Mudurnulu olmak

Mudurnulu olmak

Tarihi Osmanlı Kasabası küçük ve şirin bir ilçedir MUDURNU,

 

İlçemizde yaşayanların neredeyse tamamına yakını bir birleri ile hısım ve Akrabadır.Her  küçük yerde olduğu gibi bizim ilçemizde de  Dünya telaşından dolayı bazen görüş ayrıcalıkları yaşanır, yaşanmasına ama Cenaze,Düğün ve dernekler  vasıtasıyla dostlar bir araya geliriz.

 

Evet günlerden 25 Nisan 2015 Güneşli bir Cumartesi gününden Mudurnu’dan selamlar, bu gün MUDURNU için  çalışan ve herhangi bir görüş için çalışmayan her görüşe saygılı olan MUKTUDER derneğimizin  yararına  eğlence gecemiz var.

 

Küçük yerlerde  bu tip faaliyetlerin yapılmasının zor olduğunu hepimiz biliriz, çoğumuzun  dediğim gibi Dünya telaşesinden dolayı bu tip faaliyetlerde fazla görev alamamamız dan dolayı  etkinlikler  sürekli hale gelmiyor.

 

BU TİP DERNEKLER MUTLAKA YAŞAMALI VE YAŞATILMALI

Mudurnu ilçemize TURİZM VE TANITMA yönünden  büyük katkısı olan MUKTUDER derneği haftanın 7 günü ilçemize gelen ziyaretçilere açık ve burada  Başkanlık yapan Nejdet AKAY Ağabeyimiz hakikaten bir Mudurnu sevdalısı, herhangi bir beklenti içinde olmadan  ister  iki kişi gelsin ister iki yüz kişi gelsin  maddiyat düşünmeden  saatlerce Mudurnu ve Tarihini anlatması  takdire şayandır.

Dernek binasında  ziyaretçi defterlerine yazılan notlar  bu derneğin Mudurnu ilçesine ne kadar faydalı olduğunun  bir göstergesidir.  Mudurnu dışından  gelenlerin derneğin faaliyetlerini iyi bilmesine rağmen Derneğin Mudurnu içinde tanınmaması tabiiki üzücü bir durum, inşaaallah bu konuda da dernek olarak  üzerimize düşen gayreti göstermeye çalışacağız.

 

Derneğimizin gecesine katılıp Dernek faaliyetlerine destek vermek bir Mudurnulu olarak herkesin bir borcu ve görevi olduğu unutulmamalıdır, belki dernek olarak yapılan faaliyetlerden ilçede yaşayan bizlere direkt olarak Maddi kazanç elde edilmeyebilir, amma velakin dolaylı yönden ilçeye gelen Turistlere Derneğimiz   tanıtım hizmetleri karşılığında ilçede Tursitlerin kalma zamanı  uzadığından  gelenler çeşitli alışverişler ve hediyelikler almakla birlikte Mudurnu da çektikleri fotoğraf ve görseller sayesinde ilçemizin dahada çok tanıtılması sağlanmaktadır.

 

Mudurnu adına  hiç bir  beklenti olmadan çalışan MUKTUDER Derneği gönüllülerini yalnız bırakmayarak ilçemizin her konuda  daha başarılı bir ilçe haline gelmesi dileklerimle.

 

Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir