Bir zamanlar Mudurnuyu aydınlatıyordu

Bir zamanlar Mudurnuyu aydınlatıyordu

Cumhuriyetin ilanından sonra Mudurnu  Hızırfakı mahallesinde kurulan Mudurnu Elektrik santrali  o zamanın  Aydın kişileri tarafından  Mudurnu ilçesine kazandırılmış ve bu tesiste üretilen Elektrik sayesinde Mudurnu ilçesi aydınlatılmıştı.

İlçeye Elektrik gelmesi ile birlikte boşa çıkan  Santral  içindeki ekipmanları ile birlikte kaderine terk edildi.

 

Hurda yığını şeklinde korumasız bir şekilde  bekleyen  Elektrik santrali  malzemeleri daha fazla kaybolmadan  Mudurnu tarihini yansıtacak bir şekilde belkide  Türkiye de ilk kez bir Elektrik Santrali  Müzesi yapılması bekleniyor. Mudurnu Turizmine katkı sağlaması amacı ile buranın değerlendirilmesi gerektiği Turizmciler inde ortak düşünceleri içerisinde yer alıyor.

 

www.mudurnuhaber.com

“Bir zamanlar Mudurnuyu aydınlatıyordu” için bir yanıt

  1. BİR ZAMANLAR KAYABAŞINDAN SU KANALLARI SAYESİNDE SANTRAL ÜZERİNDE BULUNAN 2 ADET 50 METRE BOYUNDA 20 METRE ENİNDE HAVUZDA HAVUZDA ZAMAN ZAMAN YÜZERDİK SANTRAL SORUMLUSU (YAĞLIKARA) ULUUTKU AMCA GELİR KOVALARDI.HAVUZLARDAN SANTRALA İNEN 2 ADET 30-40 CM ÇAPINDA BORULARDAN HIZLA İNEN SU TRÜBÜNÜ ÇEVİRİR ELEKTRİK ÜRETİLİRDİ.DERSLERİMİZİ BU IŞIK SAYESİNDE YAPARDIK. HEY GİDİ GÜNLER HEY BELİRLİ BİR SAATTE SANTRAL DİNLENMEYE ALINIRDI , BAHCESİNDE MİS GİBİ ÇİÇEKLER KOKARDI,AKŞAMLARI ORAYA ÇAY İÇMEYE GİDİLİDİ.ÇOK GÜZELDİ YILLAR ÖNCE TEKNOLOJİYİ YAKIN TAKİP EDEN MUDURNU NEDEN BÖYLE OLDU DÜŞÜNMEK LAZIM?? SAYGILARIMLA.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir