Akşemseddin Hz. Gelini ile sohbet ettik

Akşemseddin Hz. Gelini ile sohbet ettik

2

Bolu nun Göynük ilçesinde Türbe si bulunan Akşemseddin Hz. anma günü öncesinde Göynük sokaklarında dolaşırken, geçen yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından  Restore edilerek ibadete açılan Akşemseddin Mescidini ziyaret ettik.

 

Ziyaretimiz sonrasında  Mudurnulu Muharrem USLU nun Eşi Hikmet USLU bizi  Mescid çıkışında heyecanlı gözlerle karşıladı. İlk görüşte şaşırdık tabiiki, burada  ne işiniz var diye…

Sonrasında her şey anlaşıldı . Muharrem ve Hikmet USLU Çifti Göynük İlçesinde  Mudurnu dan  bundan 70 yıl önce  Göynük ilçesine Akşemseddin HZ. nin Torunlarından Mustafa AKŞEMSEDDİNOĞLU na  Eş olarak giden  Halaları  Hatice AKŞEMSEDDİNOĞLU (92) na ziyarete gelmişler.

 AKŞEMSEDDİN’İN  GELİNİ MUDURNU’DAN

Mudurnu -Seben-Göynük-Nallıhan ve Taraklı geçmiş yıllarda  birbirleri ile Ticaret yapar, Dünür olur ve bu nedenler ile ilçelerdeki  karşılıklı sevgi ve saygı artar.

Mudurnu ilçesinden 1944 yılında Göynük ilçesine  Akşemseddin in torunlarından Mustafa AKŞEMSEDDİNOĞLU na  Mudurnulu Hatice ALTUNKASA  eş olarak  gider. Hatice AKŞEMSEDDİNOĞLU  soyadı ile  yıllardır Göynük ilçesinde hayatını sürdüren Mudurnulu hemşerimizi ziyaret ederek, sohbet ettik. Bizleri görünce çok sevinen  Hatice nine ye Allah hayırlı uzun ömürler versin.

Haber: Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir