İnternet ten NACAK siparişi

İnternet ten NACAK siparişi

Bolu nun Mudurnu ilçesinde 12 yaşından bu yana Demircilik ve Nacak imalatı ile uğraşan ve halk arasında Nacakcı İsmail Unvanını alan İsmail KOCABAY ( 55 ) internet üzerinden aldığı ilk siparişini gönderdi.

 

İsmail KOCABAY, internet ile hiç işim olmazdı, ben herkesi internette bilgisayarlarının başında saatlerce otururken gördüğümde kızardım, bu insanlar ne yapıyor diye, ama internette yayımlanan haberim üzerine bir sabah vakti telefonum çaldı. Ardından İstanbul dan bir arkadaş Nacak istediğini belirtti, bende müşterinin adresini aldım  Kargo aracılığı ile gönderdim. Artık internetin ne kadar önemli olduğunu öğrendim ve tanıtım amaçlı   www.nacakciismail.tr.gg isimli internet sitesi açtırdım yakında ise MUDURNU MARKET  www.mudurnumarket.com internet sitesinde ürünlerimizi satışa çıkartacağız  dedi.

www.mudurnuhaber.com

“İnternet ten NACAK siparişi” için 5 yanıt

  1. Kolay gelsin, hayırlı işler İsmail Abi. Allah sağlık ve kazançları huzur içinde yeme nasip etsin.

  2. Ekonomiyi yabancı bürokratlar ve kurumlara bırakmadığımız taktirde “Türk insanı” işadamı, esnafı ve işçisi çözüm bulur. Teknolojiyide kullanır. Ticareti bin yıllardır yapan memleketim insanı bağımsız olsun yeter. Dış bağımlılığı sağlayan siyaset ve siyasetçilere oy vermese, yerel sermaye her zaman ekonomik krizi çözmeye mutedir olacaktır.
    İsmail ağabeyimi tebrik ediyorum, örnek bir çalışmadır.

  3. 3 sene önce italyadan gelip konakta kalan 2 kişi “mudurnudaki çakı-kılıç-kama-bıçak gibi kesici aletleri yapan atölyeleri akademik çalışma amaçlı incelemek için geldiklerini, nerede olduklarını sordular. Böyle atölyelerin olmadığını söyledik. Hayretle “Ansiklopedilerde Mudurnunun Anadolunun solingeni olarak ifade edildiğini , bu sanatın olması gerektiğini anlattılar ve büyük bir düş kırıklığı yaşadılar.
    Kendilerini Aydın bey kardeşimle beraber doğru “Nacakçı İsmail’in küçük mütevazi atölyesine götürdük. Bu sanatın son kalıntısını övünerek gösterdik. Mutlu ayrıldılar.
    Keşke “nacakçı ismail” desteklense, nacak dışında aletlerde yapsa, çıraklar eğitse, Mudurnu’nun unutulan bu san’atını canlandırsak, yaşatsak.,.
    İşte çalışkan kaymakamımızın ele alabileceği güzel bir proje.

    1. Ustam kolay gelsin, hayırlı bol bereketli kazançlar dilerim. Değerli ağabeyim Nevzat Beyin düşüncelerine katılmamak mümkün değil. Tarihte Mudurnu iğnecilikle de anılır ama bunu bizler yaşamadık görmedik. Oyacılığımızı özellikle iğne ve mekik oyalarının Mudurnu’da Mudurnulu hanımlarımıza Nallıhanlı hanımlarca kursla öğretildiği beni cidden üzmüştür. Yerel kaybolmaya yüztutmuş mesleklerle ilgili hibe fonlar devam etmektedir. Projeler MARKA tarafından inceleniyor onaylanırsa destek veriliyor. Aynı zamanda bu konuda ilgili Bakanlık’larca da ve Avrupa Birliği Hibe Projeleride var. Bu konuda genişçalışmalar yapmak lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir