Damızlık düve yetiştiriciliğine yüzde 50 hibe desteği

Damızlık düve yetiştiriciliğine yüzde 50 hibe desteği

Damızlık düve yetiştiricilerine verilecek olan yüzde 50 hibe desteğinin detayları belli oldu. Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 500 baş ve üzeri işletmelerin yeni yatırım projelerinde inşaat yapımı, hayvan alımı ile makine alet ve ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Damızlık düve yetiştiricilerine verilecek yüzde 50 hibe desteğinden, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel kişi üreticiler ile bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin rehabilitasyon yatırımları yapanlar yararlanacak.

Yüzde 50 hibe desteği verilecek yatırımlar şunlar:

Yeni inşaat yapımı veya kapasite artırımı/rehabilitasyon konusunu kapsayan inşaat yatırımına, gerçekleşme tutarının % 50’si.

Damızlık dişi buzağı alımına, alım tutarının % 50’si.

Yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı alımına, alım tutarının % 50’si.

Resmi gazetede 3 Ekim 2016 tarihinde  yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği için TIKLAYIN

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir