Termal TARAKLI yı hareketlendirdi

Termal TARAKLI yı hareketlendirdi

Komşu  İlçe TARAKLI  geçtiğimiz yıl  Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi, Sakarya nın Taraklı, Çanakkale nin Gökçeada, Aydın ın Yenipazar ve Muğla nın Akyaka beldelerini “sakin şehir” ilan etmişti.

İLÇEDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Komşu ilçe TARAKLI da  yapımına başlanan TARAKLI Termal Tesisleri ilçeye  gelen Turist  sayısını  3 e katladı.

TARAKLI ilçesinde yapımına başlanan TARAKLI Termal tesisleri  yurdun değişik yerlerinden her gün ziyaretçi akımına uğruyor.

TERMAL TARAKLI YA CAN VERECEK

Taraklı Belediye Başkanı  Tacettin ÖZKARAMAN , ilçenin tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra bir sağlık turizminde merkezlerinden biri olacağını söyledi. Taraklı ‘ya ilginin arttığını ifade eden Özkaraman, “2007 yılında Termal turizm bölgesi olmak için başvuru yapmıştık ve istediğimiz sonucu aldık.”  6 bin kapasiteli Taraklı TERMEL ‘in inşaatının sürdüğünü ve 2014 ün sonlarına doğru   hizmete açılacağının bilgisini verdi.

Özkaraman, “Bölgede turizm yatırımları artacak. Ayrıca bir hastane ve hem otel hem de kongre merkezinin yatırımların böylelikle hız kazanacak. TARAKLI  ilerleyen dönemlerde  turizmin yıldızı haline gelecek.”diye konuştu.

 

Haber: Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

 

 

 

“Termal TARAKLI yı hareketlendirdi” için bir yanıt

  1. Sarot Termali yapan Taraklı Termali yapıyor tecrübesiyle inşallah satışlarda güzel istenildiği gibi giderse çok iyi olacak yöre halkı için. Çevre ve uzak illerden de tesisi tanıtmak için arabalar geliyor sürekli ve bölgeyi geziyorlar tanıyorlar. Mudurnu ile Taraklı arasında yöresel ürünlerde tespitim Mudurnu daha pahallı, mesela tereyağı Taraklıda 15 Mudurnu’da 20, İri fasulye 7 ilçemde 10 TL ! Gezmeye getirdiğim kişiler Mudurnu’mda alışveriş yapmak istemiyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir