MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN KARŞILAYACAK

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce, Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi kapsamında 2022 yılında Bolu ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 4 Orman köyünde 15 hane elektriğe ücret ödemiyor.

 SIRA MUDURNU ORMAN KÖYLÜSÜNDE

2023  Yılı ORKÖY  çalışmaları kapsamında  Mudurnu ilçesinde de 2 Köye  Şebekeye bağlı  2.0 KW e  Çatı tipi Güneş Enerjisi  Elektrik üretim sistemi ( GES)  projesi için çalışamalar başladı.

Projenin uygulanacağı köylerden Mudurnu ALPAĞUT Köyünde  vatandaşlara Projenin detaylarını anlatmak için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Alpağut köyü sakinleri Projenin detaylarını  Mudurnu Orman İşletme  Müdür Yardımcısı ,Mümin BAYRAM, İşletme Şefi Hakkı Altınkaya  ve Mudurnu ORKÖY görevlisi Burak ÖNER den dinledi.

 

 MUDURNU’DA BU YIL PROJEDEN 2 KÖY VE TOPLAM 16   AİLE FAYDALANACAK.

Mudurnu ilçesinde  bu yıl yapılacak olan Proje Şubat 2023  sonu itibari ile başlayacak ve  toplam 2 Köyde  16 Haneye  2.0KW Elektrik üretmek için Çatı tipi Güneş Enerji Santrali kurulacak. GES Kredi uygulaması ile bu yıl deneme Projesinde uygulanacak olan  sistem , önümüzdeki yıl 2024 te  imkanlar dahilinde kişi sınırlaması olmaksızın uygulanacak.

 

HABER: AYDIN ÖZPELİT

Haber istihbarat: Whatsapp:0535 735 91 64 

www.mudurnuhaber.com

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir