TABLETLERLE DUMANSIZ HAVA SAHASI KONTROLÜ

Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ‘Dumansız Hava Sahası’ artık tablet bilgisayarlarla kontrol ediliyor.

Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Tütün Kontrol Koordinatörü Neşet Yaşlı, Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği tablet bilgisayarlar sayesinde hızlarının artacağını belirterek yılda bir dükkânı incelerken bundan sonra yılda iki kere incelemelerde bulunacaklarını söyledi.
Sağlık Bakanlığı’ndan Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gönderilen tablet bilgisayarlarla artık denetimler daha sık ve kolay olacak.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Tütün Kontrol Koordinatörü Neşet Yaşlı Sağlık Bakanlığı’nın en son yaptığı çalışmayla Bolu’da 10 adet tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığını belirterek bu tabletlerin, Dumansız Hava Sahası’nın denetimlerinin en hızlı şekilde ve en kolay şekilde yapılması için dağıtıldığını belirtti. Önceden bir denetimin 10 dakika sürdüğünü belirten Yaşlı, bu sürenin yeni uygulama ile yaklaşık 3 dakikaya düşeceğini söyledi. İnternet üzerinden GPRS ile Sağlık Bakanlığından da takibi yapılacak olan pc tabletler sayesinde Sağlık Bakanının denetim yapan ekibin nerde olduğunu hangi iş yerini denetlediğini çok rahatlıkla görebileceğini belirten Neşet Yaşlı, Bolu’da 7 bin 500 iş yerini yılda bir defa denetleyebildiklerini yeni uygulama ile yılda iki defa denetleme yapabileceklerini belirtti. Uygulamanın kendileri açısından hızlarını arttıracağını kaydeden Yaşlı, “İşimiz biraz daha kolaylaşmış olacak. Önceden arkadaşlarımız denetim yaparken evraklarla yapıyordu. Belli bir zaman kaybediyorduk bu da hızımızı yavaşlatıyordu bundan sonra tablet bilgisayarların üzerinde hazır format evraklarımız olacak burada sisteme girdiğimizde, 3 dakika içerisinde denetimi sonlandırmış olacağız.
Dolayısıyla daha kolay daha sağlıklı bir denetim yapmış olacağız. Esnaflarımız memnun uygulamadan hem sistemin otomasyonda olmasından memnunlar. İşin ciddiyetini görüyorlar.” dedi
Konu ile ilgili denetim yapılan dükkân sahibi Bilal Yama, bilgisayar ile denetimden memnun olduğunu belirterek, “Ben sigara içmeyen biri olarak bu denetimleri tavsiye ediyorum.
Çünkü zaman zaman sigara içen müşterilerimiz uyarılarımıza rağmen bizi dinlemiyorlar. Denetimlerin daha sık olması hem bizim için, hem de müşterilerimiz için daha faydalı, daha yararlı olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.

www.mudurnuhaber.com

“TABLETLERLE DUMANSIZ HAVA SAHASI KONTROLÜ” için bir yanıt

  1. Konuya fransız kaldım, Neşet kardeşim o cihaz hakkında ilk önce bir sağlıkçı olarak açıklama yapsa iyi olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir