Mudurnu da gergin dakikalar yaşandı

Mudurnu da gergin dakikalar yaşandı

 

Bolu nun Mudurnu ilçesi Yeniceşıhlar Köyünde bir süredir devam eden   Eylem de gergin dakikalar yaşandı.

Köyümüzde Taş ocağı istemiyoruz, doğamızı bozacaksınız, bizim çocuklarımıza emanet edeceğimiz Ormanımız kalmayacak diyen Köylü Kadınlar yanlarında çocukları ile birlikte Taş ocağına çıkan yolu kapatarak, yoldan iş yerine ait Kepçeyi geçirmedi.

 

Mudurnu Güvenlik kuvvetleri Köylüleri uzun bir süre ikna etmeye çalışsada başarılı olamadı. Yaklaşık 2 saate yakın süren ikna çabası sonuç vermeyince Güvenlik kuvvetleri bizim sizi bu yoldan kaldırmamız lazım deyip harekete geçti.

 

Kadın ve çocukların bulunduğu yerde köyün yaşlılarından İsmail ARSLAN (75) Güvenlik kuvvetlerinin çabası ile Minibüse bindirildi.

 

Çığlıklar atan Köylü kadınlarından Hamile olanlar için Mudurnu dan Ambulans geldi ve sakinleştiri müdahale yapıldı.

Havanın kararması ile birlikte  Köylü kadınları yoldan uzaklaştıran  Güvenlik kuvvetleri, yola çekilmiş 2 adet traktör römorkunu   Firmanın Kepçesi ile yoldan kaldırarak yolu açtı.

 

  KÖYLÜLER MUDURNU DA EYLEME DEVAM EDECEĞİZ

Köylüler yaşlısı, genci, Bayanı, çocuğu hep birlikte Mudurnu merkeze gelerek oturma eylemimize Kaymakamlık önünde devam edeceğiz dediler.

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu da gergin dakikalar yaşandı” için bir yanıt

  1. Sesini duyurma cabasinda olmak guzel fakat bu mudurnuda sıkça gorulen bir durum degil. Ayni duyarliligi tavukculuk fab. Filtresi yok diye de yapmali bolu mudurnu yolu her sene heyelandan gocuyor diye de. Cocuklarimiz donmuyor mudurnuya orman degil karinlarinin doydugu umrunda olacak yillar sonra da. Gelin mudurnuyu kalkindiracak yeniden civil civil yapacak projelerde bulusalim o zaman tasocaginda calismaya da gerek kalmaz belki?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir