Turizm de Sınıf ta kaldık

Turizm de Sınıf ta kaldık

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde – Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’na 60 ilden 250′nin üzerinde başvuru yapılmıştı.

Doğal ve Kültürel Mirası Koruma Derneğinin  yaptığı Proje  Sürdürülebilir Turizm Destek fonuna gönderilerek 250 Projenin içinde ilk sırayı almaya hak kazanmıştı.

Ön değerlendirme aşamasını geçen  Mudurnu ilçesi Hüsamettindere Köyündeki Türkiye nin ilk Ekomüzesi  Projesi elendi.

………………………………………………………………………………………

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Final Değerlendirme Sonuçları

Proje Adı: “%100 Misia Projesi”
Proje Sahibi: Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Proje Ortakları: Nilüfer Belediyesi ve Gümüştepe Muhtarlığı
Proje Yeri: Bursa, Misi Köyü.
Proje Süresi: 1 yıl
Proje Özeti: %100 Misia Projesi, kaybolan ipekböcekçiliği zanaatını yeniden canlandırma ve kadınların istihdam edilebilirliğini artırma üzerine odaklanıyor. Proje, tarihi özellikleri ve doğal güzelliğiyle öne çıkan Misi Köyü’nde süregelen turizm faaliyetlerinin kültür turizmi çerçevesinde, yörenin tarihsel geçim kaynağı olan ipekböcekçiliğini merkeze alarak gerçekleştirilmesini amaçlarken, kadın emeğinin yine kadınlar tarafından değerlendirileceği bir model oluşturmayı hedeflemekte. Proje faaliyetleri arasında, Misi Köyü kadınlarının eğitimi; Tescilli Misi Evi olan Koza Evi’nde açılacak restoranın kadınlar tarafından işletimi; Tescilli bir Misi Evi olan İpek Evi’nde ipekböcekciliği üzerine atölyelerin ve mağazanın açılması ve kadınlar tarafından işletimi yer almakta. Daha sonra İpek Evi’nde kadınlar tarafından üretilen ürünlerin markalaştırma çalışmaları ile birlikte pazarlama ve satışı gerçekleştirilecek.

***

Proje Adı: “Mardin’de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması Projesi”
Başvuru sahibi: Kadın Emeğini Değerlendime Vakfı
Proje Ortakları: İpek Yolu Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi
Proje Yeri: Mardin
Proje Süresi: 1 yıl
Proje Özeti: Projenin amacı, Mardin’de turizm alanında örnek bir kadın girişimi yaratarak sürdürülebilir turizmin gelişmesine ve iyi örneklerin çoğalmasına katkı sağlamak.
Proje faaliyetleri arasında, İpekyolu Pansiyon ve Kafeteryası’nın faaliyete geçirilmesi; 50 kadın ve genç kıza eğitimlerin verilmesi; çok sektörlü bir işbirliği platformunun kurulması ve özellikle turizm sektöründe kadın girişimciliğini destekleyen bir ortam yaratılması yer almakta. Bu faaliyetlerin sonucunda bölgede turizm sektöründe konaklama ve yiyecek hizmeti verilmesi, diğer illerde de uygulanabilecek, örnek bir kolektif kadın girişimi oluşturulması hedeflenmekte.
Proje ile 50 kadın ve genç kızın turizm alanında iş imkanlarına erişme kapasitelerinin ve gelir elde etme olanaklarının artırılması, turizm sektörünün kadınlar için girişimcilik potansiyeli konusunda farkındalık yaratılması bekleniyor.

***

Proje adı: “Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı Projesi”
Proje Sahibi: Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
Proje Ortakları: Seferihisar Belediyesi, Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü
Proje Yeri: İzmir, Seferihisar İlçesi
Proje Süresi: 1 yıl
Proje Özeti: Projenin çıkış noktası; yerelde oluşan kadın emeğini markalaştırma ve yaygınlaştırma üzerine. Kurulacak Mutfakta, Seferihisarlı kadınlar, kurs vermek için eğitici eğitimleri alarak, bilgi ve deneyimlerini ziyaretçilere aktaracaklar. Ayrıca kadınlar tarafından üretilen ürünler için markalaştırma ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirilecek. Markalaştırılan ürünlerin Seferihisar pazarlarının yanı sıra internet aracılığıyla da tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.

www.mudurnuhaber.com

 

EV TELEFONLARINIZI  AVANTAJLI TARİFEDEN  YARARLANARAK İLK 6 AY 14.90 TL YE  TÜRKİYE NİN TÜM İLLERİNDEN ORİS TELEKOM A   TAŞIMAK İÇİN MUDURNU FOTOĞRAFÇILIK’A MÜRACAAT EDEBİLİRSİNİZ.

ADRES: Seyrancık mah. Demirciler cad. No:17 MUDURNU Tel.0 374 421 28 83 Gsm: 0535 735 91 64

 

“Turizm de Sınıf ta kaldık” için bir yanıt

  1. Yukarıda verdiğiniz habere göre 60 ilden projeler çıktı da, acaba o illerden hiç birinde Mudurnu’dan Turizm gezisi ve projeler hazırlamak maksadıyla 43 kişilik guruplar yurt dışına gittimi?
    Sanırım daha fazla kişi gitti… Ama gitmedi…
    Nerede bu Mudurnu’daki turizmciler?Nerede dernekler STK lar?.. Nerede Büyük ağalar? Nerede bürokratlar, meclis üyeleri? Neyse herkesin büyük işleri var. Mudurnu’dan tren gececek değilmi? Yukarıda ki tüm ağalar beyler ona bakadursunlar….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir