Aklınızda Bulunsun

AKLINIZDA BULUNSUN

Mudurnu Haber www.mudurnuhaber.com

Yurt dışına Çıkmak için ne gibi işlemler yapacağınızı biliyormusunuz?

İlk Önce Pasaport almak için gerekli belgeler hazırlamanız gerekmekte, bunların başında 2 Adet biyometrik Fotoğraf çektirmelisiniz. Fotoğraflarda arka fon rengi BEYAZ olmalı ve tam cepheden çekilmiş olmalıdır.

İkinci olarak Pasaport Harç Bedelini Mudurnu Vergi Dairesine veya Bulunduğunuz yerdeki Vergi Dairesine yatırmanız gerekmektedir. 2011 yılı için Harç Bedeli 102.30 tl dir. Bu bedel karşılığında sizlere bir ödendi makbuzu verilir.

NOT:Mudurnu Vergi Dairesinden aldığınız Dekontlarda Mutlaka TAHSİL EDİLMİŞTİR kaşesi vurdurunuz, yoksa Bolu’dan Tekrar kaşe vurdurmak için Mudurnu’ya gelirsiniz. Bolu Pasaport Şube Tahsil Edilmiştir kaşesiz dekontları kabul etmiyor.

Daha sonra Ziraat Bankasından Pasaport Defter ücreti olan 2011 yılı için 54 tl lik ödemeyi yapıp, karşılığında yine Tahsil Edilmiştir ibareli bir Dekont almanız gerekmektedir.

Daha sonra işlerinizin ve Pasaportunuzun hızlı çıkması için  internetten e-pasaporttan hangi gün işlem yapacaksanız o gün için Randevu alırsanız, sıra beklemeden şlemleriniz tamamlanır.

 Aklınızda bulunsun.

www.mudurnuhaber.com

 

 

“Aklınızda Bulunsun” için bir yanıt

  1. Aydınlatıcı ve yol gösterici uyarıların için çok teşekkürler Aydın Bey.Ayrıca Elektronik Pasaport için çektiğin biometrik fotoğraflar için de deklanşoruna sağlık.
    Devlet memurlarına ve emeklilerine verilen yeşil pasaportlarda harç vergisi alınmıyor.

    Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız e-Pasaport almak için 81 İl ve 310 İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde halen hizmet veren toplam 391 başvuru merkezine müracaat edebiliyor.Yakında ilçemiz ve diğer ilçelerdeki emniyet müdürlüklerinde de Pasaport bölümü açılacak(mış).
    ”Çipli pasaport”, “biyometrik pasaport” ya da ”elektronik pasaport” olarak da bilinen e-Pasaportlar ise eski tip pasaportların kimlik sayfalarında bulunan pasaport numarası, ad, soyad, uyruk, doğum tarihi, kimlik no, düzenleyen makam, düzenlenme ve geçerlilik tarihi vb. kişisel kimlik ve pasaport bilgilerinin yanı sıra içinde fotoğraf, parmak izi, imza gibi biyometrik verilerin saklanabildiği yongalı (çipli) pasaportlardır. e-Pasaportlar esasında Makinede Okunabilen Pasaportların bir türü olmakla birlikte Makinede Okunabilir Pasaportlardan daha ileri düzeyde güvenlik katmanlarına sahiptir.

    Ülkemizde, 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle e-Pasaport uygulamasına geçilmiştir. Tüm dünyada e-Pasaportların kullanıma girmesine ve bu sayede belge güvenliğinin artmasına bağlı olarak giderek artan sayıdaki ülkede sınır geçişlerinde otomatik pasaport okuma/tanıma sistemleri kullanılmakta ve böylece pasaport kontrol işlemleri hızlanmaktadır. Ülkemizin de e-Pasaport üretmesiyle vatandaşlarımızın seyahatleri bundan böyle daha süratli ve kolay hale gelecektir. Örneğin sınır geçişlerinde isim benzerliğinden kaynaklanabilen gecikmeler ortadan kalkacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir