Mudurnu Projesi İle Dünya Aydınlanacak

Bolu da bu yıl yedincisi düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik “Bu benim eserim” adlı Matematik ve Fen Bilimleri Proje yarışmasında Mudurnu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun üç projesi ilk üç sırayı kaptı.

Mudurnu YİBO Proje

Bolu genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen proje yarışmasına Mudurnu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu damgasını vurdu. Yarışmaya üç proje ile katıldıklarını söyleyen Danışman Öğretmen Adnan Çambel, projelerinin toplam 45 proje içinde ilk üç sırada yer almasının kendilerini sevindirdiğini ve projelerin Ankara’da da dereceyi zorlayacaklarından emin olduklarını belirtti. Çambel, öğrencilerin üç projeden biri olan “Oto potansiyel yol” projesi ile dünyayı ücret ve yakıtsız bir şekilde ışıtabileceklerini ve bu projeye mutlak sahip çıkılmasını istediklerini söyledi. Projede, yollara konulan hız kesicilere monte edilen bir aparat yardımı ile geçen araçların hız kesici üzerinden geçerken oluşturduğu hareketle sisteme gündüz saatlerinde elektriği depolayıp, gece boyunca bölgenin ücretsiz olarak ışıklandırılabileceğini ifade etti.

Dereceye girdikleri bir başka projede ise merdivenlerde insanların yürümesinden elektrik enerjisi üzereteceklerini söyleyen Adnan Çambel, “İkinci bir projemizde merdivenlerden elektrik üretimidir. Tüm okullarda, kalabalık merkezlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı mantık ile hareket ederek merdivenleri kullanan insanların hareketlerinden faydalanılarak elektrik enerjisi üreteceğiz” diye konuştu.

www.mudurnuhaber.com

 

“Mudurnu Projesi İle Dünya Aydınlanacak” için 13 yanıt

  1. Değerli öğretmen arkadaşım yine her zaman ki özverili çalışmalarını sürdürmektesin.Başarılarının devamını dilerim…

  2. Projede yer alan öğrencilerimi,öğretmenlerimi ve projeye destek olan okul yönetimini kutluyorum.Asılsız haber üretenlere en güzel cevabı özverisini ortaya koyan öğretmenlerim vermişler.Tebrik ediyor bölgede de projelerin takipcisi olacağımızı belirtiyor.İşini yapan öğretmenlerime teşekkür,artı özverisini sunanlara takdirlerimi sunuyorum.

  3. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
    Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde…”

    Gardaşımı can-ı gönülden tebrik ediyor; öğrencilerimize de koca bir aferin diyorum…
    Şimdi sırada (İnşallah) önce bölge sonra da Türkiye derecesi…

    1. Başarılarının devamını dilerim.
      Sana’da bu yakışırdı.

  4. Adnan Bey’İ tebrik ediyorum.Öğretmene destek verilirse çok güzel projeler yaparlar.Bu proje zamanımızda hazırlanmıştı.Demek ki bazı işlerde sabretmek gerekir. Adna Bey’ başarılar diliyorum.

  5. hepinize teşekkür ederim sağ olun yediğimiz ekmeği hak edebiliyorsak ne mutlu bize.

  6. Değerli Arkadaşım; çalışmalarında gösterdiğin başarıdan dolayı kutlarım. Eminim çalışmaların, hakettikleri değeri yurt çapında da görecektir. Daha büyük başarılarını birlikte kutlamak dileğiyle….

  7. Başta Adnan Beye bu projelerinde ve tüm öğretmen arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Çalışmalarınızı sonuna kadar destekliyorum. İnşallah bu projeletr daha iyi dereceler alacak. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Gerçekten çalışanlar laf değil iş üretiyor.

  8. Adnan hocam gönülden tebrik ediyorum yaptıkların yapacaklarının teminatı her zaman yanındayız.Okul idaremizinde seni ödüllendirmesini bekliyorum.Artık maaşla ödüllendirme olur başarı belgesi olur(idareye duyrulur).

  9. Adnan’ım, tebrik ederim kardeşim. Allah devamını getirir inşallah. TÜBİTAK’ta da aynı başarıyı elde edeceğinden hiç şüphem yok. Sevgilerimle…

  10. BU PROJELER İÇİN ÇOK EMEK HARCADIN, ÇOK UĞRAŞTIN. YÜCE RABBİM EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMANI SAĞLAR İNŞALLAH. SANA OLAN İNANCIM SONSUZ…

  11. Adnan Hocam ve Size çalışmalarınızda destek ve yardımcı olan herkesi Tebrik ediyorum.
    Başarılarınızın devamını dilerim.
    İnşallah bu çalışmalarınızın değerini bilirler ve daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir