Muktuder Başkanı Nejdet AKAY , Çok üzüldüm

Mudurnu ilçesinde gönüllü olarak faaliyet gösteren  Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği MUKTUDER  Başkanı Nejdet AKAY, Programda olmasına rağmen  derneklerine getirilmeyen  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY için çok üzüldüğünü belirtti.

AKAY, Ben gönüllü olarak Mudurnu için çalışıyorum, Programda olmasına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanı  dernek binamıza neden getirilmedi anlayamıyorum dedi.

Kendisinin, Bakan GÜNAY a verilmek üzere, bina  ve Kültür açısından CD ve bir Mektup Hazırladığını ifade ederek, bu olay beni çok üzdü dedi.

AKAY, Mudurnu için bir çok Projemiz var, bu bina hakkında Kültür ve Turizm Bakanımıza anlatacaklarımız vardı.

Bakan beyle bir heyet halinde gidecektik, ve halada gitme kararımızdan vazgeçmedik. Ama , Bakan bey Mudurnu ya gelmişken yerinde yaptıklarımızı görsün istedik.

KURTULUŞ SAVAŞINA KATILMA KARARI YAN ODADA VERİLDİ

Başkan AKAY, Kurtuluş savaşına katılma kararının yan odada verildiğinin altını çizerek, böyle önemli  bir yeri Kültür Bakanı Ziyaret etmeyecekde nereyi ziyaret edecek dedi.

AKAY, bu eksiklik Milletvekillerimizin, Parti Başkanlarımızın, Belediye Başkanımzıın, İl Genel Meclisi Üyelerimizin bir eksikliğidir.

Mudurnulu olupta Bolu lu olupta  herhangi  bir seçilmiş kişinin  Bakanımızı g buraya getirmemesi  kadar ayıp bir şey yoktur, çünkü onlarda burayı bilmiyorlar dedi.

www.mudurnuhaber.com

“Muktuder Başkanı Nejdet AKAY , Çok üzüldüm” için 3 yanıt

  1. Yıl 2009 orda hiç bir şey yoktu. 3-5 derken biraz daha gönüllü insanlar sayesinde bu derneği kurduk. Yıl 2011-2012 Bugün Mudurnu’da turizm ve tanıtım yaparken eskiden anlattığımız,hikayeleri, objeleri ve hayalleri artık anlatmıyoruz. Orada gösteriyoruz. Buraya Mudurnu’yu seven herkesin sahip çıkması gerekiyor. Özellikle Necdet Başkan bu kadar gönüllü bu kadar içten ve dolu dolu katkılarından anlatımlarından dolayı sizlere kocaman teşekkür ediyorum. Umarım Mudurnu ve Mudurnuyu sevenler söylediklerine kulak verir…
    Saygılarımla. İyi ki varsınız….

  2. Mudurnu festivali dolayısıyle Sakarya’dan Mudurnu’ya bir grup getirdik. Gezerken Derneğe de uğradık. Bizden önce içeride bir aile vardı ve Başkan Mudurnu hakkında tarihi resimlere bakarak olayları anlatıyordu. İnanın hakiki Mudurnu’lu olduğum halde bilmediğim bilgiler var yakın tarihimizde. Orada o an yeni bilgiler edindim. Bildiğim dediklerimde de yanlışlıklar olduğunu tespit ettim. Nejdet Başkan’a mutlaka destek verilmelidir. Her gezi programının içine alınmalı ve Mudurnu tarihi öğretilmelidir. Orada sergilenen alet edevat hakkında bilgiler verilmeye devam edilmelidir. Hatta yapılabiliniyorsa heroda için ayrı ayrı sinevizyon gösterileri yapılmalıdır. Her resim veya her alet hakkında bilgiler hem tükçe hem infgilizce verilmelidir. (İngilizce dünya dili oldu kabul etmesekte, arapçam olmadığı için Arabistan’da ve Suriye’de dil bilen arkadaşlarım küçük çocuklarla bile ingilizce üzerinden konuşarak meramımızı anlattılar) Eskişehir’e grup gezilerinekatılanlar giidenler bilirler, Müze var, altlarında açıklamaları var. Hemen hemen her bölgede müzeler var. MUKTUDERde bizim müzemiz olarak neden kullanılmasın ki?. Tüm dostlara sevgiler saygılar selamlar efendim. Gününüz hayırlı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir