SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HER GÜN BİR BARDAK SÜT

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HER GÜN BİR BARDAK SÜT

Uluslar arası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılın da aldığı karar gereğince 21 Mayıs günü, Federasyona üye tüm ülkelerde ‘’ Dünya Süt Günü ‘’ olarak kulanmaktadır. Ülkemizde ise 1991 yılında başlamış ve devam etmektedir.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlamalarının amacı, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt üretim ve tüketimini artırmak, her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığını kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatmaktır. Bu amaç doğrultusunda  Bolu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Dünya Süt Günü’ne gerekli önem verilmekte ve ilimizde ‘’HER GÜN BİR BARDAK SÜT’’ projesi ile çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Özellikle çocukluk ve gençlik dönemlerinde süt içme alışkanlığının kazanılmasına özen gösterilmeli, çocuk ve gençler, bu besinleri her gün önerilen miktarlarda tüketmeleri için teşvik edilmelidirler. Hepimizin de bildiği gibi ileri dönemlerde edindiğimiz alışkanlıkların temelinde çocukluk dönemindeki kazanımlarımız yer almaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı da bu dönemde da bu dönemde kazanılmaktadır. Büyüme gelişme çağında olan çocukların süt ve süt ürünlerini tüketerek büyümesi ileri yaşlarda görülen kemik erimesi ve diğer hastalıklardan korunmada da çok önemlidir.

Ülkemizde Süt tüketimi Avrupa Birliği Ülkelerine kıyasla daha düşüktür. Ülkemizde kişi başına düşen Süt tüketim miktarı 30 litre civarındadır. Bu miktar birçok Avrupa Ülkesinde 100 litre üzerindedir.

Bolu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak süt üreten ve tüketen herkesin 21 Mayıs Dünya Süt Gününü kutlarız.

Muzaffer BİLİCİ

Yönetim Kurulu Başkanı

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir