MUDURNULU BİLİNCİ STRATEJİSİYLE MUDURNULU VİZYONU

MUDURNULU BİLİNCİ STRATEJİSİYLE MUDURNULU VİZYONU

 

Mutlu sağlıklı geleceğimizi kültürel yaşamımızı,  ekonomimizi ilgilendiren Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı vizyon ve strateji belirleme toplantısının Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu belediyesi, Kent konseyi başkanlığı, Muktuder derneği, İstanbul’daki Mudurnulular platformu, Marka ajansı turizmle ilgili paydaşlarla 29 Nisan Salı günü büyük Abant otelinde gerçekleştirildiğini yerel haber sitelerimiz ve Facebook sitelerimizden gözlemledik.

 

Tertip komisyonu ve Katılımcıların sonuç bildirgesine katkı olması kültürel miraslarımızı korumak kendimize özgü kimliğimizi ortaya çıkarılması için stratejimizin Mudurnulu bilincimiz üzerine uygulanmasını öneriyorum.

Mudurnulu bilincinin temeli hazır olan Ahilik kültürel yaşam bilinci prensiplerinin tüm hizmet sektöründe uygulanması ilçemize bu güne kadar olduğu gibi farklı değerler katacak kültürel mirasımız da kendiliğinden korunacaktır.

Mudurnululuk bilincini hatırlatacak kuralları halkın görüşüne ve eğitimine sunarak belediye, kaymakamlık sivil kamu derneklerin gözetimleriyle Mudurnululuk kimliğimizi ortaya çıkaran çalışmalar yapmalıyız.

Sürdürülebilir hizmet üretimlerin başarısının sırrıda Mudurnululuk bilinci kültürümüzdedir.

 

Ekonomisi güçlü kişilere, dış turistlere hizmet edecek geceliği kişi başı  200 Euro dan başlayan butik otelciliğe önem verilmeside hedefimiz olmalıdır.Yatırım maliyetleri aynıdır.

Mevcut yapılarımızı Kültürümüzü doğamızı bozmayacak eğlenceli otel içi ve sokak içi tasarımlar yapmalıyız

Ekonomik fayda sağlamak için termal devre mülk yatırımcılarımız gibi köylerimizde doğru yerlerde en çılgın küçük butik otellere önce Mudurnulu girişimciler başlamalıdır.

Mudurnulu değer intibasını hak eden önce Mudurnuluların yatırımı olan işletmeler desteklenmeli Abant büyük otelde yapılan toplantı sonucu kararda VİZYON önce Mudurnulu olmalıdır. Aksi takdirde kültürel mirasımızda zamanla kaybolacaktır.

 

Doğal güzelliklerimiz yer altı yer üstü kaynaklarımız, Mudurnuluk bilinci kültürü Mudurnu yu turizm pazarı haline getirecektir gelmiştir. Bacasız sanayi turizmimiz tavukçuluk ve diğer üretim sektörlerini de yaşatacak kurtaracaktır çare turizmdir.

 

Çalıştay guruplarının netleştireceği vizyon ve stratejilerin uygulanması ihtiyaç önem sırasına göre netleşmeli yapılan toplantılar bir konu bir gündemle sekretaryalı profosyonelce sonuçlandırılmalı konular dağıtılmamalı katılımcılarda gündem dışı önerilerle kafa karıştırmamalıdır. Her kurum sosyal sorumluluklarını hizmetlerini daha çok halkla paylaşılmalı, iletişimler sağlamalı,  zaman kaybetmeden hedefe ulaşılmalı, kaynak kaybına yol açılmamalıdır.

 

 UĞUR TÜRESİN 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir