HİBE DESTEK’TEN BOLU NELERDEN FAYDALANABİLECEK | Mudurnu'nun Haber Sitesi


Mudurnu Haber


  • ANKET
    • Mudurnu Belediyesi Çalışmalarını beğeniyormusunuz?

      • Hayır (49%, 35 Oy)
      • Evet (24%, 17 Oy)
      • Daha Fazla hizmet istiyoruz (24%, 17 Oy)
      • Bir fikrim yok (4%, 3 Oy)

      Toplam Oylar: 72

      Yükleniyor ... Yükleniyor ...
  • 

    Mudurnu'nun Haber Sitesi
    • Asrın felaketi Uzay dan böyle görüntülendi.
      Asrın felaketi Uzay dan böyle görüntülendi.
    • Taşkesti Beldemiz İlçe olma yolunda Emin adımlarla ilerliyor
      Taşkesti Beldemiz İlçe olma yolunda Emin adımlarla
    • MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
      MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ
    • Böyleydiler, Böyle oldular
      Böyleydiler, Böyle oldular
    • İPEK YOLU’NUN ANKARA DURAKLARI YAYINLANDI
      İPEK YOLU’NUN ANKARA DURAKLARI YAYINLANDI
    • İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Büro Personel Alım İlanı
      İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanl
    • 12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe
      12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe
    • Ersan TÜRKOĞLU Bolu CHP İl Başkanlığına getirildi
      Ersan TÜRKOĞLU Bolu CHP İl Başkanlığına getirildi
    • Sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
      Sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
    • Sabah saatlerinde yola DİKKAT !
      Sabah saatlerinde yola DİKKAT !
    HİBE DESTEK’TEN BOLU NELERDEN FAYDALANABİLECEK
    HİBE DESTEK’TEN BOLU NELERDEN FAYDALANABİLECEK
    Bu Haber 2.725 kez okundu.
    13 Eylül 2017 15:55
    Font1 Font2 Font3 Font4
    

    HİBE DESTEK TEN BOLU NELERDEN FAYDALANABİLECEK

    Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Niğde, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illerinde ise;

    a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

    b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

    c) Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

    ç) Soğuk hava deposu,

    d) Çelik silo,

    e) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

    f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

    g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

    ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,

    h) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları,

    hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri̇ Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

    Tebliğ, 2020 sonuna kadar kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlar için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususları kapsıyor.
    Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek. Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler ile bilişim sistemleri ve eğitimi de bu kapsamda destek alacak.

    Tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik yeni tesis başvurularında sadece çelik silo ve soğuk hava deposu hibe desteği kapsamında değerlendirilecek.

    Yatırımcılar, ülke genelinde sadece bir proje başvurusunda bulunabilecek. Kırsal turizm ve el sanatları ve katma değerli ürünler konularına sadece kırsal alanda başvuru yapılacak.

    Yatırım süresi
    Yatırım projeleri fiziki olarak 1 Ekim 2018’e kadar tamamlanacak. Fiziki olarak tamamlanamayan projeler, uygun görülmesi halinde kendi kaynaklarıyla 90 günü aşmamak üzere verilecek süre içinde fiziki gerçekleşmesini tamamlayacak. Fiziki gerçekleşmeleri tamamlayan ancak yasal izinlerini alamayan yatırımlar içinse yatırımcının başvurması halinde 90 günü aşmamak üzere yasal izinleri alabilmesi için süre verilecek.

    Yüzde 50’lik hibe desteği
    Hibeye esas proje tutarı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, biyogazdan ısı ve elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, gübre işlenmesi, yeni sera yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine ilişkin yeni tesis başvurularında 2 milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu tutar, bu yatırımlara ilişkin kapasite artırımı veya teknoloji yenilemeye ilişkin başvurularda 1 milyon 500 bin lira, yatırımı tamamlama amaçlı başvurularda ise 1 milyon 750 bin lira üst limitini geçemeyecek. Hibeye esas proje tutarı, kırsal turizme yönelik yatırımlar için 1 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.
    Çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesi, el sanatları, bilişim sistemleri gibi yatırım konularında ise bu tutar, 500 bin lira üst limitini geçemeyecek.

    Hibeye esas proje tutarının alt limiti en az 30 bin lira olacak. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmeyecek. Söz konusu tutarın yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Kalan yüzde 50’sini ise başvuru sahipleri temin edecek.

    Başvurular, “www.tarim.gov.tr” internet adresinden yapılacak.

    www.mudurnuhaber.com

    YORUM YAPMAYA NE DERSİNİZ


    Yukarı Geri Ana Sayfa
    sanalbasin.com üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir