Yerli Elektrikli Traktörün Fiyatı Belli Oldu!

Çiftçinin merakla beklediği yerli elektrikli traktörün fiyatı sonunda belli oldu.

208 beygir gücünde olan orta boy traktörün ücreti

buy kamagra 100mg

, 390 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Türk çiftçisine ise 195 bin TL’den satılacak.

Heyecanla beklenen yerli elektrikli traktörün fiyatı açıklandı. 208 beygir gücünde bulunan orta boy traktörün fiyatı 390 bin TL’den piyasaya çıkacak. Türk çiftçisine 195 bin TL’den satılacak olan yerli elektrikli traktör ücretinin yarısı devlet tarafından karşılanacak.

ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, Küçük boy elektrikli traktörlerin çiftçiye satışında kolaylık yapılacağını, ilk tercihlerinin Türk çiftçisi olduğunun altını çizen Yol, bütün çiftçilerin traktör alabileceği bir sistem oluşturulacağını kaydetti.

BATARYASI 20 TL’YE DOLACAK

Yerli elektrikli traktörün bataryasını doldurma maliyeti yaklaşık 20 TL olacak. Bir saatlik şarj ile 7 saat aralıksız çalışabilecek. Yerli traktörün seri üretimi bu yıl içinde başlayacak.

Batarya ömrü yaklaşık 12 yıl 

Kullanılan ham madde nedeniyle dünyadaki bataryaların Çin malı olduğunu aktaran Yol, elektrikli traktörün bataryalarının üretimi için de bu ülkede ortaklık kurduklarını anlattı.

Yol, bataryaların bir somun veya cıvata olarak düşünülmesi gerektiğine işaret ederek, “Önemli olan batarya yönetim sistemleri. Biz şu an dünyadaki en iyi batarya yönetim sistemlerine sahip olduğumuza inanıyoruz, hatta bunu yapabilen sivil şirket olarak dünyada ilk 3’e gireriz.” diye konuştu.

Bataryaların ömrünün yaklaşık 4 bin defa doldurulup kullanılacak kadar olduğunu aktaran Yol, bunun kullanıma göre yaklaşık 12 yıla karşılık geldiğini ifade etti. Yol, bataryalara yapılan eklemelerle kullanım ömrünü 20 yıla çıkarabildiklerinin de altını çizdi.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir