Başkentte Bolu Rüzgarı Esiyor

Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen ve 4 gün sürecek olan “Bolu Tanıtım Günleri” başladı. Etkinlik kapsamında açılan stantlarla Bolu ve İlçelerinin tanıtımı yapılırken, Bolu ‘da faaliyet gösteren firmaların açtığı stantlarda da ziyaretçilere çeşitli ikramlar yapılıyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bolu Tanıtım Günleri” programına Vali İbrahim Özçimen, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü , TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Tanju Özcan, Eski Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hayri Coşkun, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşçı, Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program konuşmalarla devam etti.
Bolu Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Ankara Şube Başkanı Özer Özcan yaptığı konuşmasında, “Bolumuzun tanıtımında katkıda bulunan başta sponsor firmalarımız olmak üzere, değerli Bolulu ve Bolu’yu seven diğer insanlarımız hepiniz bu organizasyonun ilk gününde bize destek olmak için geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bir ferdi olmaktan onur duyduğum Bolunun güzelliklerini sergilemek için ve şehrimizi daha iyi tanıtalım düşüncesiyle böyle bir organizasyon hazırladık. Bolu, yurt ve kardeşlik sevgisidir. Bolulular tüm dünyaya ve ülkemize kendilerini ait hissederler. Bolulular olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Aşçılarımızı tanıtma, Mudurnu, Göynük tarihini yaşatma ve yansıtma, orman ve güzellikleriyle dolu tüm yaylalarla ulaşım, kamp alanları, göllerimiz, doğamız ve oksijenimizle insanları buralara çekebilirsek inanılmazları gerçekleştirebiliriz. Tek amacımız budur ve bunun startını verdik. Katılan tüm konuklara sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolunun gelişiminde halkın bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu organizasyona katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Tanju Özcan ise, “Ankara Kültür Merkezi’nde daha önce Geredeliler, Mengenliler, Dörtdivanlılar gibi Bolu ilçelerinin organizasyonunu görüyorduk ilk defa bir birliktelik içerisinde tüm ilçelerimiz ve kurumlarımızla gerçekleştirilen bu organizasyonun bolumuzun gelişiminde katkısı olacağını umuyorum” şeklinde konuştu.
Bolu’yu ve Bolu sevgisini anlatan bir şiir ile başladığı konuşmasında Milletvekili Fehmi Küpçü, Allahın bu kadar çok tabii güzellik bahşettiği Bolu adına bu tip organizasyonların önemini vurguladı.

Milletvekili Ali Ercoşkun ise yaptığı konuşmasında, “Bugün Meclis’in öğleden sonraki açılışında meclis kürsüsünden de bu organizasyonu tüm Türkiye’ye duyuracağım. Bu organizasyonda katkıda bulunan başta Sayın Valimiz İbrahim Özçimen olmak üzere bütün sponsorlarımıza, Vakıf Başkanımıza ve diğer katkısı olan tüm insanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Bolu’nun eşsiz doğal güzelliklerinden bahseden Vali İbrahim Özçimen de konuşmasında, “Bolu, 130 göl ve gölet bulunan, %63 ü ormanla kaplı ve bu alanda en önde gelen il konumundadır. Bu güzellikleri tanıtım günlerinde Ankaralılara arz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın Bolu’yu ziyaretinde Bolu için kullandığı “Saklı Cennet” kelimesi çok önemli. Artık bu cenneti herkese göstermenin vakti geldi ve bu konuda çalışmalara başladık. Başta il genel meclisi ve belediyemiz olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Bolu’nun tanıtımında emeği geçenlere Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesi tarafından plaket verildi. Vali İbrahim Özçimen’in plaketini Milletvekili Fehmi Küpçü verdi.

Plaket törenin ardından ise Yeniçağa Mehteran ekibi ile Kıbrıscık Halk Oyunları ekibi tarafından yapılan gösteri katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Açılış kurdelesini Vali İbrahim Özçimen, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Tanju Özcan, Milletvekili Fehmi Küpçü ve Bolu Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Ankara Şube Başkanı Özer Özcan kestiler.

Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekiler Ankara Kültür Merkezi’nde açılan stantları tek tek gezerek ürünler hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Bolu Merkez ve ilçelerinin her yönü ile tanıtımının yapıldığı “Bolu Tanıtım Günleri” fuarında, İlimizin doğal, tarihi ve turistik değerleri, kültürel el sanatları, bölgede yetişen tarımsal ve hayvansal ürünler tanıtılıyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de tanıtıldığı fuar da özel firmalarda açtıkları stantlarla kendi tanıtımlarını yaparak ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulundular.

www.mudurnuhaber.com

 

“Başkentte Bolu Rüzgarı Esiyor” için bir yanıt

  1. Bu ve benzeri faaliyetlerin güzel memleketimizin tanıtımına katkı sağlayacağı bir gerçektir.Bu çapta bir organizasyon Ankarada bir ilk. Belki ufak tefek aksamalar olmuştur ama gelecek yıllarda daha güzel olacağından eminim.Bolu günleri nin yapılmasında emeği geçen başta vakıf şube başanı Özer Özcan bey olmak üzere Mehmet Bilgin ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birde haberle ilgili küçük ama önemli bir ayrıntıyı söylemeliyim. Organizasyonun yapıldığı yerin adı Ankara Kültür Merkezi değil ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ dir.Bunun küçük bir maddi hatadan kaynaklandığına inanmak isterim. Herhalde ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün adını ve yaptıklarını yok etmek isteyen bazı güruhların bir oyunu değildir. yanılıyormuyum yoksa……………………………………

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir