MUDURNU TERMAL KENTİ OLACAK

Mudurnu ilçe sınırlarımızda bulunan Babas  Termal Suyu, sıcaklık bakımından Bölgede eşine zor rastlanan sulardandır.

Bu nedenle yıllardır  gözardı edilen bölgede çeşitli Firmalar  faaliyetlerini sürdürüyor.

Mudurnu haber olarak  Bölgede yatırım yapan Firmaları sizler için araştırmaya devam ediyoruz. Yatırımcılar her ne kadar kendini saklamaya çalışsada biz bir şekilde gün yüzüne çıkmış Projeleri sizler ile paylaşıyoruz.

MUDURNU TERMAL OTEL VE DEVREMÜLKLERİ PROJESİ  ( BABAS )

DEVREMÜKLER (9.946 m2)

Toplam 150 daire bulunmaktadır.
86 adet 1+1
28 adet 2+1
32 adet dubleks 2+1
4 adet dubleks 3+1

Genel özellikleri ; Her daire manzaradan yararlanmaktadır. Sosyal yaşantıya yüzünü dönmüş şekilde tasarlanmış olup tesisin genel peyzajina hakim bir biçimde konumlanmıştır. Sosyal tesis ve kaplica ile havalandırılmış ve aydınlatılmış tüneller vasitasiyla bağlanmaktadır. Böylelikle olumsuz hava koşullarında kullanıcılar faydalanacaktır. her daire kendine özel balkon ve teraslara hakimdir. Giriş katları bahçeli dairelerden oluşmaktadır.
Sahiplenilmiş bahçeler fikri tesisimizde egemen olup kullanıcıların tesis ile sürekli etkileşim içerisinde olması istenmiştir. Çatı katları cihannuma ‘ li dir. Yörenin hakim konut tipolojisine uygun , saygılı bir tasarım ortaya konulmuş, Osmanli mimarisindeki sokak zenginliği ön plana çıkarılmıştır. Tasarımda yeni bir dil oluşturulmuş , taklit yapı olma durumu ortadan tamamen kaldırılmış tır.
Geçmişin ve geleneğin omurgasında ,çağımızın ihtiyaçlarına uygun modern malzeme ve teknik ekipmanların kullanılmasıyla biçimlenmiştir. Yeni bir dil oluşturulmuş , 4 mevsim gece ve gündüz yaşayacak bir tesis tasarlanmıştır.
 

KAPLICA ve SOSYAL TESİS (5.000 m2)
3050 m2 lik taban alanına sahiptir . Toplam kapalı alanı 5.000 m2 dir. Kot farkından yararlanılarak zemine oturtulmuştur. Arka kısmında bulunan apart daire bloklarının manzara ile görsel temasını kesmemesi için inşaat m2 ‘sinin %60 ını kullanarak zemine yerleşmiş ve eğimlenerek yapay bir topoğrafya oluşturup yükselmiştir. Böylelikle Apart daire bloklarının cevre ile etkileşimi bozulmamış, her daire manzaralanmıştır. Bununla birlikte eğimli yeşil çatısıyla tesisteki sosyal hayatı olumlu yönde etkileyecek farklı görsel zenginlikler yaratacaktır.Kullanıcıların yapının üzerinde dinlenme ,eğlenme, dolaşma ,seyir teraslarına ve üzerindeki kafeterya ve restorana direk ulaşmasını sağlayacaktır. Tesis te bir YAPI dan cok bir peyzaj öğesi olarak düşünülmüştür. Cevresindeki yaya yolları , yaya yollarını birbirine bağlayan köprüler ve yapay gölet ile bütünleşerek özellikle çocuklar için eğlenceli bir organizasyonun en önemli bileşeni olmuştur. Kullanıcıların deneyimleriyle birlikte tesisin kendine has bir ‘HAYAT’ ı olacaktır. Ve bu hayat tarihi mudurnu evlerinden esinlenilerek modernize edilip tasarlanan apart daire bloklarının varlığı ile birleşip MUDURNU da olmak ve yaşamak vurgusunu kullanıcılara derinden hissettirecek, farklı yerlerden gelen kullanıcıların doğal çevreye aidiyet duygusunu arttıracaktır.

Kaplıca ve Sosyal Tesis bünyesinde bulunacak işlevler şu şekildedir,

1) Balneoterapi bölümü

Banyo uygulama birimleri;
a) Termal tedavi havuzları,
Tedavi havuzu; soyunma-giyinme dolapları, duş ve dinlenme mekanlarından oluşmaktadır.. Havuz zemin alanı kişi başına en az üç metrekare olacak şekilde düzenlenmiştir. Havuzun derinliği 150 santimetredir.
Bay Havuz = (175-200) m2
Bayan Havuz = (175-200) m2
Ortak Havuz (kapalı)= (200-250) m2
Çocuk ve eğlence havuzu = 50 m2
b) Sıra banyoları (küvetler) = 75 m2
5 m2 lik birimlerden oluşup 15 adet düşünülemektedir.
c) Lokal banyo aygıtları = toplam 50 m2
d) Tedavi duşları = toplam 30 m2
e) Egzersiz havuzları genel havuzların içerisinde çözülecektir.
g) Açık havuz 150 m2

2) Fizik Tedavi ve/veya Rehabilitasyon Birimleri

a) Egzersiz birimi; 50 metrekarelik bir alanda yer alıp , toplu egzersizler ve aletli egzersizler için düzenlenmiştir.
b) Masaj birimleri
c) Fizik tedavi birimi
d) Hidroterapi birimi

Not= Havuzlar 150 santimetre derinlik boyutlarındadır.. Havuzlarda kullanılan su her hastadan sonra değiştirilir, usulüne uygun havuz temizliliğinin yapılmasının ardından bir sonraki hastanın kullanımına sunulumaktadır. Rehabilitasyon havuzlarında karbondioksitli ve kükürtlü sular kullanılmamaktadır.

PROJE NE ZAMAN GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK ?

Konu hakkında  bilgi aldığımız Proje  yöneticisi Ayhan ATASOY,  Babas Termal devre Mülkleri ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini, detayların  15 gün gibi kısa bir süre içersinde  paylaşılacağını ifade etti. Projenin Şu anki Babas Kaplıcalarına yakın olduğu ifade edildi.

www.mudurnuhaber.com

 

 

 

“MUDURNU TERMAL KENTİ OLACAK” için 13 yanıt

  1. Kaç senedir yapılması gereken bir projeydi. Babas’ta bir oteli bile açamadık yıllardır, yok depremmiş yok bilmem ne imiş falan diye… Sonuçta kaybeden Mudurnu oldu. Sarot Kaplıcası çok güzel bir termal yapınca ancak aklımız başımıza geldi… Eğer Babas bütün devre-mülkleri satabilirse Mudurnu işte o zaman turizmde çağ atlar…

  2. bu kadar büyük bir projeyi nasıl yapacaklar o kadar ufak bir vadi arasına açıkçası düşündürücü ve hayal ürünü gibi ama şu var artık o vadiye oranın suyuna yakışır bir termal yapılması şarttır artık yıllardır uyduruktan bir tesisi kullanıyoruz suyu harika ancak tesis berbatttt bu kadar etrafta harika inşalar varken kimse bu tesise gelmez bence artık açık hava bir termal tesisi olan bir yer yapında nefes darlığı olanlarda kullansın bu suyu ve de kar yağarken sıcak sulara girmek acayip keyifli ve yaşanası bir tat neden güzel mudurnumuz da olmasın ki

  3. Mudurnuya yakışır. mutlaka en kısa zamanda hayata geçirilmeli.

  4. Çok geç kalınmıştır. Projeye destek verilmelidir. Çevremizde en yakını SAROT TERMAL var. Eski halini herkes bilir o bölgenin. Şimdi ise süper bir tesis olmuş. Babas kaplıcalarının olduğu bölge hem özel idarenin hem köy tüzel kişiliğinin hem de şahısa ait. Bir yerden başlamak lazım. Mudurnu için çok iyi olacaktır. Turizm gelişmesi bölgenin yararınadır.

  5. Mükemmelll bir proje. Gerçekten olağan üstü olmuş. Yetkililerin derhal araya girip bu projeyi desteklemeleri gerekli. ewet katılıyorum çok geç kalındı ama böyle bir proje ile kaybedilen zaman ileriye sarılabilir. Mudurnumuz için hayırlı uğurlu olucağina canı gönülden katılıyorum ve destekliyorum.

  6. özlenen beklenen sevindiren örnek bir girişim. Şimdi Mudurnu’lulara düşen projenin arkasında olmak. Kim vesile oluyorsa ayrım gözetmeden destek olmak. Afyonda 55 adet devremülk sistemi ile çalışan tesis var. Mudurnu aynı potansiyele erişebilir. Babas suyu özel bir su. debisi çoğaltılabilir. Tesis nakadar çok olursa mudurnu’ya ilgi okadar artar.

  7. ŞİRİN MUDURNU HALKI YARARINA OLACAK YATIRIM İSTİYORUM!..

    haberde belirtildiği gibi BABAS KAPLICALARI bu zamana kadar gözardı edildi.benim bu proje konusunda bazı sakıncalarım var.

    bilindiği üzere yakın bir zamanda SAROT KAPLICALARI yakın bir zaman da faaliyete geçti.
    -sarot kaplıcasının TAŞKESTİYE ne kadar faydası oldu?
    -bu kaplıcadan kaç tane Taşkestili ekmek sahibi oldu?
    -bu yatırım sayesinde kaç tane rantçı bu projeden rant elde etti?
    -bu küçük yerde bu proje nasıl gerçekleşecek?

    yukarıda belirttiğim sakıncalarımın aynısı MUDURNU BABAS KAPLICALARI için de geçerlidir.
    bana ilçemize katkı sağlayacak yatırım ve projeler lazım.başkalarının yararlanıp da bizlerin yararlanamayacağı ve hatta yakınına bile yaklaştırılmayacak yatırımı ben istemiyorum.

    ben sade ve doğallığı seven,memleket sevdasını önde tutan,ırk ayrımı yapmayı sevmeyen birisiyim.böyle proje sayesinde ilçemize yatırım bahanesiyle gelip yerleşmelere de bir o kadar karşı olduğumu belirtmeden edemeyeceğim.

    bu projenin tamamına yakını MUDURNU ya fayda sağlayacaksa neden olmasın ki?karşı olduğum nokta sadece birkaç kişinin tekelin de olmasıdır.ben buradan geldiğim vakit nasıl BOLU da ki kaplıcaya sorgu sualsiz girebiliyorsam yeni yapılacak olan bu tesise de aynı şekilde sorgu sualsiz girebilmeliyim.
    -BURADAKİ AMACIN KİŞİYE ÖZEL HİZMET VE AYRIMCILIK DEĞİL,HALKA EŞİT HİZMET VE AYRIMCILIK YAPILMAYAN HİZMET OLMASIDIR…

  8. Tadilat nedeniyle suları kesilen Babas ılıcamız için bir haftadır olduğu gibi duruyor.Ne zaman yapılacağı hakkında da hiç bilgimiz yok.Ancak halka açık olan bu müstesna yere en kısa zamanda kavuşmak arzusundayız.Umarım ilgili merciler serzenişlerimizi duyar ve gerekli çalışmalara başlanır.Eylül ayına kadar yetiştirilir…

  9. “MUDURNU, MUDURNULU NEDEN KAYBEDİYOR.”
    MUDURNU MUDURNULU SON 15 YILDIR NEDEN BİRÇOK ÖNEM ARZEDEN KONULARDA KAYBEDİYOR? NEDEN KAYBETTİRİLİYOR? . TURİZİMDE OLUR DEVRE MÜLKLERDE KURULUR.ANA ÜRETİM KONUMUZ TAVUKCULUKTA YAŞAR, EGİTİM GÖÇÜDE ÖNLENEBİLİRDİ NELER NELERİ NEDEN KAYBEDİYORUZ ?

    .HERŞEYİN BAŞI SAĞLIĞIMIZ ÖZELLİKLE ÇEVRE DOĞA HERŞEYİN SEBEBİ VE BAŞI İNCELENMELİDİR

    .MUDURNU DOĞAL GÜZELLİKLERİ KAYNAKLARI VE MUDURNULU HER ALANDA KORUNMALIDIR

    .BOLU İLİ VE ÇEVRESİ ŞUAN TAVUK VEBASINDAN KARANTİNA ALTINA ALINDIĞINI DUYUYORUZ HERŞEYİN ÇARESİ VARDIR.

    . DÜNYADAKİİ CANLI CANSIZ VARLIKLARI VE GIDA ÜRETİMLERİNİ KORUYAN ATMOSFERDEKİ OZON TABAKASI DELİĞİ HIZLA BÜYÜYOR HATALI AŞIRI HER TÜRLÜ ÜRETİMLERİN ÇIKARDIĞI METAN VE KARBONDİOKSİT GAZLARINDAN DOLAYI İKLİM DEĞİŞİYOR.

    TÜRKİYEDE AŞIRI SICAKLAR DAN ÜRETİMLER HIZLA DÜŞÜYOR KAYBOLUYOR.

    İNSAN OĞLUNUN GELECEĞİ TEHLİKEDE DOSTLAR ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ EKMEĞİ BESİNLERİ KAÇ LİRADAN PAHALIYA ALCAĞIMIZI ŞİMDİDEN DÜŞÜNELİM .VE SU?

    VATANDAŞ OLARAK AŞIRI TÜKETİMDEN KAÇINALIM HER ALANDA BİLİNÇLİ YAŞAYALIM.

    MUDURNU MUDURNULU NEDEN KAYBEDİYOR PROJELER BAŞLAMADAN BİTİYOR ÇOK İYİ DÜŞÜNELİM .BANANE DEMİYELİM FAKİRİMİZİDE ZENGİNİMİZİDE KORUYALIM GİRİŞİMCİLERİMİZİDE KORUYUP DESTEKLEYELİM.

    BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLALIM ELBİRLİĞİ İLE BİRLİKTE HAREKETLE ÇARESİNİ BULALIM .BİZE BİZDEN BAŞKASINDAN FAYDA GELMEZ.

    BİRBİRİMİZİ BİLGİLENDİRELİM İLETİŞİMLERİMİZİ GELİŞTİRELİM BİRBİRİMİZİ SAYALIM SEVELİM GÜVENELİM.

    BU SEVİNÇLİ PROJE HABER GİBİ MEMLEKETİMİZDE TÜM YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇALIM DESTEKLEYELİM YÖNETİCİ TEMSİLCİLERİMİZİDE AÇIKLAMALARINA GÜVENEREK BİLGİ AÇIKLAMA İSTEYELİM DOSTLAR. GÜVENELİM GÜVENELİM MUDURNU HER KONUDA TECRÜBELİDİR GÜÇLÜDÜR DOSTLAR YETRKİ SEVGİ DERESİNİ ELBİRLİĞİ İLE OLUŞTURALIM.MUDURNUYU VE MUDURNULUYU HER ALANDA KORUYALIM.

  10. Mudurnumuza hayırlı uğurlu olması temennisiyle. Detaylı bilgilerinde verilmesi ve projenin ne zaman hayata geçeceği ile bilgilerinde verilmesi şart. Şahsen ben böyle bir güzel projenin mudurnumuza cok sey kazandıracagı kanaatindeyim. ve heycanla bekliyorum…

  11. Arkadaşlar, Mudurnu nun geleceği çok parlak. Yeterki önündeki TAKOZLAR kalksın, kaldırılsın. Burası Ankara ve İstanbul un ön bahcesi… Maalesef Dedikodular ve Kösteler sebebi ile olmuyor. Aslında bu haberi yayınlamamamız gerkli idi, fakat , memleket aşkı işte…..Projenin detayları http://www.termalmudurnu.com

  12. bu proje mudurnuyamı yapılacak? kaplıca vardı yukarda? kendi sitelerindede detaylı bilgi yok yapım aşamasında yazmışlar:(( mudurnuyu çok seviyoruz ailece ama geldiğimizde kalıcak düzgün yerler yok. uzakta bir tesis var havuzlu ama uzak işte bi müddet sonra canımız sıkılmıştı. inşallah hayırlısı olur mudurnuya çok şeyler kazandırır bu proje. 1. etap yazıyo kaç etap ve daha neler düşünülüyo detaylı paylaşım yapılmalı bence. hayırlı olur inşallah. yakından takipcisi oldum şimdiden.

  13. Mudurnumuza yakışır. Geç bile kalındı gerçekten. Biran önce başlamaları iyi olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir