Mudurnu da Unutulan Meslekler

Mudurnu ilçesi son yıllarda bazı meslek dallarında yetişen  elemanın olmamasından dolayı kan kaybetti ve Kaybetmeye devam ediyor.

Bunlardan biriside  OYA Satıcılığıdır. Mudurnu nun Bayanlarının yaptığı biririnden güzel El Emeği Göz Nuru Mudurnu Oyları 1980 li yıllarda çeşitli Mecmualar’a konu olmuştur.

2000 li yıllar öncesinde Mudurnu Pazar yerindekurulan Oya  pazarına Mudurnu ve köylerinden oyalarını getiren Bayanlar, buradaki Oya toplayıcılarına oyalarını satarlar ve bu toptancılar ise Mudurnu adını çevre il ve ilçelerdeki Pazarlara giderek duyururdu. Mesela Düzce ve Akcakoca pazarlarında Mudurnu Oyaları bir zamanlar çok aranılır bir üründü.

Şimdilerde ise Mudurnu Oyaları adeta unutulmaya yüz tuttu. Oya Pazarcılarının çoğunun vefatı nedeni ile bu sektör de Mudurnu da öldü.

www.mudurnuhaber.com

 

“Mudurnu da Unutulan Meslekler” için 2 yanıt

  1. aydın kardeşim rahmetli annem unutmadım zaten de oyacılıkta baya bi yol katetti ama bir kaç kişi kaldı bu işi yapan ama malesef dedğin gibi unutluyor..saol bu haber için…tşk ediyorum sen haberde 1 numaraısn ……

    1. Unutulan Mesleklerle ilgili Bölgemizde Tekrar hareketlilik getirmek Mudurnuhaber Sayesinde olabilir.Bununla ilgili bir kaç yazı dizisi hazırlıyorum inşallah en kısa zamanda sizlerle paylaşırım.Haber için Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir