Böyle Bir KAYMAKAM görmedim

Böyle Bir KAYMAKAM görmedim.

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Mudurnu Kaymakamlığına atanan Nurullah ERTAŞ Mudurnu lular tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Kaymakamımız Van EDREMİT ilçesinde Kaymakamlık görevini yürüttükten sonra Mudurnu ya atanmış. Kaymakamımızı Mudurnulular o kadar çok özlemişki, aylardır hep vekil Kaymakamla idare edilen bir ilçeye sonunda Asil ve kalıcı bir Kaymakamın gelmesi ile birlikte ziyaretlerin ardı arkası kesilmiyor. Kimileri bi tanışalım, Memleketi neresidir belki tanıdık bir yanımız vardır umudu ile Kaymakam bey ziyaretleri epey bi yoğunluk var.

Mudurnu Kaymakamımızı Makamında bizde MUDURNU HABER olarak ziyaret ettik ve hayırlı olsun temennisinde bulunduk.

Mudurnu Kaymakamlık sekreterliğinde 15 dakikalık bir molanın ardından Kaymakam bey’in makamına girip tanışma faslına başladık.

Şu son 12 yıldır gördüğüm Mudurnu ya gelen en heyecanlı Kaymakamlardan biri olarak Nurullah ERTAŞ Beyefendi için sohbetimiz esnasında Kendi kendime, Mudurnu sonunda aradığı Kaymakamı buldu dedim.

Van Edremit ilçesinde Kaymakamlık ve bunun yanı sıra Van Vali yardımcılığı görevleri esnasında birçok projede ismi olan bir Kaymakam.

Van daki çalışmalarını anlatırken heyecanla dinledik Kaymakam bey’i, aslında kendi Mudurnu ya gelmeden biz kendisi hakkında ve çalışmaları hakkında bilgiler edindik ve çok mutlu olduk.

Böyle Bir Kaymakam Görmedim

Sıcak ve güler yüzlülüğü ile insanı birden ısıtan bir yaklaşım gördüm kendisinde… Kaymakam dediğin işte böyle olur. Ama bizim toplumumuzda Kaymakamlar, Valiler ve İdari amirlerin yanlarına çıkmak öyle kolay değildir diye bilinir. Derdin var söyleyemesin, söylesende yakınındakiler bir şekilde atlatır dertler ve sorunlar hiçbir zaman en üste ulaşmaz ve sadece sen çabaladığın ile kalırsın.

MUDURNU ARADIĞI KAYMAKAMI BULDU İNŞAALLAH

Evet, sohbetimiz esnasında Mudurnu ilçemizin uzun bir süredir Kaymakam problemi çektiğini hatırlatmamız üzerine, Nurullah ERTAŞ, Evet burası bir talihsizlik yaşamız inşallah bundan sonra ben Mudurnu için elimden geleni yapacağım, birlikte çalışıp Mudurnu adını en iyi şekilde yükselteceğiz diyor.

 MUDURNU ‘DA POTANSİYEL VAR

Mudurnu Kaymakamı Nurullah ERTAŞ Mudurnu adını marka ve Bolu nun ilçesi olarak bildiğini ve daha önce bu bölgeye hiç gelmediğini ifade ediyor ve diyor ki, kendimi evimde Memleketimde hissettim, insanların konuşma tarzı aynı bizim Kütahya gibi…

 Mudurnu’da Potansiyel çok diyen Kaymakam ERTAŞ,  burada yapılacak çok Proje ve çok iş var, çözümü birlikte üreteceğiz, yapıcı olacağız, Mudurnu için çalışacağız diyor.

Kaymakam beyi çıkması gerektiği Randevusuna daha fazla geciktirmemek için Makamından tokalaşarak ayrılıyoruz. Diyor ki, bunu saymam oturup konuşalım, sizi ziyarete de geleceğim diyor. Bu sohbetten çıkardığımız sonuç şu… Mudurnu Kaybetmez ise aradığı Kaymakam’ı buldu. İnşallah Mudurnu adına ilçemizde görev aldığı sürece güzel işlere imza atmak nasip olur.  Mudurnu ilçemize hayırlı olsun.

Aydın ÖZPELİT

MUDURNU HABER  www.mudurnuhaber.com

 

“Böyle Bir KAYMAKAM görmedim” için 6 yanıt

  1. HAYIRLI OLSUN.İNŞAALLAH KAYMAKAM BEY UZUN SÜRE MUDURNUDA KALIR.

  2. Sevgili aydın bende senin sözlerine katılıyorum Mudurnu yu gezerek halktan kendi gözlemleri ile bilgi alması bence güzel bir olay… kaymakan bey ilk geldiğinde saray helvamıza satış reyonuna uğramış ve saray helvamızdan ikram yaparken az da olsa sohbet etme fırsatına nail oldumuştum. ve çok memnun kalmıştım kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum ve işlerinde başarılar temenni ediyorum..

  3. Kaymakam Beye hoşgeldiniz der görevinde başarılar dilerim. İnşaallah ileride üst görevlerde de görürüz, tıpkı Oğuz Kaan KÖKSAL gibi. Allah utandırmasn. Mudurnu’muza kalıcı hizmetler bırakarak unutulmayanlardan olurlar inşaallah.

  4. öncelikle sayın kaymakamımız NURULLAH ERTAŞ beye hoş geldiniz.haber de gördüğüm kadarıyla sayın kaymakamımızın pozitif sinerjisi yüzüne yansımış.

    değerli kaymakam bey öyle bir beldeye geldiniz ki sizin söyleminiz gibi kendinizi evinizde hissedebilirsiniz.bununla birlikte ilçemizin biriken sorunlarını gözden geçireceğinizden hiç şüphem yok.bizim yerel yöneticilerimiz ilçemizin iki dere arasında olduğu düşüncesinden kendilerini bir türlü alamadılar.bürokrasi engeline takılırız fobisini yaşamamak için maalesef ellerini taşın altına koymadılar. ZEKİ ALASYA VE METİN AKPINARIN bir filmi var belediye başkanlığı anlaşmalı her 5 yılda bir HALİSE geçiyor,bir MUHLİSE geçiyor. bizler böyle yaparak çok zaman kaybettik.mudurnu nun 15 km dışında ne var ne yok görmekten bi haber yaşandı.

    bununla birlikte bürokratik işler hep atanmış mülki amirlerimize bırakıldı ve fazla bilgilendirilmedi.ben acizhane olarak sizden isteğim sorun yumağı haline gelmiş olan ilçemiz coğrafi sınırları içinde kalan maalesef merkezimizdeki GÖRÜNTÜ olarak çok değerli olan abilerim bu sorunları hasır altı ederek görmezden geldiler.işte bu sorun ABANT sorunudur. BOLU bizlere ağabeylik yapacakken bizlerin mekanına göz dikti,bürokrasi ise bizleri yaylalarımıza koymamak için,ORALARI ZENGİN BABALARINI PEŞKEF ÇEKEBİLMEK İÇİN İKİ KOLDAN SALDIRIYA GEÇTİLER.gelen amirlerim el atmak istediler ama süreleri çok az oldu.bu sorunun tozu alınmadan başka yere atandılar.

    işte size bir fırsat!..yüzünüzdeki sinerjinizi bu sorunları halletmek için yansıtırsanız bizler için,devletimizi oluşturan halkımız için,MUDURNUMUZiçin unutulmaz bir eser ve anı bırakırsınız.sizin bu hüsn-ü niyet ve güler yüzünüzden birazcık yüz bularak izni ilk geldiğim de çayınız içmek isterim.

    ALLAH İŞLERİNİZ DE KOLAYLIKLAR VERSİN,İŞLERİNİZE RAST GETİRSİN,HOŞ VE ESEN KALINIZ!..

  5. Mudurnu kaymakamlığımız için göreve gelmiş olan genç, dinamik kaymakam Nurullah ERTAŞ Beye, memleketimize hoşgeldiniz diyorum. Kendilerini kısa bir süre de olsa tanıma imkanı buldum. Devlet, vatandaş işbirliği ile Mudurnumuz güzel günler görecek inşallah. Selam ve saygımla başarılar diliyorum.

  6. Ne hoş olmuş İlçeniz için…Yıllarca rotasyonla hizmet veren memurlar birçok yerler görür..Her gördüğü yer ayrı bir his,ayrı bir coşku,ayrı bir yer alır yüreklerinde…2000 Yılından beri çeşitli eziyete maruz kalmış güzel insanların bir oh demeye başladığını görüyorum birkaç yıldır.Kaymakam Bey’ in sohbetinizdeki bu coşkuyu taşıyor olması Mudurnu için bir ilk değildir elbette…. kimbilir ne çok Daire amiri olmuştur bu güzel ilçe için çalışan çabalayan….çabalarken iltifat gören,eleştirilen hatta zarar gören…..Her halk,her birey hizmeti hakeder,inancı,meziyetleri ve cesareti olan insanlar ülkemizin her karış toprağı için önemlidir…Onlar lokomotif bizler vagon olur ve her yol sonunda bir güzele ulaşılır…7 yıl yaşadığım bu ilçe için iyi olmasını temenni ederim.Umarım İlçe ita amirinin bu coşkusu anlamsız manasız,mesnetsiz yermelerle çıkar çatışmalarında arza talebe hedeflenmeden kırılmaz zira tarihinizde yaşanmış bu tarz vakalar çoğunluktadır.O günlerin geride kalmış olması ve yüreklere su serpen güneşi bol günler sizi bekliyor olsun…….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir