Bolulu Çiftçilerimize Dane Mısır Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı “Arz Açığı Olan Ürünlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında Bolulu üreticilerimize Dane Mısır Tohumu dağıtımı yapıldı. Bolu Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce 250 çiftçiye verilen 650 paket dane mısır tohumuyla 4.500 dekar alana mısır ekimi gerçekleştirilecek.

Dane Mısır Tohumu dağıtım törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Vahdettin Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat,  Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, daire müdürleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

“İL GENELİNDE ÇİFTÇİMİZE 2020 YILI İÇERİSİNDE 88 MİLYON TL. DESTEKLEME YAPILDI”

İnsanoğlunun kadim geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Tarım denildiği zaman tohum, toprak, iklim ve emek akla gelir. Toplumda en eli öpülesi insanlar temel ihtiyacımız olan gıda maddelerini üreten tarım ve hayvancılıkla uğraşan müteşebbislerimizdir. Her geçen gün toprağın ne denli kıymetli olduğunun farkına varıyor, tarım ve hayvancılığın önemini toplumun bütün kademelerinde daha güzel bir şekilde anlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tarım ve hayvancılık konusunda devletimiz hassasiyetle durarak önemli yatırım ve teşviklerde bulunuyor. İlimiz genelinde 2020 yılı içerisinde tohum ve buzağı desteklemeleri vb. çeşitli vesilelerle tarım ve hayvancılık alanlarında 88 milyon TL. civarında destekleme yapıldı. Bu desteklemeler 2021 yılında artarak devam edecektir. Hayvancılığın ve tarımın gelişmesi için bu desteklemeler çok büyük önem arz ediyor. Tarım ve hayvancılık sektörünü yürütmek, yaşatmak ve geliştirmek için her alanda olduğu gibi devlet – millet el ele olmamız gerekmektedir” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ TOPRAĞIN KORUNMASIDIR”

Vali Ümit, “Bolu Valiliği olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz, diğer ilgili kuruluşlarımızla, Bolulu çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlayarak üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. İlimiz genelinde toplamda 118 bin hektar ekilebilir tarım arazimizin büyük çoğunluğunun sulanabilir olması Bolu’da tarımın elverişli olmasını sağlayan faktörlerden birisidir. Altın

, gümüş, platin vb. her türlü değerli maddeyi üretebiliriz ama toprağı üretemeyiz. 1 cm toprak milyonlarca yılda doğal yollarla oluşuyor. Böylesine güzel bir ilde, ovada ve iklimde bu kadar güzel bir toprağa sahip olmanın bilincinde olmalıyız. Biz bunun öncülüğünü yapmaya gayret ediyoruz. Her ay gerçekleştirdiğimiz Toprak Koruma Kurulu Toplantılarımızda vatandaşlarımızın taleplerini değerlendiriyoruz. Toprağın korunması daima önceliklerimiz arasında 1’nci sırada yer almaktadır. Hiçbir şekilde bu konuda tavizimiz olmamış, zaruret olmadıkça bundan sonra da olmayacaktır.

“TARIMSAL ALANLARIMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE KORUYARAK GELECEK NESİLLERİMİZE ULAŞTIRACAĞIZ”

Bolu Ovamız yaklaşık 6 bin 500 hektar alana tekabül etmektedir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığımıza Gerede ve Dörtdivan’da 15 bin 600 hektarlık bir alandan oluşan 1.sınıf tarım arazisi niteliğinde yeni bir ova teklifinde bulunduk. Tarımsal alanlarımızı en güzel şekilde koruyarak gelecek nesillerimize ulaştıracağız.

“TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI VE BEREKETLİ ÜRETİMLER DİLİYORUM”

Bu vesileyle toplumumuzun yükselişinde en zor, en güzel ve en önemli hizmeti yapan, emekleri her türlü takdirin üzerinde olan tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor, aileleriyle birlikte sağlık ve afiyetler içerisinde hayırlı ve bereketli üretimler, bol kazançlar diliyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarımla ilgili takdirleri, Tarım ve Orman Bakanımızın konuya olan yakınlığı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Hemşehrimiz Sayın Fatih Metin, Milletvekillerimiz başta olmak üzere İlimizde tarım ve hayvancılığın desteklenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dağıtılan tohumların çok değerli çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dane Mısır Tohumu dağıtım töreninde Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Vahdettin Çiftçi yaptıkları konuşmalarda Bolu’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in, sembolik olarak Yeniakçakavak Muhtarı İsa Bodur ile Yenicepınar Köyü çiftçilerimizden Sebahattin Çalışkan’a Dane Mısır Tohumunu vererek başlattığı mısır tohumu dağıtım programında 250 çiftçimize 650 paket dane mısır tohumu teslim edildi.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir