TREN GEÇECEK, MUDURNU BAKACAK

Ankara, İstanbul HIZLI Tren  hattının tam güzergahı belirlendi.

Proje ile ilgili Mudurnu’da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

HIZLI TREN MUDURNU DA DURMAYACAK

 Hızlı Tren hattında Mudurnu ve  civarında herhangi bir yerde şu anki projeye göre  bir Terminal veya istasyon yapılması söz konusu değil.

 

 MUDURNU SADECE İNŞAAT SÜRESİNCE İNŞAATLARDA ÇALIŞANLARDAN  KAZANACAK

Mudurnu ilçesinden geçecek olan Hızlı Tren projesinde sadece  Projede çalışacak Müteahhit firmaların  elemanlarının belirli bir süre ilçede kalmasının haricinde , çevrede bırakacakları çöp vs var.

Hızlı Tren Projesinde  tarlalarından geçiş yapılan vatandaşların para kazanması ve bir süre Mudurnu da gözle görülür bir hareketliliğin haricinde Hızlı Trenin Mudurnu sağlayacağı bir katkı bulunmuyor.

 HIZLI TREN MUDURNU TAŞÇILAR KÖYÜNÜN TAM ORTASINDAN GEÇECEK

Hızlı Tren Mudurnu’ya en yakın 3km uzaklıkta geçerken, Mudurnu’da en yakın Hızlı Tren  Taşçılar Köyünden geçecek. Köyün ortasından geçecek olan TREN sayesinde köylüler istedikleri zaman TRENin geçişini rahatlıkla seyredebilecek. Tabiiki 350 km hızla giden Tren de ne göreceklerine bağlı.

 TOPLANTIDA GERGİN DAKİKALAR YAŞANDI

Mudurnu Belediye düğün salonunda gerçekleşen Toplantıya Muhtarlar ve vatandaşlarda katıldı. Toplantıda Mudurnu Kent Konseyi Başkanı Mehmet CANTÜRK söz istedi. Cantürk, Toplantıdan anladığım kadarı ile biz burada konu mankeni olarak seçilmişiz, diyerek tepkisini dile getirdi.

Mudurnu’da eğer  herhangi bir durak olmayacak ise bize faydası ne olacak sorusu soruldu.  Yetkililer  Ankara -İstanbul Hızlı Tren projesinde  Beypazarı ve Adapazarında olmak üzere 2 adet  durağın olacağını ifade ettiler.

 

AMAÇ HAVA YOLLARI İLE YARIŞMAK

Konu hakkında bilgi veren  Yüksel Proje İnşaat Mühendisi Emre ARIBOYUN, Ankara -İstanbul arasındaki  1.5 saat gibi kısa bir sürede yol alarak, Uçaklar ile yarış edecek seviyeye gelmektir dedi.

Emre ARIBOYUN, Birinci Durağın  neden Beypazarına yapılıyor olmasına ise, Beypazarında 1970 li yıllarda bir proje yapılmış fakat faaliyete geçmemiş, Devlet kamulaştırmış parasını ödemiş, onun için Beypazarı düşünülmüş dedi.

 

 Mudurnu da ise Hızlı trenin durması çevrede çok engebeli arazinin olmasından dolayı zor olduğunu ifade eden , ARIBOYUN, saatte 350 km ile gidecek olan hızlı tren 6 km kala hızını yavaşlatması ve 6km sonra hızına ulaşması için toplam 12km lik bir alan gerekli ve buna bağlı olarakta  zeminin düz olması gerekli, bu bölge çok engebeli diye konuştu.

 

 DETAYLAR

Proje inşaat aşamasında 150 kişi çalıştırılması planlanıyor. 

İstasyon sayısı : 2

Altgeçit-Üstgeçit : 403

Tünel Sayısı : 50

Köprü ve viyadük: 22

TREN HIZI: 350 KM saatte

HAT: Elektrikli Çift Hat

 

www.mudurnuhaber.com

 

“TREN GEÇECEK, MUDURNU BAKACAK” için 4 yanıt

  1. Duyduğuma göre Ankara metrosu da Mudurnu’dan geçmiyormuş. Bence bu daha iyi bir haber olur Aydın Bey. Haberciliğinize sağlık.

  2. Kara tren gecikir belki hiç gelmez.
    Dağlarda salınır da derdimi bilmez
    Dumanım savurur halim hiç görmez
    Gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez.

    sözlerime bilerekten kara tren türküsünün ilk dörtlüğü ile başlamak istedim.osmanlı devletinin fetret döneminde GENÇ OSMAN döneminde en güvenli bölgesi olan,kurtuluş savaşında ise Polatlıya dayanmış yunanlılara durdurmak ve takviye güç göndermek için geçiş bölgesi olan,Sakarya Meydan Savaşında ise burada, yunanlıların ANKARA ile bağlantısını kesip mücadele etmiş dedelerimizin torunları olan bizler bu sahipsizliği hak etmiyoruz.

    benim çocukluğumdan beri Mudurnu’dan tren geçecek hikayesini ara ara duymuşumdur.bizler bu hikayeyi hep kendi aramızda konuştuk ama seçtiğimiz siyasetçilerin devletle irtibat kurmalarını hiç istedik mi?.

    her seçim zamanı bizlere vaatlerle gelindi seçim bitince bizlerin sorunlarıyla hatırlayan olmadı.sadece misafir gibi gelip gittiler.bizler de onları en iyi şekilde ağırladık.misafirimizdir diyerekten sorunlarımızı hatırlatmadık.eğer misafirlik esnasında hatırlatma yaparsak bir daha gelmez diye düşündük.misafir geldi mübarek günde 3/1 dedi gitti belkide bir daha gelmeyecek birbirimizi mahkemeye verdik.

    hep birbirimizi susturmak için gölge gibi birbirimizin peşinde dolaştık.ilçemizden bir mebus çıkaramadık,birbirimizin aleyhinde dolaşırken bir oyları alıp üsküdarı dolandılar.

    -neden biz böyleyiz kendi kendimize sorduk mu hiç?

    Zeki Alasya ile Metin Akpınarın HALİS İLE MUHLİS filmi aklıma geldi.böyle yapa yapa meydan ne Halise ne de Muhlise kaldı.kala kala gerede ve mengenlilere kaldı.onların biri geredeli biri mengenli,Bolu belediye başkanı da sebenli milletin önünde kör döğüşü yapıyor fakat perde arkasında elimizdeki doğal değerleri nasıl ele geçiririz uğraşındalar.daha önceki zamanlarda KAPLICA da en az bizim kadar söz sahibi olma hakkı verilmiş,şimdi ise ABANTI nasıl alırız mücadelesindeler.bizler ise dizi seyreder gibi gözümüzün önünde dönen senaryoyu uyku mahmurluğu halinde seyrediyoruz.

    -onlar ne kadar anlar ki bizlerin halinden?

    artık birbirimizle didişmeyi bırakmalıyız,küçük siyasi rantlar peşinde koşarken büyük değerlerin avucumuzdan kayıp gittiğini görmeliyiz.

    ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR!…

  3. Adı üstünde Hızlı Tren bu her köyde duracak olursa vay haline otobüslerden ne farkı kalır ?
    Bu yaz Abanttaki Tırtıl Tren Mudurnuya sefer düzeleyecekmiş belki Abanttaki Turistler bu şekilde Mudurnuya akın edebilirler. ???

  4. burada amaç beypazarı turizmini canlandırmaktan başka bişey değil ortalama 500 km olan bir hatta 100 km sonra bir durak yap sonra adapazarında bi durak yap mantık dışı mudurnu-naLLıhan 50km, göynük 50km, seben yaklaşık 60 km bolu 50 km , taşkesti 40 km kısacası mudurnu ortada olan bi yer ve ayrıca metrodaKİ TREN gelirken o rüzgarda durmak başka bi sorun bu sorunu siyasete bağlamak doğru değil tüm mudurnu birlik olalım ve buna karşı elele verelim istasyon olmazsa karşı çıkalım derim. tren geçişini görme mesafesi yaklaşık olarak 10 sn olur sanırım buna değmez proje güzel kesinlile ama durak yanlış beypazarı almış başını gidiyo zaten benim görüşüm bu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir