Mudurnu Belediyesi Çalışmalarını beğeniyormusunuz?
Toplam Oylar: 72
Mudurnulular Başkent te birlik oluyor
Bolu nun Mudurnu ilçesi Marka değeri be tanınmışlık olarak Türkiye de ilk sıralarda yer almasına rağmen ismini Tarih,Turizm ve Kültürü ile bir türlü duyuramamanın üzüntüsünü yaşıyor.
Mudurnu adını aslında tüm Dünya bir Marka olarak tanımasına rağmen, halen ülkemizde Mudurnu’nun Bolu iline ait bir Osmanlı kasabası olduğunu bilmeyen milyonlarca insanımız var.
DERNEKLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Türkiye de bulunan il ve ilçelerin tanıtımı ise o il ve ilçelerdeki aktif olan sivil Dernekler, Vakıflar ve kuruluşların yaptığı faaliyetler ile duyurulduğu bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Ülkemizin ve Hatta Dünya’nın bir çok bölgesinde Mudurnulu nun veya Mudurnu sevgisini yaşayan insanların bulunmasına rağmen Dernekçilik anlamında başka yörelere göre çok fazla bir yapılanmanın olmadığı açıkça görünmektedir.
BÜYÜK ŞEHİRLERDE BİLE BİR ARAYA GELEMİYORUZ
Ankara,İstanbul başta olmak üzere bir çok Büyükşehir de yıllardır yaşayan Mudurnulular maalesef bir türlü bir araya gelemeyip faaliyet yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor.
İstanbul’da gönüllülerin zaman zaman organize ettikleri birliktelik ile Mudurnu için neler yapılabilir konuşulurken, Başkent Ankara’da da Mudurnulular Derneği bir kaç kez ayağa kaldırılmaya çalışılmış, çok fazla bir yol kat edilememişti.
MUDURNU DERNEĞİ YENİDEN TOPARLANIYOR
Ankara Mudurnulular Derneği kurucu Başkanı Haydar ÇAKIRTEKİN Mudurnu Haber Aydın ÖZPELİT e açıklamalarda bulundu. Çakırtekin, Derneğin kuruluş amacının Ankara’da yaşayan Mudurnulu hemşehrilerimizin bir arada olması, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Mudurnu ilçemizin adının yapılacak faaliyetler ile duyurulmasını amaçladıklarını ifade etti.
Çakırtekin, Ankara’da daha önce kurulan Mudurnulular Derneğinin faaliyetlerini değişik nedenlerden dolayı yürütemediğin den dolayı Ankara’da Mudurnu’yu temsil eden bir derneğin olmayışı çok büyük bir boşluktu, bizde bunu en iyi şekilde doldurmak için Ankara’da yaşayan Mudurnulu arkadaşlar ile Ankara Mudurnulular Kültür,Turizm ve Yardımlaşma derneğini kurmaya karar verdik dedi.
AMACIMIZ KOLTUK SEVDASI VE SİYASET DEĞİL
Çakırtekin, amaçlarının koltuk sevdası ve siyaset olmadığını ifade ederek, biz siyaset üstü bir yapılanma ile Mudurnu ilçemizin ismini duyurup ilçemize hizmet etmek amaçlı yola çıktık, bu gün kurucu başkan olarak ben dernek başkanıyım, yarın bu işi ben daha iyi yaparım diyen olursa onun etrafında hizmetlerimiz devam eder dedi.
Çakırtekin, derneğin kuruluş ve resmi müracaat öncesi nihai bir toplantının önümüzdeki Pazar günü Ankara Tunalı Hilm,i caddesi 103/5 Çankaya adresinde bulunan Mehmet BİLGİN e ait ofiste yapılacağını ve bu anlamlı günde bizimle birlikte olarak hareket edip ilçemiz ile ilgili çalışmalarda görev almak isteyen Mudurnu sevdalısı, bilgi birikimi, tecrübesi ve manevi desteği ile katılmak isteyenleri beklediklerini ifade etti.
Ankara Mudurnulular Derneği Kurucu Başkanı Haydar ÇAKIRTEKİN iletişim için:0(530)344 91 98
www.mudurnuhaber.com
Hayırlı olsun.Kolaylıklar diliyorum.Bizde aynı gün,15 Mayıs 2016 saat 10.00′ da İstanbul Mudurnulular olarak Aden /Otel-KADIKÖY’de 2.Büyük Buluşmamızı yapacağız.Bilgimiz olsa idi sizide arar davet ederdik.Aramızda sizide görmek isterdik.
Selam-Saygılarımızı sunuyorum.
YORUM YAPMAYA NE DERSİNİZ