Fabrikayı Kapatırım Ha !!

SİZDEN GELENLER- SİZDEN GELENLER

 

Fabrikayı  Kapatırım Ha !!

 

Bugün İlçemizde Festival var. Aylardır Kaymakamlık ve Belediyemiz İlçemizin Turizmi, kültürü, tanıtılması için çalışıyorlar, etkinlikler 3 gün sürecek. Dışarıdan misafirler gelecek, gösteriler yapılacak. Stantlar açıldı. Yoğun bir faaliyet. Basın, festivali haber yapacak. İlçemiz tarihi ile, kültürü ile, son yıllardaki turizm atağı ile yeniden gündeme gelecek. Konağımıza da 2 çift festival duyumu ile geldi.

Evim Yarışkaşında, tepede, bahçe içinde Her sabah 6 da bahçeye çıkar çiçeklerimle, tavuklarımla, meyve ağaçlarımla ilgilenirim. Bugün Festival var. Saat 7.30 oldu. Aman Allahım, yahu bugün olsun bu kokuyu salmayın, Otelde konuklar var. Hemen koştum. Çiftin biri ötelin önünde kendi aralarında bu kokunun ne olduğunu konuşuyorlar. Bana soru sormalarına fırsat vermeden yanlarından geçtim. Allahım bana bir güç verde üfleyip bu kokuyu defedeyim.

Bu yaşadığım bir masal değil bu sabahki gerçek. Festival sabahı

Aylardan beri Pak Tavuk fabrikasına bu kötü koku rahatsızlığımı, bizzat fabrikayı da ziyaret edip duyurdum. Duyarsız kaldılar.

 

Araştırdım; Her tavuk fabrikasında “Koku Giderici” olarak adlandırılan bir cihaz var. Kokunun resmi adıda “Kötü Koku”. Geçen yıl yönetmeliği çıktı. Bu kötü koku kesimhanenin ayak, tüy, bağırsak, kan vs bütün artıkları rendering denilen tesiste yüksek ısıda bir nevi kızartılıyor, kurutuluyor, un haline getirilip tekrar tavuklara yediriliyor. Bu rendering devamlı çalışmıyor. Atıklar birikince çalıştırılıyor. Ancak çalışırken de müthiş bir kızarmış bacak kokusunu çevreye yayıyor. Bu her fabrikada var. Avrupa’da bu atıklar şoklanıp depolanıyor ve başka bir yerdeki tesiste işleniyor. İşte “Koku Giderici” dediğimiz cihaz bu kokuyu filtre edip çevreye yayılmasını engelliyor. Adana, İzmir ve Adapazarı’nda bu cihazı yapan firmalar var. Maliyeti ise yalnızca 60–70 bin TL. İçinde 2 adet fan var, talaş ve karbon filtreleri. Elektrik gideri böyle bir tesis için yok denebilir. Ayrıca da yalnızca atık işlenirken çalıştırılıyor. Zorluğu şu: Atık işlenirken cihaz mutlaka çalıştırılmalı, talaş ve karbon filtreleri zamanı geldiğinde mutlaka değiştirilmeli, bir eleman bundan sorumlu olmalı. Başka hiçbir zorluluğu yok. Tabii birde çevreye karşı sorumluluk bilinci zorluğu.

Bu cihaz 3 ay öncesine kadar Pak Tavuk ta yoktu. Yeni koydularsa bilmiyorum. Ancak koku derseniz sürekli ve belirsiz saatlerde hep var.

Sonuç gelmeyince O zamanki Kaymakam’a gittim dilekçe verdim. Dilekçeyi aldı dedi ki ben bunu kendileri ile görüşeyim öyle işleme koyayım.  Netice alamadı ki işleme koymuş. Valilikten cevap geldi. Tarih 15 Mart 2012. sayı.3192. 

Diyorki :

“Konu ile ilgili Pak Tavuk Gıda San ve Tic.A.Ş.’nin 29.02.2012 tarihli bilgilendirme yazısında: İşletmenin rendering tesisinde koku giderme sisteminde oluşan arıza nedeniyle çalışmalar yapıldığı belirtilerek ve alınan önlemlerle koku probleminin 25 gün içersinde çözüleceği bildirilmiştir. Söz konusu problem Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacak denetimler ile takip edilecektir.

Yazı aynen böyle. Aradan 90 gün geçmiş. Kokuya aynen devam ve Festivale değerli büyüklerimiz gelecek.

Fabrika ilk kurulduğu tarihlerde arazi şehir dışında idi, böyle bir koku da olmazdı, galiba rendering yoktu. Şimdiye gelince YİBO, Üniversite, yerleşimler, ağaçlıklı modern giriş yolumuz, oteller arasında kalan ve Turizm için festival yapan etrafı çam ormanları ile çevrili güzel ve tarihi ilçemiz.

Bu koku var oldukça İlçemize turist gelmez, gelende bir daha uğramaz. Kokuyu duyunca yoldan döner.

Kızılcığın Mudurnu’daki adı eskiler bilir “Hekim döndü” dür. Rivayet Mudurnu’ya gelen bir hekim yolda kızılcık ağaçlarının bolluğunu görünce; atını durdurmuş ve geri dönüp gitmiş. Soranlara cevabı : “Orada kızılcık çok, insanlar hasta olmaz aç kalırım”.

Yatırımların önünde bir engel.

Arsamda toplu konut projesi planladık. 240 konuttuk modern bir site. Camisinden, yüzme havuzundan, kreşinden her şeyi düşündük. (www.mudurnutoplukonut.com). Projeler, Broşürler, tanıtımlar vs. Sn Güray Önal sınıf arkadaşım. İstanbul’da oturur. İhtiyacı da var. Telefon ettim davet ettim. Gel buraya üye ol . Cevabı şu: Orası kokar ben girmem.

Oteli büyütme projem var, 30 evlik bir “ekolojik köy” projemiz bitti, yatırım aşamasına geldik. Turizm Festivali varken dahi bu kötü koku olacaksa…

Mudurnu ekonomisi için çok önemli olan fabrika, bu kötü kokuyu çok basit ve de ucuz tedbirler ile yok edilebilecekken yapmıyor. Bir dayatma var.

Ve Tepemizde Demoklesin kılıcı.: “Fabrikayı Kapatırım Ha “

Ah benim güzel ilçem.

 

Nevzat Anlıtan

İnş.Y.Müh..  Yarışkaşı OTELİ MUDURNU

 

www.mudurnuhaber.com

 

“Fabrikayı Kapatırım Ha !!” için 23 yanıt

  1. Pak Gıda Sanayi AŞ yıllarca Mudurnu’da faaliyet göstermesini istediğimiz Tavukçuluk sektörünün dürüstlüğü ile tanıdığı Mudurnu’ya ve memleketimize hizmet veren saygın bir firmadır. Söz konusu firmanın çevreye mümkün olduğu kadar en az zarar vererek çalıştığı kanaatindeyim. Fabrikanın eski birçok sahiplerinin bırakın çevreyi insanlara direk zarar verdiğini, fakir fukaranın alacağını bile ödemediğini gördük. Pak Piliç’i bu haliyle öpüp başımıza koymamız gerekir. Kaç kişinin ekmek kapısıdır. Koku giderme cihazı en iyi şekilde çalışsa bile kokuyu tamamen kesmek mümkün değildir. Böyle bir şey yoktur. Kaldı ki bu fabrika parfüm fabrikası değildir. Tabii ki kokacaktır. Mudurnu’nun turizminden çok az bir tuzu kuru kesim istifade etmektedir. Ancak pak piliç tesisleri Mudurnu’nun can damarıdır. Türkiye’de caz, Amerika’da Hicaz dinletmeyin bizlere. Mudurnu’da turizmden kaç kişi ne kadar kazanmış söyleyin bakalım? Pak Piliç’e başarılar diliyorum.

  2. Pak Tavukta çalışan birisi olarak bu bahsetmiş olduğunuz koku neden fabrikada kokmaz yoksa benim burnummu koku almaz..

    90 lı yıllarda çok iyi hatırlarımki şehir merkezine kadar gelen koku şimdi fabrika dışına bile çıkmıyor. O zamanlarda yine şikayetçi olanlar varmıydı acaba..

    Burası turistik bir kent değil kendi kendimizi kandırmayalım.. Turistik bir memleket olsaydı hepimiz turizimden para kazanırdık.. Gelen insanların birdaha gelmemesi hiç bir şeyin olmamasından olamazmı acaba ?

    Mudurnu denince akla Mudurnu Tavuğu gelir arkadaş kime sorarsanız sorun.. Ben hiç rastlamadım orası ne kadar güzel bir turistik bir kent diyeni.. Ayrıcada bu fabrikanın kapanması demek en az 400 işçinin ve köylü mehmet ağalarında işsiz ekmeksiz kalması demektir.

  3. Köylü Mehmet ağa..Yorumunuza aynen katılıyorum.Bu fabrikanın atıkları akar,kokar ama aynı zamanda fabrika olduğu sürece bazılarınında karnını tok tutar…Anlayana…

    1. 18- 20 yaşına gelmiş genç,; çatısından yıldızlar görünen gecekondusundan çıkıp bir firmada işe başlar. Senelerce emek verdiği şirket kat kat büyür, emekliğe ayrılan yaşlı işçi ise yine o tavanından yıldızlar görünen gecekondusunda hayatına devam eder..!!!

  4. sayın anlıtan o şirketin kapanması demek senin de zarar görmen demek o işciler bi zamanlar perişandı sende hiç sordunmu durumunuz nasıl diye şimdide kokudan rahatsız oluyorsun cp de erpiliçde beypide kokuyor onlara hiç birşey diyen yok yolunu kesmeyi bırak yatırım yapan bir şirkete destek ol

    EDİTÖR: Sayın Mudurnulu İP adresleriniz göründüğünden dolayı aynı sayfada 1 den fazla yorumunuz yorumlanmamaktadır. Bilginize

  5. “köylü olan hiçbir vatandaşımız böyle yorum yapmaz .” GÜNAHKLAR MEHMET AĞA İŞİN ZOR.!.
    Öncelikle kulaktan dolma bilgilerle eski sahipler vesaire şeklinde insanları suçlamak Allah katında makbulmüdür mehmet ağa.. ? bak durduk yerde günaha girdin belki… Binlerce insanın senelerce sebeplendiği böyle büyük organizasyonlarda bilmeyerek ya da imkansızlıklar nedeni ile ufak tefek haksızlıklar olmuş olabilir… Yada kabaat işleyen, işini iyi yapmadığı için işten çıkartılan bazı fesat insanların ya da bazı SİYASİ yandaşların dedikodu furyaları olabilir.. Haksızlık oldu ise bunun cereme hesabı Allah ile o eski sahipler arasındadır…. Sen kimsin ki ey kul bu hesaba karışasın??? (MUTLAK UĞUR TÜRESİNİN SOSYAL FALİYETLERİNİ KISKANAN SİYASETEN ÇAMUR AT İZİ KALSIN YAPARAK ŞAN ŞÖHRET PEŞİNDE KOŞMAK İSTEYEN ,KILASİK KASABA POLİTİKALARI İLE MUDURNUYA ZARAR VEREN KORKAK MÜNAFIK KAFİRSİN HAS İNSAN KORKMADAN GERÇEK İSMİNİ YAZAR .SENİ YETİŞTİREN ANA BABAYA ÜZÜLÜYORUM BÖYLE BİR EVLAT YETİŞTİRDİKLERİ İÇİN.)
    Şimdi sen başındaki kasketi önüne alıp bir düşün bakalım sahte kimlikle kendine Köylü diyen Mehmet efendi… Bu memlekette özellikle köylü olan hiçbir vatandaşımız böyle yorum yapmaz.. Müslüman olan hiç kimse bu yorumu yapmaz…Yaptığın yorumla ,yukarıda saydığım milyonlarca insanın, aldığın kul hakkını nasıl ödeyeceksin!!! Valla işin zor.. Bir kişi değil , iki kişi değil….Seni ALLAH AFFETSİN.
    BU ARADA PAK PİLİÇE O ESERİ ORADA YAŞATMAYA DEVAM ETTİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.. ORASI BİR İŞLETMEDİR, EMİNİMKİ KARŞILIKLI ÖZVERİ, İSTİARE VE İLETİŞİMLERLE BİR ORTA YOL BULUNACAK VE SORUNLAR HALLEDİLECEKTİR…. EDİLMELİDİR DE ZATEN.
    ”Üzülmeyelim dostlar yüzlerce insan her gördüğünde vesile oldunuz diyerek halen dualarını TEŞEKKÜRLERİNİ gönderiyor Türesin ailesine.
    İNANIYORUM GEÇMİŞ ZAMNDA OLDUĞU GİBİ MUDURNUYU ELBİRLİĞİİLE SEVGİ DERSİ HALİNE GETİRECEĞİZ HEPBİRLİKTE ELELE.
    HERŞEY MUDURNUMUZ İÇİN HELALİ HOŞ OLSUN . ALAH ONLARA KALPLERİNE GÖRE VERSİN.. Uğur TÜRESİN

  6. Yıllardır tanıdığım UĞUR TÜRESİN le birlikte çalışmalarımda her zaman gördüğüm yaşadığım Bolu Mudurnuya diğer ilçe ve köylerimize daha fazla nasıl faydalı olabilirim diyerek memleket aşkıyla yanıp tutuşan bir insana yapılan büyük saygısızlık ve haksızlıktır.Soruyorum sahte mehmet efendiye ?
    -senelerce o firma dediğin ESKİ MUDURNU TAVUKCULUKTAN o eski sahiplerin vesilesi ile ekmek yiyen İNSANLAR
    – senelerce o fabrikanın eski sahipleri vesilesi ile emekli olup halen ekmek yiyen İNSANLAR
    – zamanında kimsenin yapamadığı bir işi yapıp eski sahipler oraya o fabrikayı kurdukları için, pak piliç in gelip aldığı ve halen çalışan ve halen o fabrikadan ekmek yiyen İNSANLAR
    – Dolaylı yoldan o fabrikaya hizmet verip geçmişte ya da bugün ticaret yaparak geçimini sağlayan İNSANLAR
    – 35 yıllık hizmetin sonucunda MUDURNU ismini dünyaya tanıtan eski sahipler ve vesile oldukları hayır işleri ile hayatı kurtulan , ya da kolaylaşan İNSANLAR
    – Burs verilerek okutulan ve bugün her biri meslek sahibi olan öğrenciler…..

    – Köylerde binlerce insana sözleşmeli aile işletmeciliği modelini getirerek küçücük çiftliklerinden senelerce geçimini sağlayan İNSANLAR (ki artık küçük çiftlik ler yerine birkaç kişinin isdihdam edildiği çok büyük çiftlikler var)..
    – Eski sahiplerin senelerce devlete ödedikleri milyonlarca dolar vergilerden sebeplenen , senin ailen de dahil milyonlarca İNSANLAR….
    Aklıma gelenler bunlar.. İnsanların rızkını Allah verir, kişiler sadece vesile olur…. Ama o vesile olmak sevgili kulluğuna da herkes erişemez…
    ..

  7. KİMSE DALKAVUKLUK VE SOYTARILIK YAPMASIN
    Böyle Mudurnumuz için önemli bir konuda DANGALAKCA ( BİLİSİZ VE BİLİÇSİZCE) fikir yürütenleri şiddetle kınıyorum. Sayın NEVZAT ANLITAN abimiz konuyu çok detaylı ve açıklayıcı şekilde ifade etmiş TEPKİSİNE ve YAZDIKLARINA AYNEN KATILIYORUM.
    Konu teknik bir konu yukarıdada çok açık ifade edilmiş çözümüde çok zor değil RENDERİNG TAŞINMALI ….
    Mudurnu kimsenin oyuncagıda değil kimse peşkeste çekemez. Her isteyen keyfine göre at koşturamaz bizim Mudurnumuzda

    Köylü Mehmet AĞA, Levent, murat özcan, mudurnulu bakın değerli hemşehrilerim ELBETTE KİMSE FABRİKA KAPANSIN İSTEMEZ koca bir metin içindeki ironik bir kelime takılıp onun üzerinden yorum yapmıssınız üstelik sizler bu memlekete bir sürü hizmeti olan kişileride karalamıssınız. Elbette o kişileri sevmek zorunda değisiniz ama insanları karalamak bilgisiz ve bilinçsizce suclamalarda bulunmak altından kalkılacak bir vebal değildir.
    Sizler Uğur Türesin’in Mudurnu Tavukculuk kurucusu olarak bundan 2 yıl önceki basın açıklamalarından bile habersizsiniz. Sayın Türesin bizzat basına biz hata yaptık kümesler ve kuluçkalar ilçe merkezinden ve yol boylarından uzak olmalıydı diye özeleştiri yaparak ve bu konuda özür dileme erdemliliğini göstermis bir hemşehrimizdir. Kaldıki şu anda yapılanlarla kapasite olarak uzaktan yakından ilgside yoktur . Ve sayın Türesin halen Mudurnu tanıtımına katkıda bulunmak için otelinde bircok ücretsiz misafir agırlamakta, emit fuarı olsun şu andaki festival olsun hala birçok sponsorluk ve ikramda bulunmaktadır. Sizler hadi teşekkür etmiyorsunuz bari iftira ve hakaret etmeyin saygılı olun.

    Rendering konusundada defalarca sayın Türesinle değerlendirme yaptık tek bir çözümü var RENDERİNG UYGUN YERE TAŞINMALI Pak Gıda Sanayi AŞ yetkileri dediğiniz gibi duyarlı davransalardı sayın Nevzat Anlıtan’ın ne kaymakamlıga dilekce vermesine ne bizlerin bu konuda tepki göstermesine gerek kalmadan konuyla ilgili gerekeni yaparlardı. Evet burada 300 kişi civarında kişiye ististam sağlıyor diye binlerce kişinin saglıgını tehlikeye atarak ilçemiz turizmini ve yaşam kalitesini düşürerek ticaret yapma hevesine devam etmezlerdi. Mudurnu kimseye peşkeş değil bu biline…

    Sayın Nevzat Anlıtan abimiz ve aynı fikirdeki bizler bağcı dövmek peşimde değil üzüm yemek derdindeyiz. FABRİKA KAPANSIN İSTEMİYORUZ ANCAK KÜÇÜK BİR MALİYETLE ÇÖZÜLECEK KOKU İLE İLGİLİ SORUN Pak Gıda Sanayi AŞ TARAFINDAN ACİLEN ÇÖZÜMLENMELİ.
    Tüm Hemşehrilerimi Saygı ile Selamlarım
    MUDURNULU BÜLENT AĞRI

  8. EN GÜZEL İYİLİKLER VE GÜZELLİKLER MUDURNU MUZ İÇİN OLSIUN
    cennet vatanımızın şirin kenti istanbul ve ankara nın ortasında mudurnu da ki trizim in gelişmesi tavukçuluk sektöründen sonra çok öenm arz etmektedir takip ettiğim kadarı ile ülkemizde tavukçuluk sektörü sık sık kırize girmektedir
    yorum yaparken arkadaşlarımızın sağ a sola çamur atmadan mudurnu yararı için yorum yapmalarına tavsiye edyorum MUDURNU HEPİMİZİN, KORUMAKTA HEPİMİZİN GÖREVİDİR..
    mudurnu ismini ve insanını ve özellikle köylümüzü lekelemye kimsenin hakkı yoktur ve bu hakkı da kimse onlara vermez en güzel iyilikler ve güzellikler MUDURNU MUZ İÇİN OLSIUN

  9. Çok sevgili Uğur Türesin arkadaşım, ben köylü Mehmet Ağa yani Bulanık’tan MESUT YANIKOĞLU. Daha önceki söz konusu firmanın sahipleri derken ben Türesin ailesini kastetmiyorum. Niye üzerinize alındınız? Siz bilmiyor musunuz şu yağ firması, Nallıhanlı bir nakliyeci daha sonra Kılıç vs.. Bunların fakir fukaraya kamyoncuya tavuk üreticisine borçları kalmadı mı? Çektiler gittiler.. Alacağını isteyenler de dayak yemediklerine şükrettiler. Ben geçmişte sahibi olduğunuz Mudurnu Tavukçuluk AŞ ye ve siz sahiplerine her zaman saygı duyduğum gibi üzerime laf düştüğünde de sahip çıkmışımdır. Pak Pilic’in Mudurnu’ya gelmesine Süreyya Bey ile birlikte siz Türesin ailesinin de desteği olduğu kanaatindeyim. Sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum..

  10. mudurnu insanının sağlığını ilgilendiren bu koku problemi çözülmelidir.yeni hastane yeri bile (köy hizmetleri şantiye binası yol üzerindeki ) koku yüzünden ertelendi.turizm gelişimi mudurnumuzun ekonomik yönden koku sebebiyle risk altında.Tavukçuluk şireket yönetimi bu işe çare bulmalıdır.Turizmin istikbali bacasız sanayii olarak çevreyi kirletmediği için mudurnu nun menfaatinedir.ilçemizde işsizlik sorunu yoktur.iş beğenmeme sorunu vardır.Olumsuz yorum yapanlarda köylümüzün ismini kullanarak yandaşlık yapmasınlar.Bizim köylümüz bu ağızları kullanmaz.eski bir mudurnu tavukçuluk çalışanı olarak bizler alacaklarımızı aldık.Alamadığını iddia eden birkaç kişi kendi hataları yüzünden alamamışlardır.Bu tür karalama kampanyalarına halkımız pirim vermiyor.

  11. Beyler ben Pakpiliç’e sadece yalakalık olmasın diye ilk önce Köylü Mehmet Ağa rumuzuyla yorumumu yazmıştım. Daha sonra da Uğur Bey’e olan sevgi ve saygımdan ve yanlış anlaşıldığımdan adam gibi ismimi yazdım. Eğer Allah rızası için konuşmayıpta Mudurnu’da birilerine yalakalık yapılacaksa bu sayın Nevzat Anlıtan değil, Pak Piliç olmalıdır ki bir işe yarasın. Yoksa Pak Piliç de giderse en fazla sizler yusuf yusuf dersiniz. Yusuf Tanrıkulu Bey sen de memleketindeki aş ekmek dağıtan firmalara zamanında sahip çıksaydın bu gün İzmit’in bir ilçesindeki fabrikada değil memleketindeki bir fabrikada çalışırdın. Hani sen turancıydın? Doğrucuydun? Onu bir geç kardeşim.. MESUT YANIKOĞLU

    1. sayın MESUT YANIKOĞLU konunun altında kaldıkça sağa sola çok yalpalamışsın.yazını daha yeni farkettim.o esna da izindeydim. bir kere int girdim diğer yorumları bile okumadım.sen ilk önce seni köşeye sıkıştıranlara ilk önce cevabını ver,ondan sonra bana yorum yaz.ilk yorumunla sonra ki yorumların arasında dağlar kadar fark var.bu konunun turancılıkla ne alakası bir türlü anlamış değilim.baktın gördün diğer yorumculara diş geçiremedim gözünü bana mı diktin? benim bildiğim yusuf yusuf olayı sıkışınca değil sıkıştırılınca söylenir.sende de bu durum hasıl olmuş .sıkışana yardım etmek de benim boynumun borcu olsun.

      ha bu arada sen benim izmitin ilçesine neden taşındığımı bilmiyorsun.bilmediğin konu hakkında yorum yapmaya hakkın yoktur sanırım.ben esnada işsizlikten başka bir neden dolayı taşındım.konunun içeriğini bir gün karşılaşırsak o zaman sana anlatırım.madem ben sahip çıkmadım o zaman kriz esnasında sen sahip çıksaydın.

  12. Bu tür tesislerin (gıda olsun termik santral olsun boya sektörü veya bunlar gibi) çevreye zarar vermemeleri için filitre sistemi zorunludur. Lakin denetimlerdeki eksiklikler olmakta ve genelde geceleri dışarıya verilmekte, ya sularda balıklar ölmekte ya çevreye zehirli gaz salınımı olmakta bitkiler hayvanlar insanlar zarar görmektedirler. Rendering faaliyete geçtiğinde uzun yıllardan beri hele birde Abanttan doğru rüzgar Mudurnuya doğru eserse o koku hep gelmiştir. Mudurnu nerede ise bu kokuyla özdeş oldu. Geçmişte olmuştur, olmaktadır ve olacaktırda. Bana göre Devletimizin tutarlı bir çevre politikası olması takip etmesi çok önemli olup; özellikle Hükümetlerin çıkaracağı DESTEKLEMELER ile bu tür flitreleme sistenlerinde süsbanse ve elektrik parasında da 0 (sfır) bedel olmalıdır. Aksi halde çevreye canlılara verdiği zarar gittikçe büyümekte kanser vakaları artmakta bitkiler hayvanlar hatta toprak bile ölmektedir. Yorum yapan kardeşlerim arkadaşlarım abilerim lütfen yorumlarınızda kırıcı ve hakaretvari olmayınız. Konuyu araştırınız, inceleyiniz, sabrediniz . Mudurnu hepimizin, yıllardan beri gelen olumsuzlukları bir anda temizlemek düzlüğe çıkarmak çok zor. Çocukluğumda Cinler bölgesinde KEKLİK avlanırdı, şimdi oralarda da kalmadı, Türkiyemizde de kalmamak üzere! Sebebini araştırdım, GÜBRE! Evet gübre. O beyaz boncuk boncuk olan gübreleri hayvanlar yiyor ve zehirleniyor… Modern tarıma yöneleceğiz derken de doğayı çıkarlarımız uğruna yine bizler mahvetmiyormuyuz? Her bireyin doğaya karşı sorumlulukları var, bunları yerine getirmeliyiz. İlgili Makamları bilgilendirmeliyiz, tekrar tekrar dilekçelerinizi yazınız mutlaka çözüm bulunacaktır. Filitre çalıştırılmadı diyerek fabrika üretimden süresiz alıkonamaz. Fabrikalar da sorumluluklarını mutlaka yerine getirmelidirler, bu dünyada onlarda bizlerle beraber yaşıyorlar aynı şekilde onların da yavruları da torunları da zarar göreceklerdir mutlaka. Vesileyle herkese selamlar saygılar efendim.

  13. 340 konut yaparak büyük kazanç elde edecek erkadaşimizin.Mudurnu’ya ne yararı olacak?Bu gibi rantiye peşinde olanların Mudurnu’ya bir yararı olmaz.Konutları satıp büyük kazanç elde edecek arkadaşımızın bu girişiminin halka yararı yok.Bugüne kadar Mudurnu halkının benim gibi şükran duyduğu bir Tevfik Türesin ve Süreyya Astarcının yaptıkları unutulamaz. Kokuya gelinci dünyanın bir çok ülkesinde bu konuyu incelemiş bir sektör ilgilisi olarak şunu belirteyim ki,Hollanda,Almanya ve Belçika’da bu koku yok edilemez.Ve uğraşmazlarda. Zira bu yüzden büyük kar elde edip ailelerini geçindiriyorlar.Her Mudurnu satışında kimlerin nasıl büyük kazanç elde ettiklerini de ilerideki yazılarımda sizlere aktarırım.Tüm zararını çekenler çalışanlar oldu.Her satışta üç,beş kuruş alacakları olan çalışanların paraları verilmedi ve iş garantisi verilerek yeni patronlar iş başı yaptı.Bu arada avantaların da alındığını bilmeyen yok.

    Mudurnu halkı şu anda Mudurnu Pak Tavuk sahibi Zühal Daştan gibi bir insanla çalıştıklarına şükran duymalırı gerekir. Selamlarımla

  14. ben bızzat fabrıkada calısan bırıyım kokuyu tamemen kesmek mumkun deıl gerek er pıliç.beypilic ve yolumuz uzerındeki c.pde de aynı koku vardır bız calısanlar duymuyoruz icerde ama dısardan ılk mudurnu gelışinde duyuldugunu söyluyolar.bızzat sayın zuhal dastan kendılerı bu konu üzerınne cok yogunlasıp yenı koku gıderıçı ve puskurtme sıstemı devreye alındı ve calışmaktadır.sorunsu sayın nevzat anlıtan ve dıger buyuklerım bu sekılde yaklasımlarla kıme ne yarar verebılırsınız ama zarar verırsınız bıraz kendımıze gelelım ve mudurnuda bın besyuz e yakın su anda ekmek yıyen işçimizin var oldugu bır tesısı bu sekılde reklam etmenıze cok uzuldum sorunu böle ulu orta yerlerde deılde buyuklerımız cayını kahvesını ıçerek sorunlarını yuz yuze konusarak halletsınler derım .uç gun festıfal de el alem eylenır bız mudurnulularda parasız pulsuz mılletın kölesı olur satılanlara yınılenler boynumuz bukuk bakar yalanıp durruruz.demı fabrıka kapansa kac kişiye iş verecek bırınız var mudurnuda acıkca yazsın.nevzat bey bence cok hatalısınız mudurnyu ve pak piliçi reklam etmek sızın gıbı bırıne mudurnu için herseyı yapacak bır abımız olarak pek yakıştıramadım.tum mudurnı ve mudurnuda yatırım yapan sırketlere yardımcı olunması en içten temenımız dır.nevzat beyın otelınde kalan kac sırkette iş yapan fırmanın aylarca kaldıgınıda bılıyorum
    .yanı pak pıliç sayesınde sızde dıger esnafda bızlerde ekmek yıyoruz üç gunluk rahat için 362 gunu feda etmıyelım.turıslere zaten maden suyu ve su sata bılıyoruz gezın sorun esnafa ben esnafıda dınlıyor ve bılıyorum.saygılar sunarım.

    1. Nevzat ANLITAN Mektubundan bir bölüm

      8.2.2012 ve 16.2.2012 günleri fabrikanıza toplu konut kooperatifi arkadaşlarım ile ziyaret edip rahatsızlığımızı dile getirdik. Fabrikada olmanıza rağmen sizi görme mutluğuna kavuşamadık. Yetkililerinize konuyu aktardık, size aktaracaklarını, konuyu masaya yatıracaklarını ve yapılması gereken ne ise yapacaklarını ifade ettiler.
      Değişen bir şey olmayınca Kaymakamlık Makamına yazılı şikâyetimi yapmak zorunda kaldım. Valilik Makamından gelen cevapta, sizden “koku cihazında arıza olduğu ve 25 güne kadar bu konunun biteceği” şeklinde cevap aldıkları, Valilik olarak ta konuyu takip edecekleri bildirildi.
      Aradan aylar geçti her gün, ha bugün, ha yarın bekliyoruz, ama değişen hiçbir şey yok, ve bugün İlçemizde Turizm Festivali yapılıyor, Böyle bir günde dahi bu koku sabah saatlerinde sorumsuzca Mudurnu’ya yayıldı.

      Sayın Zuhal Bey, ve fabrikanın değerli Sorumlu yöneticileri;
      Bu hep böyle gitmemeli, Artık bu koku konusunu halledin. Fabrika dağ başında değil, şehir içinde. YİBO okulu, Üniversite, yerleşimler, işyerleri, İlçemizin giriş yolu hep yakınınızda.
      Yaptığım tespitlerde, 60–70 bin TL lik yatırım gerektiren “Koku filtresi” kullanıldığında ve başına filtrenin temizliğini, çalışma saatlerini kontrol altında tutan bir sorumlu konulduğunda vede 2 adet fan motorunun çok düşük bir işletme gideri ile bu sıkıntı sona erdirilebiliyor. CP hariç çevredeki diğer tesisler bu rendering kokusunu, koku filtresi ile çevreye yaymıyorlar.
      SONUÇ:
      Bu kötü kokudan şikâyetçiyim. Maddi olarakta, manevi olarak ta, yaşam rahatsızlığım ile de zarardayım. Yatırımlarım engelleniyor. Artık yasal yollara başvurma arifesindeyim. Buna başvurmadan sizi tekrar rahatsız etmekte kendimi görevli gördüm. Beni ve çevremizi rahatlatacak acil cevabınızı beklemekteyim.

  15. Köylü Mehmet ağa rumuzlu Mesut Yanıkoğlu arkadaşım.Son yorumunda ağzından bal damlamış.Fazla polemiğe girmeyede gerek yok.Üzme tatlı canını…

  16. Allah razı olsun. Demekki kokusuzda oluyomuş. Kesimin devam etmesine rağmen bakın 5 gündür koku yok. Fabrikalar çalışsın ,Fabrikatörler para kazansın, insanlar çalışıp para kazansın ama birileri daha çok kazansın diye çevreyi kirletmeye insanları rahatsız ve hasta etmeye hiç hakkı yok diye düşünüyorum.

    Bizim gençlik yıllarımızdamudurnu deresinde yüzer ve balık tutarduk. Geçen aynı dereye bakmaya bile korktum, dogayı bu kadar yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yine yok. Bir mudurnulu olarak İlgininzden dolayı teşekkür ederim.

    1. mudurnulu diyorki rumuzlu okuyucumuzun dikkatine. evet 5-6 gündür koku duymadık , meğer mudurnu’muz neymiş deyip sevinirken bu sabah saat 04 te ağır koku uykudan uyandırdı , 06,30 a kadar devam etti.
      Fabrika mudurnu’muzun fabrikası. bu eser mudurnu’ya ait. sorumlu yöneticilerinin biri gider biri gelir. inşallah sorumluluk duygusu olan birisi hem koku konusunu, hemde arıtma tesisini gündemine alır , çevremiz rahatlar, bu tartışmalar biter.
      Zuhal beyin bir çalışma içinde olduğu belli. Biraz daha sabredilecek.

      1. Sevgili Nevzat Anlıtan demissinizki : Zuhal beyin bir çalışma içinde olduğu belli. Biraz daha sabredilecek.
        GECSİN HERKES BUNLARI EGER ÖYLE OLSA AZ KONU UNUTULUNCA KOKU DEVAM ETMEZDİ TİCARİDE OLSA SİYASET YAPILMASIN SAYIN ZUHAL BEY GELSİN MEDYA ÖNÜNDE CANLI KONUSALIM YADA SAMİMİ OLSUN

        BEN TEKRAR DİYORUM MUDURNUMUZ KİMSENİN OYUNCAGIDA DEĞİL KİMSEYE PESKESTE CEKİLMEDİ CEKİLMEYECEKTE FAZLASINI SÖYLETMEYİN SAMİMİYET BÖYLE OLMAZ DAHA BU AKSAM MİSAFİRLERİM KARACAKA TESİSLERİMDEN DÖNÜSTE BU NE DEDİ BU KOKUUUUUUUUUUUUUUUU BURADA NE VAR

        BEN GERİ ADIM ATMAM SAYIN ZUHAL BEY GÖRÜSELİM BENİM MEMLEKETİM HERKESTEN KENDİMDENDE DAHA ÖNEMLİ
        sevgi ve saygılarımla

  17. öncelikle bir mudurnulu olarak diyorummkii öncelikle uğur türesin sizler bu fabrikayıı çalışdırdızz allah razı olsun siz ler bu fabrikada çalışdırdığınız insanlar köylü idi köylu demek milletin efendisidir emekli olupp da hayatlarını sürdüren çook mudurnu vatandaşımız var sizlere bu konuda denecek bir kelime dahi edemeyiz.ınsanlarda sizlere emek verdiler kimsede ter dökmeden para almadı alanlarda bellidir sizinde bildiğiniz gibi valla bana sorarsanız bu konu uzerinde durmayın kolay bi durum değil hak veriyorumm sızlere ticaret yapsaydınız teşke siyasett değill anlıtan beye de gelin ce kusura bakmasın herkez booş booş konuşmasınn mudurnu tovukçukda çalışann evine ekmek götürmek ısteyen ne kadar insan var biliyomusun unut atm ye kartını sokdularmı maaşları cepinde anlıtan sisde peşinizzde koşdurmakdan memnunuyet duyan ınsanlarsınız kımse kusura bakmasın cenesine sahip olsun boş boş da konuşmasın mudurnu tavukçuluk kapandığı zaman kaç kişi evine içra geldi kimi elekdirik faturasını ödeyemedi elektrikleri kesildi evine ekmek götüremen ınsanımız çook duu nefesleri kokan halkımız vardı yalan demeyin millet borç iseyecek diye birbirinden kaçıyooodu akıllı olunn senın kokudan rahatsıs olaçam diye ben aç duramanmm mudurnu tavukçulukdan nemalanamayan insanlar tabiikide dedikodu yapaçak lafını edecek ben diyyorum ki ALLAH RAZI OLSUNN MUDURNU YA EKMEK VEREN TÜM İNSANLARDAN ALLAHIMM DAHA ÇOOK ÇOOOK VERİSİNN ALLAHIM HER KEZİN GARNINA GÖRE VERSİNN MUMKUNSE DEDİKODU DEĞİLDE İÇRAATLA UĞRAŞSINLARR BOŞ İNSAN LIK YAPMAYIN

  18. SEVGİLİ MUDURNULU ARKADAŞLARIM EVET BEN PAK PİLİÇ TEN EKMEK YİNEN BİR VATANDAŞ OLARAK SİZE ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM MUDURNU TÜRESİNLERDEN SONRA İNANIN ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİ BUNLARI SİZ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ VE MUDUNU TAM 15 YIL KADAR BİR SÜRE GERİ GİTTİ ŞİMDİ PAK PİLİÇTE 520 KİŞİ CİVARINDA ÇALIŞAN VAR SİZ TRİZİM DİYORSUNUZ TRİZİM DE KAÇ KİŞİ ÇALIŞTARACAKSINIZ VE MUDURNUYA BİR DAHA DARBE VURMAYIN NEVZAT BEY RAHATSIZ OLUYOR DİYE BUNCA KİŞİNİN EKMEĞİYLE OYNATMAYIZ KİMSE KUSRA BAKMASIN BÜLENT BEYDE DESTEKCİ PAK PİLİÇ KAPANSIN BAKALIM MUDURNU NASIL FELÇ OLUYOR
    BEN ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM PAK PİLİÇTE KOKU GİDERİCİLER ÇALIŞIYOR VE ZUHAL BEY ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPTIĞINA İNANIYORUM
    SAYGILARIMLA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir