Türkiye Gündemi nereye gidiyor

Türkiye Gündemi nereye gidiyor

Türkiye’de son aylarda gündemi takip etmek artık zorlaştı. Hafta başlangıcında bomba bir gündem ile sevinirken, haftanın sonunda birde bakmışsınız gündem tamamen değişmiş ve sizin sevindiğiniz  gündemin yerine başka gündem gelmiş !

Artık neye sevinip, neye üzüleceğimizi bilemez olduk. Türkiye nereye gidiyor, geçtiğimiz günlerde bir Cio çıkıp açıklama yapıyor ve bomba  etkisi yaratıyor ve ortalık birden allak bullak olup, vatandaşlar olabildiğince sosyal medya ortamından saldırıya geçip, yok boykot edelim,yok şöyle yapalım,yok böyle yapalım derken bir bakmışsınız 3 gün sonra birden bire  6 yaşındaki çocuğa istismar  gündeme geliyor ve 3 harfli marketler vatandaşın gündeminden anında düşüveriyor.

Eeeeee ne olacak şimdi, birde bi gündem daha varki onunda ısıtıp ısıtıp sürülmesine rağmen artık tadı kaçmış durumda . EYT  Evet emeklilikte yaşa takılanlar, başlıktan’da anlaşılacağı üzere   takılanları kurtarmak için hazırlanacak bir sistem beklerken birde bakıyorsunuz, takılanlar takıldığı yerde devam edeceğe benziyor.

İnternet’te ve sosyal medyada o kadar bu konu ile ilgili karışık bilgiler varki,  artık bu işi takip edenler yasayı neredeyse kendileri düzenleyebilecek kadar profesyonelleşti. Sokakta dolaşırken kulak misafiri olduğunuz kahve ve köşebaşı sohbetlerinde sanki EYT çıkmışta  yürürlüğe girmiş herkes biran önce müracaat etsin , aman bu fırsat kaçmasın der gibi profesörler türedi.  Bu konuda  çok fazla ses çıkarmayan yetkililer ise  Aralık ayında netleşecek diye beklerken, EYT  yoğun gündemden dolayı sanırım 2023 e kaldı. Ayrıca Eylül-Ekim aylarında çeşitli hesaplar yapan  hazır EYT liler ile birlikte belki banada bir şey çıkar umudu ile yüz binlerce kişi Askerlik borçlanması için  SGK ya müracaat etti.

 

Nerde kalmıştık, evet  Türkiye de Gündemi yakalamak bir hayli zor, mesela size sorsamki Kasım ayının ilk haftasındaki gündem neydi veya son bir aydır gündemde aklınızda kalan ne var desem, çoğu 6 yaşındaki kız çocuğu der, ama sadece  bu haftanın sonuna kadar; Niyemi ?  şu an gündem değiştide ondan, bunuda unutursunuz.

 

Dün haberlere yine bomba etkisi  olan bir haber düştü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU için hapis ve siyasi yasak getirilmesi konuşuluyor. Allah, Allah  şimdi buda nerden çıktı dedi vatandaş, hımmmm Ekrem Başkan  birilerini korkutmuş ki tedbir alınıyor, diyor vatandaş. Başkan İmamoğlu için Cumhurbaşkanlığı adaylığı için artık ben yokum , ben işime gücüme bakacağım , İstanbul  yeter bana dediği anda yanan bu ışığıda  kim ellemiş olabilir sizce ?

 

Altılı masadaki bazı çatlaklar ve Kemal beyin ABD den getirdiği danışman sonrasında böyle bir gündem ile yeniden  hit olan Ekrem Başkan acaba buradan yürüyüp hedefe ulaşabilecekmi ? hep birlikte  Allah ömür verirse göreceğiz.

Rabbim neylerse güzel eyler, selam ve dua ile…

AYDIN ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

15.12.2022

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir