AK PARTİDEN ŞEHİR BULUŞMASI

AK PARTİDEN ŞEHİR BULUŞMASI

Ak Parti Bolu İl Başkanlığı düzenlediği şehir buluşmaları adlı toplantıda muhtarlar, imamlar ve mahalle başkanları ile bir araya geldi. Atatürk Orman Parkında faaliyet gösteren bir toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, mahallelerde, köylerde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri ele alındı

 

Şehir buluşmaları adlı toplantıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, muhtarlar ve din görevlileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Öncelikle bizlere zaman ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 2018 yılında ilk olarak düzenlemiş olduğumuz şehir buluşmaları adı altında gerçekleştirdiğimizi programların ilkini burada gerçekleştiriyoruz. Bunu üç aşamalı olarak yapacağız inşallah. Birinci aşama bugün sizlerle burada yaptığımız. Daha sonrada ikinci ve üçüncü aşamalar olacak. Bunu yaparken buradaki hedefimiz şehrin nabzını tutmak. Şehrin geleceği ile ilgi düşünceleri başta tabi ki muhtarlarımız, din görevlilerimiz olmak şartıyla hepimiz kanaat önderi kendi mahallesinde, kendi köyünde görevli olan kişiler olarak şehrin geleceği hakkında düşüncelerimiz ve önerilerimiz vardır. Her masada dilek, temenni ve şikâyet formu var. Bunları özellikle şehrin geleceği adına varsa düşünceleriniz yazmanızı rica ediyoruz. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülke genelinde olduğu gibi bölgemizi kalkındırmaya devam ettirmek için sizlerle birlikte karşılıklı olarak bu bilgi alışverişini daha iyi verimli olması için çaba sarf ediyoruz. Milletten kopuk bir yapının başarılı olması mümkün değil. Bunun örneği Türkiye’de çok vardır. Daha önceden siyasi partilere baktığımız da bugün o siyasi partilerin ülke siyasinde söz sahibi olmadığını görüyoruz. İşte biz de öncelikle sizlerden aldığımız güçle 17 yıldır Ak parti iktidarı döneminde siyaset yapıyoruz. Sizlerin öneri ve görüşlerinize önem veriyoruz. Toplumdan kopuk bir şekilde yolumuza devam edemeyeceğimizi biliyoruz. Toplumun hassasiyetlerini gözetmek adına düşüncelerinizi önemsediğimiz için işte bu toplantıların bu manada da çok önemli olduğunu biliyoruz. Evet biz gelecekte 2023 diyorsak, vizyonel bir Türkiye diyorsak, bu vizyonel Türkiye’nin yoluna devam edebilmesi için kendi coğrafyamızda, orta doğuda söz sahibi olabileceksek milletimizden aldığımız güç ile yolumuza devam etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞARAK ŞEHRİ BU NOKTAYA GETİRDİK”

Toplantıda konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında; “Mahallelerde yapılan çalışmalarda ilk ters tepki onlara gelir, onlardan sonra bize gelir. Allah’a binlerce şükür ki, 14 yıldır her mahallemizdeki muhtarlarımızla beraber özverili çalışmalarla şehrimizin bu noktaya geldiğini görüyorsunuz. Bolu’muz bütün beldeleri ilçeleri ile birlikte gelecekte turizm kenti olacak, spor kenti olacak, sağlık kenti olacak aynı zamanda üniversite kenti olacak, sporun her branşının kamp merkezi olacak. Göreve geldiğimiz günden bugüne hep bu amaca yönelik hareket ettik. Çok mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Aldığımız bu mesafe muhtarlarımızla olan diyalogumuzla olmuştur. Onun için muhtarlarımızla ne kadar övünsek az. Muhtarlar, hizmet edenler arasında bağ olmak zorunda. Bu bağı biz mahallelerimizde hiç eksiltmeden devam ettik. Ve şehrimiz inşallah gelecekte dünyada yaşanabilir en güzel kentlerden bir tanesi olacak. Bunun ayak sesleri duyulmaya başladı. Bugüne kadar hep kazdık, hep çile çektirdik. Ama bundan sonra artık olmayacak. Bu konudaki destekleri dolayısıyla, çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere mahallelerde bütün tepkileri üstlerine alan muhtarlarımızdan Allah razı olsun. Bolu gelecekte dünyada yaşanabilir ilk 10 kent arasında olacak. Sadece kente merkezi değil ilçe ve beldelerimizle beraber. Bu amaca yönelik olarak sizler olmasanız, bizlerin olma şansı yok. Önerilerinizi ve görüşlerinizi bize belirtin. Milletvekilimiz burada milletvekilini ilgilendiren konularını ona, Belediyelerle ilgili konuların tamamını bana (ilçeler de dâhil), İl genel başkanımız da burada köylerle ilgili konuları ona sorabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

“KÖYDES ÖDENEĞİ NOKTASINDA CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖDENEĞİ GELDİ”

Toplantıda son olarak konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer konuşmasında; “ Biz 2014’ten bugüne kadar 4 yılı tamamladık, muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Birlikte mesai yapıyoruz. 112 köyümüzün 250 mahallesindeki dertler bizim de derdimiz. Bu bilinçle çalışıyoruz. Mevcut kaynaklarımızı sonuna kadar kullanarak, en fazla ve daha kalıcı bir şekilde hizmet üretebiliriz bunun gayreti içindeyiz. Bu konuda iddialıyız. Bütün eksiklikleri tamamladık, diyemeyiz çünkü bu konuda takdir sizin. Köylerden aldığınız talepleri bize iletiyorsunuz, biz de mevcut imkanları değerlendirerek, İl başkanımız, milletvekillerimizle birlikte verdiğimiz kararlarla hizmetleri sizlere ulaştırıyoruz. Bu yıl son yılımız inşallah, son dönemimiz. Bu son yılda siz muhtarların duygu ve düşüncelerini çok iyi anlıyoruz. Sizlerle beraberiz zaten. KÖYDES ödeneği noktasında Cumhuriyet tarihinin en büyük ödeneği geldi yaklaşık 32 milyon TL. Bolu Merkeze düşen pay burada 7 milyon TL. İl Özel İdaresi ile birlikte yaklaşık 10 milyonluk bir ödenek var. Bu ödeneği bize 2.5 milyon TL civarında kanalizasyon, 2.5 milyon TL civarında içme suyu, isale hattına ayırdık. Yol noktasında 60 kilometre 1. Kat asfalt, 96 kilometre 2. Kat asfalt yapımı noktasında 20 kilometreye yakın sıcak asfalt noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu 2018 yılı diğer geçtiğimiz 4 yıla göre daha başarılı daha bereketli olur diye temenni ediyorum. Bu toplantıyı düzenleyen il başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, toplantıya katılanlardan çözüm önerileri, istek ve şikayetler doldurulan formlar aracılığıyla alındı.

Kaynak: Bolu Takip

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir