Genç Çiftçide hibeler sahiplerini buldu

Genç  Çiftçide hibeler sahiplerini buldu

 

ASIL LİSTE

 

YEDEK LİSTE

 

30 bin tl hibe desteği kazanan Çiftçilerimize hayırlı olsun der, başarılar dileriz.

www.mudurnuhaber.com

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ, genç çiftçi projelerine verilecek hibeler konusunda aşağıdaki açıklamayı yapmıştır. Tarımda gençlerin istihdamının özendirilerek, kırsal kesimin kalkındırılması, kırdan kente göçün hızını yavaşlatmak ve milli ekonomiye katma değer kazandırmak amacıyla uygulanan 30.000,00 (otuz bin) TL lik hibe programında müracaatlar yapılmış, İllerde Vali Yardımcısı Başkanlığında oluşturulan Değerlendirme Komisyonlarınca yapılan çalışmalarla sonuçlandırılarak,  asil-yedek listeler hazırlanmıştı. Bakanlığımız talimatı ile askı işlemleri bir müddet beklemeye bırakılmıştı.
Bakanlığımız talimatı ile: Listeler 27 Haziran 2016 Pazartesi gününden itibaren İl- İlçe Müdürlüklerinin İlan panolarında, İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ve Bakanlığımız gencciftci.tarim.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Listeler 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacaktır. Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde sözleşme imzalanacaktır. Asil listedeki çiftçilerden hibe sözleşmesi imzalamayanların yerine, yedek listeden Genç Çiftçiler hibe sözleşmesine davet edileceklerdir.
Hibe sözleşmesi imzalayan Genç Çiftçiler 93 gün içerisinde satın alma, işlemlerini tamamlayacaklar ve hibe ödemeleri gerçekleştirilecektir.
Genç Çiftçi Kırsal Kalkınma programı için ilimizden 2011 geçerli müracaat olmuş, Bakanlığımızca da ilimiz için 159 proje tahsis edilmiştir. İlimize tahsis edilen projeler, Bakanlığımızca belirlenen kriterlere göre ilçelere dağıtılmış, sistem üzerinden yatırımcıların puanlarına göre asil ve yedek listeler oluşturulmuştur.
İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü başkanlığındaki Genç Çiftçi Yürütme Birimince bütün ilçelerde ilçe müdürlüğü personeline, projesi kabul edilerek programa alınan yatırımcıların hibe sözleşmesi, satın alma işlemleri, ödeme işlemleri konusunda eğitimler yapılarak gerekli alt yapı oluşturulmuştur.
Programa alınan Genç Çiftçilerimizin yapacakları faaliyetlerinde başarılı olmaları için gerekli eğitim programları yapılarak eğitileceklerdir.

www.mudurnuhaber.com

“Genç Çiftçide hibeler sahiplerini buldu” için bir yanıt

  1. DEVLETİN BU POLİTİKASI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ÜLKE OLARAK BİR ARPA BOYU YOL ALAMAYIZ LİSTEYE BAKILDIĞINDA TANIDIĞIM SADECE 3 KİŞİ HEPSİNİN DURUMU İYİ İSTESE CEBİNDEN KURU PARA BU HAYVANLARI ALACAK KİŞİLER. BURADAKİ MANTIK RAHMETLİ ECEVİTİN YAPTIĞI GİBİ ÇOK UZUN VADE ÖDEMELİ DURUMU KÖTÜ OLAN VATANDAŞLARA ÖNCELİK VERİLMELİYDİ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir