TREN DE GELİR, HES DE YAPILIR

Dünkü yazımda Mudurnu’da HIZLI TREN ile ilgili yapılan toplantı hakkında sizlere bazı konuları anlatmak istediğimi yazmıştım. Konu ile ilgili belediye ilan servisinden yapılan ilan üzerine meraklı vatandaşlar ve Muhtarların toplanması ile birlikte Proje firma yetkilisi detayları anlatmaya başladı.

 

HER KES PÜR DİKKAT

Toplantıya katılanlar Pür dikkat HIZLI TREN ile ilgili bilgileri dinlerken, bu projeden Mudurnu ilçesine sadece atıklarının kalacağı gibi bir düşünce oluştu. Proje detayları anlatılırken Mudurnu ve yakınlarında herhangi bir istasyonun düşünülmediği belirtilince olanlar oldu. Bazı arkadaşlar ise acaba HIZLI TREN bizim tarlalara vuracak mı? Devlet ne kadar para ödüyor diye meraklı gözler ile projeksiyonun yansımasında tarlalarından Tren yolunun geçip geçmeyeceğini takip ediyor.

 

Soru Cevap kısmında ise Yetkililer soru yağmuruna tutuluyor. Sağ olsunlar Bolu’dan gelen Bolu Olay Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa COP Ağabeyim ve Detay Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul TURAN arkadaşım, soruları ile bize destek oluyorlar. Mudurnu Kent Konseyi Başkanı Mehmet CANTÜRK ise üzgün bir tavır ile madem her şey belli de bizi buraya konu mankenimi getirdiniz diyor. Birkaç sorudan sonra orada bulunan yetkililerin Defterlerinin bir köşesine notlar aldıklarını görüyorum. İnşallah o notlar yerine ulaşır. İçimden de   bir ses diyor ki,  “biz yapacağız ama haberiniz olsun” gibi bir çalışma yapıldığını hissetmedim değil hani;…

 

SİYASİLER BAKALIM BİRLEŞEBİLECEKLER Mİ?

Siyasi kimliği olanlar Mudurnu’da birleşecekleri konularda, işlerine gelen konularda birleşiyorlar, bakalım bu memleket meselesinde birleşebilecekler mi?  Mudurnu’ya bir Kuluçka bir Kesimhane daha yapılacak olsa belki istihdam için birleşilir ama bundan herhangi bir şey çıkmadığı için mutlaka sessiz kalınacaktır. Yazın bir köşeye, siz  unutursunuz.

HES KAPIDA

Bir tarafımızda Taşkesti’den Başlayan HES projesi, diğer tarafta komşumuz Göynük ilçesinde Elektrik terminali işi sessizden ilerliyor. Duydum ki HES projesi ihaleye verilmiş ve yakında yüklenici firma çalışmalara başlıyormuş gibi bir duyumlar kulağıma geliyor.2011 yılında tüm koordinat çalışmalarının yapıldığını ve Sarot Termal tesislerinin ilersinden start verileceği duyumunu aldım.

Göynük ilçesindeki AKSA’nın yatırımına fırsat olup ta bir gidip incelemek nasip olmadı. Ama ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorum.

Aydın ÖZPELİT bir dahaki yazımın konusu KÜMES Mİ? TURİZM Mİ?

www.mudurnuhaber.com

 

“TREN DE GELİR, HES DE YAPILIR” için bir yanıt

  1. AYDIN bey daha önceki yayınladığın ACAİP İŞLER başlıklı makalene yorum yapmıştım.orada ben bu makaleni yazmadan önce şöyle bir yorumda bulunmuştum.

    o yorumum aynen şöyle;
    ortak bir eylem çözüm oluşturulmalı.hep başkalarının yapması beklersek MUDURNU nun esas sahibi bizler değil,bizler adına başkaları geleceğimiz adına kararlar vereceklerdir.o günler o kadar uzakta da değildir.

    bu yorumuma paralel hızlı tren toplantısında içinden gelen sesten hislerini yazına yansıtmışsın “biz yapacağız ama haberiniz olsun” benim yorumumla ne kadar paralel değil mi?

    ben yorumumda o günlerin uzakta olmadığını belirtmiştim.ama görüyorum ki o günler çoktan gelmiş.artık bizim adımıza kararlar verilmeye başlanmış bile.böyle bilgilendirme toplantılarında bizleri MEHMET CANTÜRK ABİMİN söylemiyle,bizleri maalesef konu mankeni olarak kullanıyorlar.

    eli ayağı bağlanmış köylüm kendi derdine düşmüş,geleceği adına ayakta kalabilmek için eline geçen fırsatları değerlendirme derdinde.hatta gözü kararmış, birazcık da geleceğini düşünmeden bencil davranarak toprağını satma derdinde.bana oradakilerin,toprak sahiplerin psikolojisini sorarsan çoğu kümes der.

    TAŞKESTİ de başlayan HES projesinin bizlere yani MUDURNU ya faydası olacağını zannetmiyorum.nedeni ise;çünkü etrafımızda bizden habersiz gelişen olaylar,bizler adına geleceğimiz adına alınan kararlar sonucu önceden bize bağlı olan DOKURCUN nasıl AKYAZIYA bağlandı ise yakında TAŞKESTİ de SAKARYA ya bağlanırsa hiç şaşırmayın!

    bana kafayı ABANT la bozmuş diyebilirsiniz.bu böyle kalmaz.ABANT ta elimizden alınmak için el altından çalışmaların gizliden gizleye devam ettiğini hatırlatmak isterim.

    ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir