Genç Çiftçi Hibe Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Genç Çiftçi Hibe Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Genç Çiftçi Hibe 2018 başvuruları 2 Nisan tarihinde başladı.

Genç Çiftçi Hibe başvuruları başladı. 2 Nisan tarihinde başlayan genç çiftçi projesine başvuru şartları neler? Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı TİGEM’e yapılacak olan başvurular 2017 yılında da alınmıştı. 2018 genç çitçi projesine devam edilecek. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın verdiği sürpriz açıklama ile genç çiftçilere 30 Bin TL’ye kadar devlet desteği verileceği açıklandı.

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Genç çiftçi projesi 2018 başvuruları 2 Nisan itibari ile TİGEM’e alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek. gencciftci.tarim.gov.tr adresi üzerinden ön başvuru yapılacak. Adayların istenilen belgeleri hazırlayıp, bulundukları ilde ya da ilçede tarım müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları Neler?

Kırsal kalkınma desteği kapsamında genç çiftçilere verilecek olan destek için adayların bazı şartlara uygun olmaları istenilmektedir. Başvuru yapacak olan adaylar; T.C. vatandaşı olmaları, En az 18 yaşını doldurmuş olmaları, En fazla ise 41 yaşından gün almamış olmamaları istenilmektedir. Eğitim şartlarında adayların okur-yazar olmaları istenilmektedir. Ayrıca başvuru yapacak olanların ücretli çalışmış olmamaları herhangi bir örgün eğitim veren okullarda eğitimine devam ediyor olmamaları, vergi mükellefi olmamaları, askerlik görevine devam ediyor olmamaları, herhangi bir cezadan dolayı cezai hükümlülüğünün devam ediyor olmaması ve denetimli serbestliğinin devam ediyor olmaması gerekiyor.

Kaynak: TARIMDANHABER

www.mudurnuhaber.com

“Genç Çiftçi Hibe Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?” için bir yanıt

  1. 1-eş çalışıyorsa oluyor mu
    2-ikametgah illaki köyde mi olacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir