Mudurnu’da Trafik Sorunu!

Kamuoyuna;

Mudurnu’da Trafik Sorunu!

Anadolu’da Tarihi geçmişi ve Kültür hazinesi açısından birçok yere nasip olmayan maddi manevi zenginliklerle dolu olan güzel ilçemizde yaşadığımız yüzyıldaki imkânlarla çok kolay çözüm bulmamız gereken konuları ne yazı ki çözemiyoruz.

Bu konuların başında turizmin anayasası, olmazsa, olmazı yeme, içme, konaklama, gezi için gelen misafirlerimizin güvenli şekilde aracını park etme sorunudur. Konuya girmeden büyük satış mağazalarının ürün stantlarından daha fazla park alanı yaratması boşuna değildir.

17 Mart 2012 Cumartesi günü işyerimde beklerken üç araç geldi, Öndeki araçlardan birinden inen Bayan Mudurnu’ya gezmeye ve yemek yemeye geldiklerini ama yarım saattir araçlarını çekecek yer bulamadıklarını söyledi. Çözüm üretmeye çalışırken konağa davet edip bir çay ikram edeyim derken bayanın eşi ve diğer araçlarda olanlar camlardan fırlarcasına bağırarak çabuk gel gidelim rezil olduğumuz yeter deyip Ankara yolunu sorup son sürat ayrıldılar.

llardır çözüm bulmak için konuşup duruyoruz sonuç odaklı bir çözüm bu kadarmı zor. Çözüm bulalım derken hemen Cumartesi pazarını kaldırmak akla gelmesin. Trafik karmaşasında Cumartesi Pazar olmasının yüzde oranı çok az. Ayrıca konu kasaba içinde araç çekecek yerlerin kısıtlı oluşuda değil PLANLAMA olmayışı. Örneğin zabıta arkadaşlara sordum Cumartesi günü Pazara malzeme satmak için kaç araç geliyor diye 45 ile 52 araç arasında ve çoğu kasalı peki bu araçlar Pazar malzemesini indirince araçlarını nerelere çekiyor…

Cadde ara sokak nereyi bulursa oraya buna birde en fazla beş yüz metre yolu yürümekten imtina eden esnaf ve çalışanlar araçlarını bulduğu yere park edince Cumartesi ya da haftanın başka günleri güzel ilçemizi gezmeye ekonomik anlamda katkı vermeye gelen konuklarımız araçlarını nereye çekecek? Sorunun aciliyetini test etmek isteyen etkililere ve yetkililere önerim, resmi araçlarıda olabilir Cumartesi günü herhangi bir saatte Müftülüğün önünden orta hamamın önüne kadar araçları park edecek yer bulabileceklermi bakalım. İlçemizdeki trafik sorununun acilen masaya yatırılıp kalıcı çözüm bulunması hususunu kamuoyuna saygıyla arz ederim.

17.03.2012

Mehmet Cantürk

Mudurnu Kent Konseyi Başkanı

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu’da Trafik Sorunu!” için 4 yanıt

  1. TIRAFİĞE ÇARE .AYRAN LİMONATA .
    Sayın kent konseyi başkanı Mehmet bey istersek kısa vadede geçicide olsa itfaiye önü terminal alanımız düzenlenerek yabancı ziyaretcileri oraya yönlendirip turist otobüslerinin karşılaması töreninide orada yaparız (kokteyl ler için Mudurnu ayranları limonata her hafta benden ) ?İtfaiye Özekmekci bahçe alanına alınabilir yangına müdahelede hızlı olur şehir ortası olduğu için ahşap dokuya uygun itfaiye evi ve parkı yapılabilir alan metrekaresi müsaittir sit iznide kolay alınır.Yerli ziyaretcilerimizi tıraktör kamyon vs araçlarımızıda beşkavak meydanı ve civarında otopark hizmetleri verip belediyemizede gelir gelir diye düşünüyorum…Turizim gelişimi için ve çarşımızın şehrimiz rahatlar gezenler ve esnafımızda dahada önemlisi şehir girişinden başalayan gezi yapanlar ve sağlıklı yaşam için 750 m. yürümüş olurlar yetkim olsa anında elbirliği ile uygulattırırım sizin değerli sivil kuruluşlarımızın bu sorunu çözeceğine inanıyorum.

    Mudurnu nefes alır. İlçemiz konumu gereği sıkışık ve dardır Mutlak beşkavak,itfaiye terminal ve santral bahçesi gezi ve otopark alanı olarak pılanlanmalı inşaya müsade edilmemelidir başkad alan yoktur bugün şehir ve kasabalar istimlakla bu sorunu çözmektedirler pahalıya malolmaktadır .Yarın Termal devremülk ve koparatifler ,hafta sonu tatil evleri sayesindeşehir içi nufusumuz 10 yıl içinde 20 bini bulacaktır temsilcilerimiz ve resmi özel tüzel sivil başkanlarımız bunu görmeli şimdiden planları yapmalıdır kent konseyi başakanım Mehmet bey top sizde çözüm sizde oy hesabını ince siyaseti bırakmamız lazım hepiciğimizin! sade vatandaş olarak görüşüm önerim budur konu düşünülmelidir selam saygı sevgimle Uğur Türesin.

  2. İlçe Kaymakamının başkanlığında İlçe Trafik Komusyonu İlçenin Trafik sorununu kalıcı olarak çözmeleri lazım. Selamlar.

  3. — MUDURNU’YU DÜŞÜNEN ADAMLAR TIRAFİK SORUNUNU DA ÇÖZER–

    saygı değer hemşehrilerim biz ne yapalım burada.sizin bu sorun deve de kulak misali.burada rahatlatmak için arabayı yol ortasına veya diğer arabanın yanına park edenlere hemen ceza kesiliyor veya çekiliyor.bakıyorum da bu habere hafifçe tebessüm etmemek için kendimi zor tutuyorum.

    bu sorunu başarmak için hemen ilk adımı atmak gerekir.şöyle mi yapsak,böyle mi yapsak diye düşünürken bir sene daha geçmiş olur.her geçen gün bizim aleyhimizedir.yoksa çok bekleriz turist gelecek diye!..
    BU SORUNU ÇÖZMEK DERHAL RADİKAL KARARLAR ALINMASI GEREKMEKTEDİR.

    -acizhane sizlere önerim beşkavak mevkisini bu sorun için değerlendirmelisiniz
    -ayrıca özellikle hafta sonları hiçbir aracı beşkavak mevkiiinden ilersine yani çarşıya koymamalısınız..araçları ya terminale ya da beşkavağa yönlendirdiğiniz vakit bu sorun kendiliğinden çözülür.

    sayın başkan bi zahmet ilçe emniyet ve trafikle bu konuyu istişare ederek bir karar almalısınız,yoksa bu sorun kanayan yara halini alacak.ne işi var arabaların cumartesi çarşının içinde.yahu bi rahat dolaşamıyoruz,sabahtan akşama kadar arabaların tamponlarını temizlemekle geçiyor vaktimiz.

    bu arada aklıma gelmişken ŞEHRİMAN BAYRAMINDA hiç mi hiç koymamalısınız.misafirleri toplu taşıma araçlarına yönlendirerek oraya ulaştırmalısınız.

    bu sorunlar kent konseyi üyeleri ve belediye meclis üyelerinin hemen bir araya gelerek karar alınması gerekir.bu sorunun siyaseti olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir