21 Mart’ta Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor…

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve orman haftası, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı ve Dünya Kadınlar Günü Anısına oluşturulan hatıra ormanlarına fidan dikim etkinliği ile kutlandı.

Etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tugay Ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

generic levitra

, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ömer Ersever, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, kurum çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor”Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı,  1971 yılından bu yana 21 Mart’ın Dünya Ormancılık Günü olarak kutlandığını belirterek bu yıl ki ormancılık günü etkinliklerinin, “Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor” temasıyla, 81 ilde kutlandığını ifade etti. Bolu Merkez’de yapılan fidan dikim etkinliğine eş zamanlı olarak Dörtdivan ilçesinde geçen sene meydana gelen yangın sahasında da aynı şekilde fidan dikimi yaptıklarını sözlerine ekleyerek 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü kutladı.

“Bu Hafta Türk Kültüründe Anlamlı Değerlere Sahip”Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı konuşmada, 21 Mart ve bulunduğu haftanın birçok önemli günü barındırdığına dikkat çekti. Bu haftanın özellikle Türk kültüründe istisnai güzelliklere, anlamlı değerlere sahip olduğunu ifade ederek Bolu’nun %65 ormanlık alana sahip olduğunu sözlerine ekledi. Devlet millet el ele, bu toprağa bir tane de olsa, fidan yerleştirebilmek adına toplandıklarını sözlerine ekleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit dikilen her ağacın bütün canlıların sığınağı olarak önem arz ettiğini belirtti ve 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü kutladı.

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ve katılımcılar tarafından sahaya 480 adet Ladin fidanı dikimi yapıldı. Toprakla buluşturulan fidanlara can suyu verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir