Patates Böceğine Dikkat

Patates Böceğine Dikkat

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan arazi çalışmaları ve sürveylerde, İlimiz patates üretim alanlarında ”Patates böceği” zararlısı görülmüştür.
Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT;
“Oldukça zararlı olan patates böceğinin ergin ve larvaları patates yapraklarını genellikle dıştan başlayıp içe doğru yiyerek beslenmektedir. Ayrıca çiçekleri de yiyerek zarar oluşturmaktadır.  Patates böceğinin bu şekilde beslenerek yaptığı zararın yanı sıra virüs ve bakteri etmenlerinin yayılmasında da rol oynadığı bilinmektedir.

Bu zararlının vermiş olduğu zararı en aza indirebilmek için mücadele yöntemleri titizlikle uygulanmalıdır. Bu nedenle üreticilerimizin verim kaybı yaşamamaları için ivedilikle yeşil aksam ilaçlaması yapmaları ve kimyasal mücadeleyi doğal mücadele yöntemleriyle desteklemeleri gerekmektedir. Özellikle küçük alanlarda patates böceklerinin ve bu böceklerin yaprak altına bırakmış olduğu yumurta paketlerinin toplanarak imha edilmesi mücadele açısından oldukça önemlidir. İlaçlamalar ve kullanılacak ilaçlar konusunda üreticilerimizin İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaatları gerekmektedir” dedi.
Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.
www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir