Köylüye Destekler devam ediyor

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN ORMAN KÖYLÜLERİNE DEV DESTEK…

BAKANLIKTAN BOLU’DAKİ ORMAN KÖYLÜLERİNE 11 MİLYON TL KATKI…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Bolu’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 11 milyon TL kredi desteği verildi.

Bolu’daki Orman Köylülerine 11 Milyon TL Destek

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Bolu’da da güneş enerjisi, mantolama, fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu gibi konularda orman köylülerine 11 milyon TL kredi desteği sağladı. 2.226 aileye güneş enerjisi, 331 aileye mantolama, 459 aileye süt sığırcılığı, 22 aileye fenni arıcılık, 56 aileye süt koyunculuğunda olmak üzere toplam 3.094 aileye 11 milyon TL tutarında kredi desteği verildi.

2016 yılı içinde Bolu’daki 290 aileye toplam 2,9 milyon TL kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Projeler Çeşitlendirilerek Devam Edecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.

www.mudurnuhbaer.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir