BAĞCIYI DÖVDÜNÜZ, GÖRENİ DE ÜZDÜNÜZ

BAĞCIYI DÖVDÜNÜZ, GÖRENİ DE  ÜZDÜNÜZ

 

Geçtiğimiz gün Mudurnu Keyvanlar Konağı  bahçesinde yapılan  Mudurnu Şeyh ÜL İmran Vakfı  toplantısına davet üzerine katıldım.

 

Orada toplantı anında  Mudurnulu Esnaf Büyüğümüz  Reşat ÜNSAL amcamız, bundan bir kaç ay önce  bizim yaptığımız  bir haber hakkında  Vakıf Üyelerine soru sordu ve  sorunun cevabı olarak tarafım gösterildi. Daha sonrada kendiside  bana konu hakkında bilgi vermemi istedi. Bilgiyi verdikten sonra  benim verdiğim bilgi çok tatmin edici olduğundan dolayı  fazla tartışmaya girilmedi. Ama ne yazikki aradan 2 gün geçtikten sonra  Facebook sitesinde  Mudurnulular Birlik oluyoruz  adındaki hesaptan video yayınlanarak benim bu işlerle ne alakam olduğu ve  orada neden konuştuğum Reşat ÜNSAL amca tarafından sorulmuş. Birincisi , orada  cevap hakkını  bana siz verdiniz, videoyu izlerseniz  anlarsınız, ikincisi ise kim oluyor demişsiniz, Ben Allah kuluyum.

Siz bana orda sordunuz bende cevap verdim. Cevap vermemek için kendimi zor tuttum, ama benim yaptığım haberi okumayıp sadece Fotoğrafa bakıp, ortaya laf attınız.

Kusura bakmayın, buna CEVAP vermek zorundaydım. Bu yaptığınız iş hiç Hayra değil tam tersine şerre hizmet etmektedir.

 

Amca, yatırların sağ sol davasını siz kendiniz çıkardınız, Lütfen, videoyu her kes izlesin. Konuyu Reşat amca kendi başlattı ve suçu benim üzerime atmaya çalışıyor. Eğerki soruyu sorduysanız ben orada bir basın mensubu olarak üzerime düşen görevi yapmak zorundayım.

 

Evet, size yakışmamış, Seyhan amca sizede yakışmamış. Siz benim büyüklerimsiniz, ama sizin şu an yaptığınız iş Yangına MEŞALE ile gitmekten başka bir şey değildir. Değerli Reşat Amcacığım, o kadar ballandıra ballandıra anlatıyorsunuzki, bilen bilmeyende Mudurnu’yu alt üst getirdim zanneder.

 

Ama bu tip yorumları Mudurnu nun yaptığım diğer haberlerinde de yapmanızı isterdim. Ama maalesef, siz bir kere Niyetlenmişsiniz ve mecburen yapmanız gereken bir şey var ve onu yapmak için hareket ediyorsunuz. Bu tip davranışlar ile MEMLEKET VE MUDURNU MUZ kaybeder. Bu davranışlarınızı kınıyorum. Bakınız, sözler çok ağır,böyle davranmakla, Mudurnu da birlik beraberlik olmaz.   Ayrıca Bülent AĞRI Ağabeyimde Maşaallah  Körükçübaşı gibi,  hem Facebook  adını Mudurnulular Birlik oluyoruz diyor ama, tam tersine hareket ediyor.

 

Karşılıklı atışmaları siyasi olarak nitelendiriyorum. Kusura bakmayın, ilerleyen günlerde yine yüz yüze bakılacak. İstediğiniz kişiye internet aracılığı ile veryansın edebilirsiniz, ama yarın öbür gün yine biz beraberiz, Mudurnu dayız, kırın , dökün ,vurun,parçalayın, KOLAY. Fakat toplaması zor. Lütfen değerli büyüklerim eğer bir problem var ise ve memleket meselesi ise bu konuşulup çözülmelidir. Bizim Mudurnu nun bir sesi olduğumuzu unutmayınız. Bizler yerel Basın mensupları Mudurnu ilçesinde birisinin burnu kanasa onunla ilgili haber yapmak zorundayız, Neden mi?

Çünkü bizi Dünya genelinde takip eden binlerce hemşerimiz ve Mudurnu sever bulunmaktadır.

 

Onlar Mudurnu ile ilgili haberleri takip etmekle birlikte Mudurnu daki eş,dost ve akrabaları ile ilgili haberleri bizlerden öğrenmektedir. Onun için bizleri kimse kınamasın, tabiiki her insan gibi bizlerinde mutlaka bir siyasi görüşü olacaktır, aynı sizin gibi… Bu tip şeyler hoşgörü ile karşılanmalı. Ben sol görüşlü bir arkadaşın davranışlarını nasıl hoş görü ile karşılıyorsam, kusura bakmayın sizlerden de aynı yaklaşımı beklemek en doğal hakkım diye düşünüyorum. Mudurnu bu güne kadar beraber hareket etmediği , sürekli dedikodu ve o, onu görmüş, oda göreni görmüş mantığı ile kaybetmiştir. Gelin, oturalım, konuşalım, birbirimizi kırmadan MUDURNU muza sahip çıkalım. Yoksa, biz bu şekilde birbirimiz ile didişirken başkaları gelir Mudurnu da düzen kurar bizde bakarız. Aydın ÖZPELİT Bir Mudurnu Vatandaşı olarak yazdı.

 

Aydın ÖZPELİT MUDURNUHABER

MUDURNU

www.mudurnuhaber.com

 

“BAĞCIYI DÖVDÜNÜZ, GÖRENİ DE ÜZDÜNÜZ” için 3 yanıt

  1. aydın arkadaşım sen doğru bildiklerini yapmıya devam et madenki o toplantılarda yanlışlıklar varmış seçim konusu liste konusu ve pilavların etlerin pişirişinde işin başında onlar toplantıda da onlar niye düzeltmiyorlarda toplantıyı terk edip meydanı onlara bırakıyorlar pilav ve et durumları yıllarca öyle nerde karacakayalı rahmetli hayri çavuş nerde hulusi patoğlu zabıta kadir kocakaftan amcam o zamanlar kimse böyle yapamazdı mekanları cennet bahçesi olsun büyüklerimin selamlar

  2. Sevgili Aydın kardeşim öncelikle konunun nasıl başladığına gelelim.Basın mensubu olarak Mudurnu haber sitesinde “Vakfın yayınladığı Mudurnuda gezi “” adlı yazında Şeyh-ül İmranda mezar yerlerinin değiştirildiği duyumuna dair araştırmayı çarşılarda kahvehanelerde konuşulanlardan ve sayın Rıdvan SEYHAN amcamızın bilgileriyle yazdığını söylüyorsun. Öncelikle bu restorasyon yapılırken sayın Mudurnu Müftüğünden görüş alındığını belki bilmiyorsun. Demek istediğim yazıların internet sitesinde yayınlanmadan önce derinlemesine araştırılması gerekliliğidir. Eğer amaç tüm Mudurnuyu ve dışındaki hemşehrilerimizi bilgilendirmekse tüm detayları belirtmek gerekir diye düşünüyorum. Bu konudaki büyüklerin hassasiyeti buradan gelmektedir. Ayrıca üslup konusuna gelelim , eğer amacımız haber yapmaksa haberin muhataplarının davranışlarının yakışıp yakışmadığını bırak haberi okuyan kişiler yapsın . Bunu belirleyen bir otorite makamı ve mercisi olmak kimsenin haddine değildir.Buraya gönül veren büyüklerin hele yangına meşale ile gitmek gibi bir tavırla topluma birşeyler ispatlamak gibi ne dertleri nede beklentileri vardır. Mudurnu halkı zaten o yüce gönüllerinde hak edene hak ettiği değeri vermektedir.
    Gelelim hayır ve şer konusuna , bizim dinimizde hayırın ve şerrin ne şekilde tecelli edeceğine yüce ALLAH karar verir. Ayrıca İslam felsefesinde ” HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR ” yaklaşımınıda yok saymayız herhalde.Hayır ve şerri zamana bırakalım.
    Bir başka konu muhatapların konuşma ve davranışlarının politik olduğunu söylüyorsun. Bu durumun politikayla alakasının ne olduğunu daha açık yazarsan bizde bilgi sahibi oluruz. Zira konunun taraflarının herhangibir seçimde adaylıkları varda bizmi bilmiyoruz. Yahut varda bu konu malzeme edilecekse el birliğiyle kınayalım.
    İkinci bir konu Mudurnuyla ilgili içeriği ne olursa olsun hiçbir hemşehrimiz “vurup kırmak , yıkıp dökmek ” gibi nitelediğin bir yaklaşımla hareket etmez . Ayrıca şu unutulmamalıdırki memleketimiz halkı insani, ahlaki , dini, kültürel vb değerlerini koruyan nadir bir halktır.
    Amaç ne bağcı dövmek ne göreni üzmektir.
    Bir Mudurnulu olarak şahsım adına son olarak şunu belirteyimki Mudurnu menfaatine olacak her faaliyete sonuna kadar destek olduğumun , her alehte olayın karşısındada dimdik duracağımın bilinmesini isterim .
    Saygılarımla. Tayfun ÜNSAL.

    EDİTÖR: Konu ile ilgili hiç bir cevap yazmıyorum. Çünkü bu iş artık illaki bi tarafın kendini haklı olduğunu ispatlama haline gelecek şekilde ilerlemeye başladı. En iyisi , sadece http://www.mudurnuhaber.com/vakifta-tansiyon-yukseldi linkindeki Videoyu okurlarımızın dikkatlice dinleyip daha sonra Facebook sitesindeki Mudurnulular Birlik olalım sayfasındaki 2 nolu Videoyu seyretmelerini rica ediyorum. Teşekkürler

  3. değerli hemşehrilerim bu haberi DARICA da okuyanlardan birisi olarak hayretler içinde kaldım.hayretler içinde kaldığım gibi MUDURNU adına çizilen profilin bir adım dahi dışına çıkılmadığına kani oldum.

    eğer konuşan bir MUDURNU İSTİYOR İSEK YAZACAKLARIMA DA TAHAMMÜL etmelisiniz.birileri halen daha sanki MUDURNU kendilerininmiş gibi,sadece onların dediği doğruymuş gibi başkalarının fikirlerine tahammülsüzlük almış başını gidiyor.

    şunu kesinlikle unutmayınız ki değişen dünyamızda fikirlere tahammül edemeyenlerin kendilerinin fani olduğunu unutmamalarını hatırlatmak isterim.çünkü sizden önce MUDURNU vardı,sizden sonrada var olacaktır.

    dışardan bizlere empoze edilen LORD VE AVAM alışkanlıkları bir an önce bırakalım.birbirimizin en küçüğümüzden en büyüğümüze,hani sizlerce yok sayılan köylümüzün fikirlerine saygı duyalım.sizler böyle yaparaktan MUDURNUMUZA zarar verdiğinizin farkında değilsiniz.çünkü sizlerde günlük rant ve kazanç egosu ağır basmaktadır.

    bizler böyle iç çekişmelerle günlerimizi heba eder isek bir gün gelir birileri bizlerin dolduramadığı boşluğu gelir doldurur.işte o zaman her söyledikleri doğru zannedenlerin bile söz hakları kalmaz.ben yazımı yazarken bugünümüz için için değil bundan 20 yıl sonrası olabilecekler hissederek yazıyorum.umarım ben yanılırım.

    benim değerli büyüklerim gelecek adına köstek değil destek ve yardımcı olmalısınız.MUDURNU dan kazandıklarınızı BOLU ANKARA İSTANBULA değil MUDURNUYA YAPMALISINIZ..bana belki boş boş diyenleriniz olabilir.ben DARICA ikamet eden hemşehrilerinizden biri olarak büyüklerimizin nerelere yatırım yaptığını duyan ve bilenlerdenim.

    VERMEDEN ALMAK ALLAHA MAHSUSTUR.RABBANA hep bana deme egosunu bir an önce terkedelim. çünkü bencillik alışkanlığı özenti olarak bizlere yahudilerden .geçmiştir.

    MÜSLÜMAN TÜRK EVLATLARI OLAN BİZ MUDURNULULAR ne yahudiyiz ne de hiristiyanız.bizler;dışardan çok sade yaşamımızla parmakla gösterilen eski ile yeni yaşam arasında köprü olarak gösterilen OSMANLI KASABASI şimdi ki zaman sa ise insanı tarihi değerleriyle örnek olarak gösterilen ŞİRİN MUDURNU İNSANLARIYIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir