Mudurnu Böylemi Tanıtılacak tı ?

Mudurnu Böylemi Tanıtılacak tı ?

Yıl 1993 ten bu yana çeşitli yyaın organları ile Mudurnu ilçemizin Turizm, Kültür ve Yaşam örneklerinin tanıtımı, için uğraşır dururuz.

MUDURNU 11 YAŞINDA KIZ 8 AYLIK HAMİLE www.mudurnuhaber.com 

BU GÜN MUDURNU’YU TÜM DÜNYA DUYDU

Bu gün Mudurnu ilçesini Tüm Dünya duydu. Ama ne ile duydu, 11 Yaşındaki Bir kızın 8 Aylık Hamile haberi ile duydu. Mudurnu için bu Haber kötü bir not olmuştur.

İŞİN ASLINA GELİNCE
Gazetelerin ilk sayfalarından ve Tv lerin Ana haber bültenlerine konu olan 11 yaşındaki Kızın Bolu nun Mudurnu ilçesinde 8 Aylık Hamile Haberi, tam olarak doğru değildir.

İşin aslına bakacak olursanız, Hamile olan Kız 11 yaşında olmadığı, kızın Ailesi tarafından Nüfusa geç yazdırıldığı için yaşının küçük görüldüğü belirtiliyor.

Kızın yaşının 18 i Nüfus Cüzdanında doldurmadığı içinde İmam Nikahı ile Evlilik yaptırıldığı ve hamile kalması sonucunda da sancısının tutması ile bu olay Türkiye ve Dünya ya çığ gibi yayılarak duyuruldu. Aslına bakarsanız, o kadarda abartılanlar gibi değil, olayın iç yüzü.

Bolu Mudurnu Alpagut Köyünde yaşayan Aile Askerliğini yapmış oğullarına bir Eş Bulmak için Ağrı Patnos tan bir gelin adayı bulurlar. Buna benzer olaylar Türkiye nin değişik il ve ilçelerinde her gün yaşanan olaylardır. Evlenemeyen, Erkeklere bir vesile ile Doğu bölgesinden Başlık Parası denilen bir adet ile Kız verildiği Filmlere bile konu olmakta ve bu herkes tarafından bilinmektedir. Buradaki tek problem, kızın Nüfus Cüzdanındaki yaşının 11 yazmasıdır, oda bahsettiğimiz gibi, Aileden kaynaklanan Nüfus Cüzdanını geç aldığı için yaşanmıştır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi edindikten sonra tekrar sizler ile paylaşılacaktır.

www.mudurnuhaber.com

 

“Mudurnu Böylemi Tanıtılacak tı ?” için 6 yanıt

  1. işte bu haber bizleri üzdü.çünkü haberin tam detayına değinilmeden yapılmıştır.bizim insanlarımız fakir aile çocuklarına kız isteyip vermeyince insanlarımız başka yerlerden bu şekilde evlilik yapıyorlar ve karşılığında istenmeyen yanlışlıklar kendiliğinden ortaya çıkıyor.yalnız bolu gündemin yaptığı bu haber biraz düşünülmeden,sonunun nereye varacağı belli olmayan bir haber oluşturdu.haber yapayım derken MUDURNU ya zarar verdiğinin farkında bile değil.yapılan doğruların arkasında olduğum kadar,yanlışların da karşısındayım.benim MUDURNU insanına bir tavsiyem olacak ELİ ÇANTALI BOYNU KRAVATLI DAMAT BULMAK eskidendi.şapkayı önünüze bir koyup düşünün,gençlerimizi böyle yanlışlara sürüklemeyin.çünkü karşılığında sizlerin kızları da evde kalınca yabancı talipleri kabul etmek zorunda kalacaktır!..eğer sürç-ü etttiysem affola.gördüğüm yanlışları kendi bakış açımdan değerlendirdim.

  2. özür kabahatten büyük diye buna denir işte ! Mudurnu nun tanıtımı iyi,güzel yapılsın diye insani ve vicdani değerlerden vazgeçmek bu kadar kolay olmamalı.Başlık parasıyla gelin alma,herkes tarafından bilinen,filmlere konu olan bir olaymış(!) . Ortada bir “mal” gibi alınıp satılan bir genç / çocuk var .Resmi nikahın olmaması da tabi ayrı bir boyut.Böyle bir durumda eğer hayıflanılan durum Mudurnu ‘nun kötü tanıtımının yapılıyor olmasıysa ,memleketim için gerçekten üzülürüm.Sonuç olarak bu “gelin”11 yaşında da olsa ,17 yaşında da olsa ,durum içler acısıdır.Bir de bu durumu “yav adam fakir,doğudan gelin getirmeyecek de ne yapacak “diye yorumlamak da bir o kadar vahim ve düşündürücüdür.

  3. Siz hiç kırsalda yaşadınız mı? Oğullarına köy köy dolaşıp hayırlı bir eş arayan Anne ve Baba ya kimsenin yardım etmediğini ve kapıların kapandığını biliyormusunuz? Bu Aile bundan bir yıl önce bir vasıta ile bu gelin adayını almışlar, gençler birbirini sevmiş ve bu arkadaşta köyümüze gayet güzel bir şekilde ayak uydurmuştur. Alınıp satılan bir şey yok, sadece basının işi tam anlamadan haber dağıtmasından kaynaklanıyor. Mahkeme kararı yakında çıkacak ve arkadaşlar Resmi olarakta evlenecekler. Haberiniz olsun. Eğer bir yardım etmek isterseniz sitelerde yorum yazarak değil, Aileye destek olun bakalım , dertlerini dinleyin.

  4. Tayyibe Atay ülkemin nereye doğru gittiğini görmesi gerekiyor artık bu milletin…en küçük yerleşim yerlerini bile imamlara teslim ede ede,çağdaşlıktan uzaklaştırılıyoruz…kadını ve dahası minicik kızlarımızı, erkeğin her türlü egosunu bastıracağı varlık durumuna sokuyoruz…dayak,işkence,taciz,ölüm olayları gitgide artıyor…üzülmenin ötesinde resmen ağzımı bozup küfrediyorum…minicik bir kızla yatacak kadar adileşen erkeklere lanet ediyorum!..minicik bir kızı satarak para kazanan babalara,bunu töre sayan anlayışa küfrediyorum…aile yapımızı imamlara teslim eden yönetimleri kınıyorum… ülkemi çağdaşlıktan eden siyasi görüşlere lanet okuyorum…uyumaya alışan muhtar,doktor,polis her kimse.onlara da lanet ediyorum…gereken kanuni işlemlerin yapılmasını dileyerek,minicik yavrumun gözlerinden öpüyorum…hiç haketmedin sen bunları diyorum…sana bunları yapanlar kahrolsun!…
    22 saat önce · BeğenBeğenmekten Vazgeç ·

  5. köylünün, köylü bahanesine hele!..kime yutturmak istiyorsun böyle bir bahaneyi,hı!..kalı ki,köylüler daha özgürdür evlenme,eş bulma konusunda…davar arkasında,çeşme başında,bahçede-bostanda, mevlitlerde,düğünlerde bulurlar yavuklusunu…hatta daha ileri giderek, başka şeyler de yaparlar…yanı demem o ki; köylü olmak,madurluk değil,daha çok cinsel özgürlüktür bence…değerini iyi bilin köylü olmanın,emi!..asıl kentli olanlar için zordur bu işler..sanırım anlattım,anlatmak istediğimi!..

    bu arada en küçük yerleşim birimlerini bile imamlara teslim ede ede geldik bu hallere…islam ülkelerine bakmak,orada olanları görmek yeter,bunu anlamak için…imam nikahıymış bah!..düştüğümüz hallere bak!..ayıptır,ayıp…hep söyledim,yine söylerim,bu ülkenin öküz erkekleri,öküz olmaktan çıkmadıkça,yaşanacaktır bu olaylar…yazık kadınlara,kızlara,çocuk annelere…

    1. sayın tayyibe hanım şu köylüye bakış açınız halen daha 1960-1990 gözüyle devam ediyor..her bölgede fikirler,bakış açıları,hoşgörü değişiyor ama her nedense MUDURNU daki vatandaşlarımızın bakış açıları değişmiyor.eskiden olduğu gibi MUDURNU da ekabir tabakasının söyledikleri doğru,köylü ne derse desin yanlış ve dikkate alınmaz.sizlere tavsiyem 1960 ve 1980 darbe zamanındaki tek taraflı düşünce tarzından uzaklaşıp,insanların fikirlerine saygı hoşgörü besleminizi istiyorum.lütfen dünyaya ve köylüye at gözlüğü ile bakmayınız!..çünkü ben de milletin efendisi olup(köylüsü)şu an ülkemizin hatrı sayılır büyükşehir ilçelerinden DARICA da ikamet etmekteyim.sizin gibi olaylara tek pencereden bakmıyorum.zira ben 72 etnik grupla içiçe yaşıyor,değişik mezhep insanları ile diyolog halindeyim.ben sizin gibi insanlara laiklik penceresinden değil;hem laiklik hem de milliyetçilik hatta ve hatta ATATÜRK’ÜN ilkeleri penceresinden bakıyorum.şunu da unutmayın MİLLETİN EFENDİSİ KÖYLÜDÜR!..köylü olmasa sizin paranızın bir anlamı olmaz.zira buğday un ekmek köylü sayesinde olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir