İSTANBUL’DAKİ BİR MUDURNU’LUDAN MEKTUP VAR

Değerli hemşehrilerim öncelikle bu yazımı zahmeti ve sabrını göstereceğinizden şimdiden teşekkürlerimi bir borç olarak bilir sonsuz,saygı selamlarımı iletirim.

Çoğumuzun pek yakınında olup da  fark edemediği konuyu gündeme getirmek istiyorum.

KONU:ABANT’IN BOLU’YA DAHİL EDİLİP YERELLEŞMESİ.Şimdi gelelim bu konunun ne anlama geldiği;ben acizhane MUDURNU  büyüklerimin önüne geçerek bunu belirtmemem gerekir ama,her nedense onlardan fazla tepki göremediğim için dayanamadım,içimdeki ABANT SEVDASI ağır bastı,çocukluğum orada geçtiği için vicdanımın sesi beni sizlerin önüne geçmeye sevketti.

Bence  ABANT’IN yerelleşmesi demek doğa katliamı demektir.Son zamanlarda okuduğum haberlere göre BOLU BELEDİYESİNİN  ABANTI BOLU HUDUTLARI İÇİNE ALMA SENARYOLARININ ÇİZMESİ.BEN DERİM Kİ BOLU BELEDİYESİ İLK ÖNCE GÖLCÜKÜ Bİ ALSIN,DÜNYA HARİKALARINDAN OLAN YEDİ GÖLLERLE İLGİLENSİN DERİM!.günümüz şartlarında kararı taslak olarak sunmadan önce geçimini ABANTTAN SAĞLAYAN TEYZEM,AMCAM,YENGEM,DAYIM ne yapacak bi düşündünüz mü?acaba buradan kimler rant sağlama peşinde?

ABANT MUDURNU sınırları içindedir.Nasıl mı dersiniz?ABANT ın etrafını çevreleyen MUDURNU KÖYLÜSÜNÜN YAYALALARINA ne diyeceksiniz veya ne kılıf uyduracaksınız doğrusu merak ediyorum.BOLU BELEDİYESİNİN yaptığı işgal altına alınmış filistin örneğine benzetiyorum.Buralar 2B arazisi olarak acaba kimlere peşkef çekilmek isteniyor?

Bu o kadar ucuza olacak bir şey değil,bedelini ağır ödersiniz,tarih sizleri lanetle anar.BOLU BELEDİYESİ ABANTI ALIP SONRA ZENGİNLERE SATIP BORÇLARINI MI ÖDEYECEK DİYE SORMADAN DA EDEMİYORUM.Sınırları tamamen MUDURNU içinde olan,etrafı yaylalarla çevrili olan bir yeri dahil etmek işgal değil de nedir?Bu durumu başkalarına nasıl anlatabilirsiniz?BOLUYU kayıtsız şartsız seven memleketi sorulduğunda ilk önce BOLULUYUM diyen MUDURNUNUN desteğini kaybeden BOLUYU hayal bile edemiyorum.Bizlerin ağırlığı ile şu an GEREDE kalktığı gibi tekrar geri oturdu haberiniz ola!..MUDURNUYU kaybeden BOLU diğer ilçeleri de elinde tutamaz tamamen güvenirliğini kaybeder.

Ben ABANT’SIZ MUDURNU DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.EĞER BU GÜNE KADAR MUDURNU BU KADAR TANINDIYSA ABANT SAYESİNDE,MİLLETİN EFENDİSİ KULLANDIĞI YAYLALARI SAYESİNDEDİR.

Benim acizhane sizlerden isteklerim olacak;

-İLK ÖNCELİKLE MUDURNU BELEDİYE BAŞKANINI BU KONUYLA İLGİLENMESİ İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUM

-AKLIMA GELEN MUDURNU SEVDALISI REŞAT ÜNSAL AMCAYI OSMAN AMCAYI MEHMET CANTÜRK ABİYİ VE PARTİ GÖZETMEKSİZİN İLÇE MECLİS ÜYERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM.GURBETTE OLDUĞUM İÇİN AKLIMA GELMEYEN DİĞER BÜYÜKLERİM DE DUYARLI OLUP BİR MUTABAKATA VARIP GEREKLİ GİRİŞİMLERİ BAŞLATMANIZ GEREKMEKTEDİR.

-BU ARADA MUDURNULU OLUP DA BOLU DA SİYASETTE AKTİF OLAN AKP 2.BAŞKAN YARDIMICIMIZI,CHP İL BAŞKANIMIZI,MUDURNULULAR DERNEK BAŞKANINI,DAHA DOĞRUSU MUDURNULUYUZ DİYEN HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM.TABİ BUNU YAPARKEN DE TEK DİLEĞİM KANUN SINIRLARI İÇİNDE OLMASIDIR.Şu an BOLU DA siyasette  aktif olan MUDURNULU abilerimin ahd-e vefa borçlarının olduğunu hatırlatmak isterim.Çünkü sizler MUDURNU sayesinde tanındınız ve bugünlere geldiniz.

-SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM,İLÇEMİZDEKİ HALKIMIZ,GENÇLER VE İDARECİLERİMİZ 1 KM ÖTESİNİ HATTA 15 KM ÖTESİNİ BİR GÖRELİM DERİM.ETRAFIMIZDAKİ ÇENBER DARALIYOR,İŞLERİ TIKIRINDA OLAN BÜYÜKLERİM;BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN DİYENLER BU DÜŞÜNCELERİNDEN BİR AN ÖNCE VAZGEÇMELİLER(çünkü yılan büyüdü sizin mıntıkanızda dolaşıyor,her an sizi de sokabilir.)

-KÖYLÜLERİMİZ DE ESKİ ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGEÇMELİLER.YAYLALARINIZA SAHİP ÇIKINIZ.

GERÇEK MUDURNU VE ABANT SEVDALILARI yüz yılllardır o güzel coğrafyaya sahip çıkan ve Türkiye’nin güzelliğini koruyan Mudurnu halkıdır. Abant sayesinde ekmek yiyen Abant dibi köylerine ve tüm mudurnululara soruyorum Yarın Abant Gölü Bolu yerel yönetime Belediyeye geçtiği zaman orada Faytonunu çalıştırabilecek mi,At Eşek den gezi parası kazanabilecekmi yayla evinde rahat oturabilecekmi hayvanlarını otlatabilecek mi o bölge Bolumuzdaki ard niyetli siyasi güçlere geçtiği an ABANT elden gidecek doğa bozulacak orayı kendi yandaşlarına mevcut Bolu belediyesi otellerle donatacak güzelim Abant bitecek.

-MUDURNU’NUN TANITIMI İÇİN HİZMET EDEN,KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ KİTAP HALİNE GETİREN BENİM DE İLKOKUL ÖĞRETMENİM OLAN KAMURAN HOCAMI DA GÖREVE DAVET EDİYORUM.

-KÖY MUHTARLARINI,ABANT’SIZ MUDURNU OLMAZ BİLİNCİNİ TAŞIYAN TÜM MUDURNULULARI GÖREVE DAVET EDİYORUM.-

-ÇÜNKÜ ALINMASI GEREKEN FAKAT ERTELENEN HER TEDBİR,FELAKETE GÖNDERİLEN DAVETİYE GİBİDİR!..

-DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM HİÇBİR İŞİ İMKANSIZ DİYEREK BIRAKMAYALIM,YOKSA ERTESİ GÜN BAŞKALARININ O İŞİ BAŞARIRKEN ÇIKARTTIĞI GÜRÜLTÜYLE UYANIRSINIZ HABERİNİZ OLA DİYEREKTEN TEKRAR SAYGI VE SELAMLARINI İLETİRİM.

         

-BENİM TEK İSTEĞİM DIŞARIYA KARŞI SÖZÜ BİR ÖZÜ BİR MUDURNU’DUR,ÖRNEK MUDURNU HALKIDIR.ABANT’SIZ MUDURNU GÖRMEK İSTEMEDİĞİM GÜNLERİN BİZLERİN OLMASI DİLEĞİYLE HOŞÇAKALINIZ.BU YAZIMI OKUMA SABRINI GÖSTERİP VAKTİNİZİ ALDIĞIM İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ!..

Yusuf TANRIKULU  İstanbul MUDURNU HABER  www.mudurnuhaber.com

 

 

“İSTANBUL’DAKİ BİR MUDURNU’LUDAN MEKTUP VAR” için 14 yanıt

  1. YUSUF KARDEŞİMİN BU DUYARLILIĞINA İÇTEN KATILIYORUM VE BİR O KADAR DA ENDİŞELENİYORUM, EĞER BÖYLE DÜŞÜNCELER VARSA BİZ ONLARIN SONUNA KADAR KARŞISINDA OLURUZ, ATALARIMIZIN BİZE TESLİM ETTİĞİ BU CENNET KÖŞESİ ABANT’IMIZI OLDU BİTTİYE GETİREREK RANTÇILARA KAPTIRACAK DEĞİLİZ BİZDE BİZDEN SONRA GELEN ÇOCUKLARIMIZA MUDURNUYA BAĞLI BİR ABANT OLARAK TESLİM ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR. BUNU BAŞARMAK İÇİN GEREKİRSE; TÜM MUDURNULULAR HEP BİRLİKTE ABANTA GELİR ÇADIR KURARAK BEKLERİZ BU BÖYLE BİLİNE!

  2. Kardeşim Yusuf TANRIKULU” na teşekkür ederim.İlgililerin hakkımızı koruması için gösterecekleri gayrette başarılar dilerim.

  3. BAKANLIK KARARNAMELERİ İLE HERŞEY OLUR!
    Abant meselesini takip ederek ve duyarlılıklarını bizlere sunan Mustafa Öztürk ve Yusuf Tanrıkuluyu ve o bölgemizin köy muhtarlarımızı tebrik ediyorum .Yüzyılllardır o güzel coğrafyaya sahip çıkan ve kullanım haklarını yayla geleneğimizi sürdüren Mudurnu halkıdır.Dünyamızın Türkiyenin güzelliğini koruyanda resmi makamlarımızla birlikte Mudurnu halkıdır.

    1950 yıllarndan bugüne kadar malesef yetkili siyasilerimiz ve temsilcilerimizin ileriyi görememeleri Mudurnu ilçemizin hakkı olan birçok gelir getirici istihdam sağlayıcı projelerden yoksun bırakılmış hakkı olan paylar alınmamıştır. Şuandada temel hedef açıklanmadan bölge insanının rızası olmadan planlamalar yapılmaktadır.Şuan Abant gölü Mudurnu gölü ismiyle geçseydi ne olurdu düşünelim turizmmimiz ne olurdu.

    Boluda yaşayan 10 binden fazla Mudurnulunun oylarını görmemezlikten gelinip milli park sitatüsünde olan Abantımız BAKANLIK KARARNAMELERİ İLE gerçekten Bolu yerel yönetimine geçer kimsede bir sonuç elde edemez.

    Konu açıklanmalıdır Gerçekten Bolumuza ülkemiz ve yerel insanımıza turizmimize faydalı olacak bir proje plan varise mutlak Mudurnu İlçemizin siyasi ve resmi kurumlarımızın köy muhtarlıklarımızında içinde olacağı ortak kararları ile yapılanmalı istenen fayda gerçekleştirilmelidir.

    Siyaseten Bolu il başkanlığımızda Mudurnuyu temsilen insanımız vardır. İlçe başkanlığımızda inanıyorum bu problemimizi çözecektir. Mudurnu Belediye başkanımız meclis üyelerimize,ilgenel meclisi temsilcilerimizin ve muhtarlarımızın kordinasyonu ve halkımızın desteği ile birlikte gerekli mercilerimizle lobi faliyetleri bu işi eski sorunlarla birlikte çözer diye düşünüyorum.

  4. öncelikle AHMET YILMAZ ABİYE VE ŞÜKRÜ YAZGAN ABİYE TEŞEKKÜRLERİMİ İLETMEK İSTİYORUM.değerli hemşehrilerim ben bu mektubu yazarken çok büyük hayaller kurmuştum.yine de yanılan ben olmak isterim.

    şuna kesinlikle inanın ki bu uğur da tek başıma kalacağımı bilsem bile sonuna kadar bütün kapıları zorlamaktan vazgeçmeyeceğim.belki sen kim oluyorsun,sana mı kalmış bu meseleler diye aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz.sizlerin 15KM DEN GÖREMEDİĞİNİZ,YAKLAŞAN TEHLİKEYİ BEN 250 KM DEN GÖRÜYOR,SİZLERİ UYARMAYI,UYANDIRMAYI KENDİME BİR GÖREV OLARAK GÖRÜYORUM.eğer ben kendimi MUDURNU’LUolarak görüyor isem benim de bu toplum da konuşma hakkım olduğunun bilinmesini isterim.

    diyeceğim o ki biraz siyasi söylem olacak SUSMA KONUŞ,SUSMA SUSTUKÇA SIRA BİR GÜN OLACAK MUDURNU’YA GELECEK!..işte o zaman elinizdekilerin size hiçbir faydası olmayacak ve böylece yavaş yavaş uzaktan kumandalı arabalar gibi yönlendirileceğiz.

    ben milletin efendisi(köylüsü) olarak halen yorum yapmaktan çekinen gençlere değerli büyüklerime tekrar sesleniyorum.artık şu kış uykusundan uyanın derim.konuşan gençlik,konuşan MUDURNU görmek isterim.bizler konuştukça birbirimizi anlayabilir,birliktelik sağlayabiliriz.hiç kimseden çekinmenize gerek,konuşursan senin kim olduğunu bilirler,konuşmazsan senden kimsenin haber olamaz.sevgili gençler çocuk gibi ilgi beklemeyi bırakınız,konuşun,yazışın herkes görsün MUDURNU’NUN kimlere emanet edildiğini.

    çünkü bizler bu ülkeyi,bu beldeyi atalarımızdan emanet aldık emanet hıyanetlik etmeden gelecek nesillere bu güzelim ABANT’I MUDURNU’YU teslim edelim.

    ABANTSIZ MUDURNU,MUDURNUSUZ ABANT düşünmek bile istemiyorum! soruyorum sizlere sevdiğinizi elinden almaya karşı nasıl tepki verirsiniz?

    1. degerli kardeşim çok iyi diyosun kendine göre tabiki haklısın demişsin kış uykusundan uyanın şahsım adına ben uyumuyorum bu güzel şirin ilçemiz için çalışıyorum tabiki o doga harikası abantımıza sahip çıkacagız çadır falan kurmamıza gerek yok atalarımız bize emanet etmiş bizde çocuklarımıza ama lafla peynir gemisi yürümez ben bizim güzel insanlarımızın huyunu bilirim bana dokunmayan yılan bin yaşasın önce bu felsefeyi kafamızdan silmeliyiz ki başarılı olalım evet bende aynen katılıyorum lütfen uyanalım artık yter yıllardır tavukculuga bagladık hiç birşeyi önemsemedik zannetti hep bu gemi böyle gider ama battı ne oldu can simidi olmayanlarda bianda kendini dipte buldu ben bir mudurnu sevdalısı olarak herzaman varımla yogumla svaşmaya hazırım şirin ilçemi seviyorum

      1. çok değerli SELAMİ ABİCİM benim istediğim de bu!konuşan;büyüğümü,küçüğümü görmek konuşarak yazışarak ortak çözüm üretmeye çalışan MUDURNU insanı oluşturmak.

        değerli abim ben acizhane buradan gördüğüm,beni de ilgilendirdiğiden dolayı yaklaşan tehlike için uyarmayı bir görev bildim.benim insanımın damarına dokunduğu vakit neler yapabileceğini çok iyi bilenlerdenim.bu ABANT meselesi damarımıza dokunmalı diyorum.aynı zaman da size şunu da hatırlatmak istiyorum,ben lafla peynir gemisi sözüne katılmıyorum.bizler buradan yazı yazarken boşa yazmıyoruz.gerçek ne ise onu yazıyoruz ve de aynısını gerçekleştiririz.bunu BOLU VE MUDURNU dan yazmadık GEBZE VE İSTANBULDAN yazdık,yapamayacağımız şeyi de yazmayız.bizler burada bireysel menfaatları için bazı şeylerin feda edilmesine de göz yummayacağımız gibi herkese sorumluluğunu hatırlatmak görevimizdir,kusura bakmayın kimsenin zoruna gitmesin

        evet dediğim gibi aynısını tekrar belirtiyorum.SORUYORUM ABANT VE MUDURNU bizlere ecdadımızdan emanet değil mi veya haberiniz yok mu?görüyorum ve duyuyorum mudurnu dan dışarı gezmeye gidildiği vakit bizim insanımız mudurnuyu tanıtmak için önce ne diyor biliyor musunuz?abant gölü bize 15 km yakınımızda,abanttan doğru sizleri de mudurnuya bekleriz denmiyor mu?bu ne demektir biliyor musunuz?ABANTSIZ MUDURNU OLMAZ,MUDURNUSUZ DA ABANT OLMAZ!..

        not:SELAMİ ABİ bu sözüm senin gibi duyarlı olanlara değil,bedava ABANT’IN reklamını yapıp da misafirleri MUDURNU’YA davet edenleredir.

        1. sevgilikardeşim aynıdili konuşuyoruz ben hertürlü eger mudurnumuz içinse kavgaya hazırım bu kim olursa olsun bende yıllarca istanbulda yaşadım ve geri geldim küçükte olsa bir çiftligim var tabiki abant ve mudurnu ecdadımızdan emanet ve ben bu hususta çok ama çok hassasım şimdi soruyorum birilerine onlar beni anlıyor lütfen şahsi menfaatlariniz için ortamı bulandırmasınlar bu cennet memleketimiz hepimize emanet herkes sorumludur yani taşın altına elkoyulacak

          1. bu duyarlılığınız beni çok memnun etti ve gururlandırdı.bizler buyuz;kardelen çiçekleri gibi sabırlı mı sabırlı bir insanımız olup da yola çıktığı vakit ardına bakmadan yoluna devam edeceğinden artık hiç kuşkum kalmadı.böylece sizin büyüklerimizin gibi bu gayretleri gelecek için beni daha da umutlandırdı

            size kıssadan bir hisse anlatayım;TÜRK bir gün almanyaya gidiyor,iş bulamayınca akrabasının vasıtasıyla papaz okuluna gidiyor.papaz okulundan mezun olduktan sonra ayinler yaptırmaya başlıyor.belirli zaman sonra sıkılıp ticarete atılıyor.bunu ticaret yaparken görenlerin ilk sorusu;hayırdır papaz efendi bu nereden çıktı sorusunu sormadan kendilerini alamıyorlar.onun cevabı ise şu oluyor:

            BEYLER BEN TÜRK’ÜM,BEN PARA İÇİN DİNİMİ DEĞİŞTİRDİM AMA DAMARIMDAKİ KANIM BENİ FRENLEDİ.ÇÜNKÜ DAMARIMDA AKAN KAN TÜRK KANI OLDUĞU İÇİN BANA ASLIMI HATIRLATTI.

            işet bu TÜRK misali inanarak söylüyorum zamanla içimizdeki ABANT VE MUDURNU SEVDASI ağır basacak ve elimizdeki değerler sahip çıkacağız.sahip çıkacağımız gün neden bu gün olmasın?

  5. ABANT MUDURNU BELEDİYE SINIRLARINA ALINMALI?
    19 ŞUBAT 2012 BOLUDA YENİ HAYAT GAZETESİ KÖŞESİNDEN YENER AĞABEY DİYORKİ ?Eski ilçemiz Düzce oldum olası Bolu’dan ve Bolu’nun güzelliklerinden bir şeyler kapmak ister. 1990’lı yıllarda Bolu İl Genel Meclisi’nde Abant’ı Düzce’ye bağlamak için yaptıkları numaralar belleğimde olanca sıcaklığında durur. O zaman ki büyük ilçemiz Düzce, Abant’ın Düzce’ye bağlanması için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermişlerdi. Dünya harikası Abant mülki hudut olarak Mudurnu’ya bağlıdır. Kuzeybatı ve kuzey yönlerinden Düzce ile sınırdır. Buralarda Abant’a çok yakın Düzce yaylaları da bulunur. Son zamanlarda adını Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin tesis yapması ile duyuran Topuk Yaylası da Abant’a komşu kapısı mesafesindedir. O zamanlar Düzce’nin bu ciddi girişimi Mudurnu’nun değerli evladı Tevfik Türesin ağabeyimin olaya kaya gibi karşı çıkması ve ‘milletvekilliğinden bile istifa ederim’ demesi ile sona ermişti. Abant Dünya kurulduğundan beri Bolu’nundur ve Bolu’nun kalacaktır. Ancak hiç belli olmaz Düzceliler ilerde yine Abant bizimdir diyebilirler.
    Dostlar zamnında Düzce sınırlarına geçmesini önlenen ABANTIMIZI şimdi bizlerde Mudurnu belediye mücavir alanına alma çalışmasını başlatmalımıyız hepbirlikte!

  6. Sayın Aydın Bey
    24 Şubat 2012 günlü yayınınızda yer alan ve Yusuf Tanrıkulu kardeşimin kaleme aldığı “İstanbuldaki bir Mudurnu’ludan mektup var” başlıklı yazıyı ve arkasından yorum yazan; Uğur Türesin, Ahmet Yılmaz, Şükrü Yazgan, Mesut Işıkay, Selami Karakuş un yazılarını , Abant’ın geçirdiği evreleri bilen kişi olarak heyecan ile okudum.
    Abant ve çevresi Abant tabiat parkı olarak ilan edilmiştir ve yönetimi, planlaması, şimdiki adı nedir bilmiyorum ama “Milli parklar genel müdürlüğünce yapılır. Abant ın bitki ve canlı yapısına müdahale etmek nerede ise imkânsızdır. Bunu aşan müdahaleler olursa yasal olarak her zaman engel olunur. Çevre düzeni planı dışında hareket edilemez.
    Abant gölü ve çevresi Mudurnu Mülki hudutları içindedir. Burasının Mudurnu dan çıkartıp Bolu merkez ilçe hudutları içine almak İlgenel Meclisi kararı ile olur. Böyle bir kararın çok sağlam ve geçerli gerekçeleri olması gerekir. Ulaşım, nüfus hareketi, siyasi irade bunların başındadır. Böyle bir gerekçe bugünde yarında olmaz. Abant’ın 2B ile satılması söz konusu olamaz. 2B, bizim ilimizde ;köylümüz tarafından ekilip biçilen , orman vasfını kaybetmiş, orman hudutları dışına 2B komisyonuca çıkartılan arazilerdir ve ancak kullanıcısına satılacak ve tapusu verilecek . İyi bir uygulama. Köylümüz atalarından kalan, ekip biçtiği, ancak tapusunu alamadığı arazisine bedeli karşılığı sahiplenmiş olacak. Abant ve çevresinde yani tabiat parkı içinde orman vasfını yitirip 2B komisyonunca orman sınırı dışına çıkartılmış arazi zaten yok. Bolu Belediyesinin burayı alması gibi bir işlem olmaz. Ancak Şehir İmar veya mücavir alan içine alması söz konusu olur desek, mülki hudut Mudurnu’da olduğu sürece buda imkânsız. O açıdan değerli arkadaşlarımız rahat olsunlar.
    Derim.
    Ancak çok çok daha önemli husus şudur. Atasözü olan :“Gidemediğin yer senin değildir” noktasından hareket edersek Abant bizim olmasına rağmen, gerçek olarak bizim deme şansımız yok. Abant – Mudurnu yolu sadece 18 km olmasına rağmen yıllardır ve her dönemde ısrarla konuşulmasına ısrarla mücadele edilmesine rağmen yapılmadı. 2011 de üst virajlarda yapılan iyileştirme yolu daha dik ve zor hale getirdi. Yolun iyi bir proje ile ,tabiri caiz ise yılan gibi kıvrılarak aşağıya indirilmesi gerekir. Bu yapılmıyor. Abant ile Taşkesti arasındaki yolun yapılacağı duyumunu alıyoruz. Abant-Düzce Samandere Şelalesi ve Düzce yolu yıllardır sesiz sedasız yapılıyor ve asfaltlanıyor. Düzce’nin Abant üzerindeki hayalleri yıllardan beri zaten var. Çok güzel ve büyük bir proje olan Sarot Termal projesi ile hızla gelişecek olan Taşkesti yarının İlçesi olmaya aday. Nüfusunun Mudurnu’yu geçmesi hayal değil. Taşkesti-Abant yolunun yapılması ile bu süreç hızlanacak.

    Mudurnu’nun öncelikli ve önemli sorunları :
    1- Babas kaplıcası ve boşa akan termal suyumuz.
    2- Abant ve Abant yolu
    3- Kümeslerden çevreye yaydığımız ve tarlalarımızı çoraklaştıran, yer altı sularımızı nitritleyen tavuk gübreleri ve kokuları
    Bunların çözümü için yukarıdaki arkadaşların, Mudurnulu akademisyenlerin, pozitif ve yapıcı akil insanlarımızın, yöneticilerimizin, Üniversitemizin, katkılarıyla ortak akıl topluluğu oluşturmak mecburiyetindeyiz.
    Nevzat Anlıtan

    1. SAYIN NEVZAT BEY KISA VE ÖZ SİZE CEVAP VERCEM NE GÜZEL YAZMIŞSINIZ BABAS KAPLICA SUYU BOŞA EE TAVUK GÜRELERİNİ VS.PEKİ BENİM YAŞIM 38 SİZ EN AZ 50 ÜSTÜNDESİNİZ NERDEYDİNİZ ŞU ANA KDAR VEYA MUDURNUDAKİ BÜYÜKLERİMİZ ABİLERİMİZ AMCALARIMIZ NERDEYDİNİZ ŞİMDİMİ YENİ YENİ PROJELER ÜRETİYORSUNUZ EVET SAYGI DUYUYORUM GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATMIŞSINIZ KEŞKE DAHA DAHA FAZLASINA İMZA ATSAYDI DEGERLİ BÜYÜKLERİMİZ SAYGILAR

      1. Selami kardeşim, yorumlarında çok haklısın.Lakin görüş bildirirken karşıdakilere saygıda kusurlu olmayalım. O insanlar Mudurnu’ya Bolu’ya hizmetler vermişlerdir, kararlar alınmış imzalar atılmıştır. Şu anda nasılki TBMM Parti kararı denilen kararlara Milletvekilleri istemesede kerhen el kaldırıyorlar ise; Mudurnu’da söz sahibi olmuş kişilerde kerhen bazı kararlar almışlardır. İl Özelİdaresinin başı Validir, alınan karara karşı muhalefet şerhi koyarsınız karara katılmıyorum dersiniz. Ama ekseriyetle alınan karar düşüncenize aykırı olabilir. Mudurnu’dan gelmiş geçmiş ne kadar siyasi, teknokrat, bürokrat insan gelmiş geçmiş ise hatalarının yanında mutlaka Mudurnuya faydalı olan yanları vardır. Örnek; Tavuk sektörü. Çok para kazanalım derken, havayı kirlettik, suyu kirlettik, toprağı kirlettik. O günün sorumluları bunu kabul ediyorlar şimdi. Abant’tan rüzgar estimi Mudurnu kavruk kokuya bulanırdı. Derelerde balıklar öldü, dağlarda keklik kalmadı. (bunu pancar gübresine bağlıyorlar) Önemli olan hataları kabul edip bundan sonraki hayatımıza yön vermesi ibret olmasıdır. Mudurnu için ne yapabiliriz ortak paydadır. Geçmişteki olaylarla şimdi o insanlara hakaret etmekle bir yere varılmaz. Vesileyle selam ve sevgilerimi gönderirim. Sağlıklı huzurlu başarılı günler dilerim.

    2. sayın NEVZAT BEY sizin yazınızı okudum ve göremediğim tarafları yazıp da beni benim gibi MUDURNU VE ABANT SEVDALILARINI aydınlatıp bilgilendirdiğiniz için size sonsuz müteşekkirim.

      ben bu yazmadan önce bolu gündem de ABANT ile ilgili bütün haberlere yorum yaptım. hatta ve hatta düzce ABANT kapışmalarına sürekli yorumlar yaptım bazen yalnız kaldığım zamanlarda oldu.bıkmadan,yorulmadan savunmalarda bulundum ve de çoğunu susturduğuma inanıyorum.TAŞKESTİ beldemizdeki sarot tesisleri bizim önümüzde gidiyor,bizlerin 30 senedir yapamadıklarımızı onlar kısa zamanda yaptılar.BABAS KAPLICASINDAKİ
      -o bina niçin yapıldı?
      -yapıldı da neden hizmet vermiyor?
      -eğer hasarlıysa neden yıkılmıyor?
      -orada nasıl rant döndü de şimdi neden kaderine terkedildi? ben bu soruların cevabını merakla bekliyorum.
      -bizim doğalgaza ihtiyacımız yok oradan akan sıcak suyu neden değerlendiremiyoruz?
      bana bunun için ucuz cevap verme yöntemini seçen veya düşünenler olabilir.pahalı ve maliyetli bir iş diye.araplar deniz suyunu temizleyerek içme suyu yapıyor,istanbul melen çayının suyunu avrupa yakasına taşıma uğraşında.bizim onlardan eksiğimiz nedir?

      ha bu arada ABANT yolu üzerinde alpagut köyünün hemen aşağısındaki dere kenarına yapılmakta olan beypiliç tesislerine de kesinlikle karşı olduğumu belirtmem gerekiyor.suyun kirliliği uluçayla sınırlı kalan sulama arazimiz artık köylerimiz dibine kadar geldi ve sularımızı kirlettiği gibi tarlalarımızdaki çoraklaşmayı artıracağından hiç mi hiç şüphem yok.

      evet değerli hemşehrilerim ne kadar sorunlarımız varmış da haberimiz yokmuş.böyle sorunlar konuşa konuşa yazışa yazışa gündem de tutularak ortak bir çözüm oluşturulmalı,bireysel olarak hiçbir şey yapamayacağımızdan kesinlikle emin olunuz.anca bir arpa boyu yol alabiliriz.değerli büyüklerimi ve akademisyenleri NEVZAT beyin demesi gibi göreve davet ediyor,gereken ne ise yapılması arzu ediyorum.

      -ZOR DİYE BİR ŞEY YOKTUR,İMKANSIZ BİRAZ ZAMAN ALABİLİR.
      – HİÇBİR İŞİ İMKANSIZ DİYEREK BIRAKMAYALIM,YOKSA ERTESİ GÜN BAŞKALARININ O İŞİ,BAŞARIRKEN ÇIKARTTIĞI GÜRÜLTÜYLE UYANABİLİRİZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir