Turizm,Turizm dedikleri

Mudurnu ilçemizde yıllardır, Turizm, Turizm  diye çırpınışlarımız devam ediyor. Peki Mudurnu’da yaşayan bizler ilçemizin tanıtımı ve Ekonomik girdi için üretim yapabiliyormuyuz.

 

Kimileri kendi çabaları ile bir şeyler üretme peşinde koşarken, kimileride Koşanlara çelme atma işiyle uğraşıyor.

Türkiyemizin çeşitli şehirlerinde kentlerinde Turizme canlılık getirmek için çeşitli üretimler yapan kişi, kurum ve kuruluşları görüyoruz.

Mesela, Edirne Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü Mis Meyve  Ev Yapımı Sabun imalatı ile Bölgedeki Ev hanımlarına ek ve güzel bir gelir elde etme şansını yakalatmış.

 

Artvin ili Murgul ilçesi Halk Eğitim Merkezi ve gönüllüleri ilçelerinin tanıtımı için İstanbul da açılan Takı, Tasarım Fuarında tanıtımlarda bulundular.

Yine aynı Fuarda Turizm Geliştirme Vakfı Değişik şehirlerden oluşturulan Otantik stantlarda Faaliyet ve tanıtımlarını Fuar ziyaretçilerine tanıttı.

 

Mudurnu ilçemiz, Tarihi ve Geçmişi ve bir o kadarda Kültürü zengin bir ilçe olmasına rağmen bu gibi Festival ve Fuarlarda bir türlü istenilen yerini alamıyor.

Mudurnu ilçemizin Turizme vereceği  onlarca , hatta istenirse yüzlerce değişik üretime yönelik, ekonomimizi canlandıracak metaryalleri varki, ama maalesef ne hikmettir bilimez, hala uyumaya devam ediyoruz.

 

Mudurnu Haber sitesi olarak Mudurnu ilçemiz için geçmiş aylarda başlattığımız PROJE yarışmasından  maalesef  çok çılgın fikirler çıkmadı. Çıkan fikirlerede sahip çıkılmadığını görüyoruz.

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir