İDDEF RAMAZAN BAĞIŞLARI

http://www.iddef.org/haber/ramazan-2017-58.html

RAMAZAN’DA SINIRLARI YİNE AŞIYORUZ!

İDDEF olarak her yıl olduğu gibi bu ramazanda da yoksulun, öksüzün, yetimin yanında olmayı ve onlara kucak açmayı bir sorumluluk olarak görüyor ve bu görevi yerine getirmek üzere çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Yetimin, öksüzün güldüğü bir dünya da yaşamak büyük mutluluk kaynağıdır.

İmam-ı Rabbani Hz. (k.s.) şöyle demiştir: “Mübarek ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, diğer aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, diğer aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolunur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.
Bu ramazan da tam 30 ülkeye kol-kanat gerecek olan İDDEF; eğitimden su kuyularına, tebliğ çalışmalarından insani yardımlara kadar faaliyet gösterdiği ülkelerde ramazan çadırları kuracak.

Medreselerimiz de okuyan talebelerin ağırlıklı olarak istifade edeceği çadırlarda, talebelerin aileleri ve bölge halkı da büyük derecede nasipleneceklerdir. Ramazan ayı boyunca 30 ülke ve 50 bölgede her gün binlerce insana iftar yemeği ikram edileceği coğrafyalarda, ümmetin birliğini tesis edecek olan kardeşliği ve yardımlaşmayı sağlama gayreti içerisinde olacağız.

Kurban çalışmalarımız senenin tamamın da devam ettiği gibi, ramazan ayında da devam ediyor. Bağışçılarımız tarafından gönderilen Adak – Akika – Nafile kurbanları iftar çadırlarımız da ikram edilmek üzere kesilecektir. Özenle hazırladığımız ve ramazan ayında dağıtımına başlayacağımız kumanya paketlerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olmanın sevinci içerisindeyiz.

Ramazan ayında bizlere ulaştırılan zekât ve fitreleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde ve bayram namazına kadar verilebilen fıtr sadakasının yanı sıra zekât ibadetinin de ramazan ayında ağırlık kazanması ile birlikte bu mübarek ay Müslümanlar için çok bereketli hâl alıyor. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaralarına bir merhem oluyor.

Ramazan bayramı ile birlikte sevinen, yüzleri gülen kardeşlerimizi görmek bizleri de çok memnun ediyor. Bu bağlamda kardeşlerimize bayramlıklarda hediye edeceğiz. Aynı zamanda bu çalışmalar bizim dini vecibemizdir. Yeryüzünde İslâm’ın yayılması ve yaşatılması gayesi ile İDDEF kardeşlik köprülerini tüm dünyaya yayıyor.

İDDEF ailesi olarak, Ümmet-i Muhammed’in mübarek Ramazan-ı Şerif’ini şimdiden tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ederiz.

İDDEF BAĞIŞ İÇİN: http://iddef.org/bagisyap/ramazan_9.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir