Bu işaretin anlamı ne?

Mudurnu İlçesinin değişik yerlerinde Asfalt üzerine çizilmiş bu işaretler araç sürücüleri ve vatandaşları meraklandırdı.

Bu işaret ne? www.mudurnuhaber.com

                                  TREN GÜZERGAHIMI ?

Bazı vatandaşlar Mudurnu ve çevresindeki Asfalt üzerine çizilen bu işaretlerin bu bölgeden geçmesi planlanan Tren yolu ölçümleri için çizildiği belirtiliyor.

Bu İşaret nedir ? www.mudurnuhaber.com

www.mudurnuhaber.com

 

“Bu işaretin anlamı ne?” için 4 yanıt

  1. Söz konusu işaretler, hava fotoğrafı ya da uydu görüntüsü kullanılarak yapılan fotogrametrik değerlendirme çalışmalarına altlık oluşturan kontrol noktalarıdır. Bu noktalardan yararlanılarak yapılan işlemlerin sonucunda herhangi bir bölgenin topografik yapısını ortaya koyan haritalar üretilir. Yol, demiryolu vb. projelerde bu teknik yaygın olarak kullanılmaktadır. Basında haberleri yer alan hızlı tren projesi için bu tür kontrol noktalarının hazırlanmış olması olağandır.

  2. TREN YOLU NİRENGİ İŞARETİ DEĞİL BENCE, NEDENİ İSE TREN GÖYNÜK YOLUNA KAYDIĞINDAN DOLAYI. BU HAVA FOTOĞRAFLARI İÇİN NİRENGİ NOKTALARINDAN BİRİSİDİR BENCE. MALUM, ANA KARAMIZI AFRİKA KITASI HER SENE 2,5 CM. AVRUPAYA VE BATIYA İTEKLEMEKTE VE 50-70 YILLAR SONRASINDA (1,5 METRE) TEKRAR ÖLÇÜMLER DAHA HASSAS BİR ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR. BİZLERİN HİSAR TEPESİNDE VE KULAKLI TEPELERİNDE GÖRDÜKLERİMİZ İSE GENİŞ YÜKSEK BEYAZ BADANALI BETON KAZIKLARDI. BU AMBLEM AYNI ZAMANDA (SARI RENKLİ OLURSA) KİMYASAL RADRASYON ANLAMINADA GELİYOR.

    1. Hızlı tren güzergahına ilişkin değişiklikleri bilemiyorum. Ancak habere konu olan işaretlerin radyasyon işareti ile ilgisi yoktur. Habere konu olan işaretler fotogrametrik çalışmalar için kullanılmaktadır. Avrasya plakasının, Arap ve Afrika plakalarına göre yer değiştirmesinin belirlenmesi için fotogrametri tekniğinin sağladığı doğruluk, en azından günümüz koşullarında, yeterli değildir. Bu amaçla beton kazık olarak nitelediğiniz, haritacılıkta pilye olarak adlandırdığımız tesislerde, GPS tekniği başta olmak üzere uydu bazlı global konum belirleme teknikleri yaygın olarak kullanılmakta ve tekrarlı ya da sürekli ölçülerle tektonik hareketler belirlenmektedir. Doğruluğu tektonik hareketlerin belirlenmesinde yeterli olmasa da, fotogrametri tekniği, bu örnekte olduğu gibi yol, demiryolu vb. güzergahların projelendirilmesi aşamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

      1. Teşekkürler aydınlatmana, tren yolunun Göynük kısmına geçtiği kesin gibi. Sağlıklı iyi çalışmalar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir