MUDURNU BEŞKAVAKLAR CAMİİ AÇILIŞI YAPILDI


MUDURNU BEŞKAVAKLAR CAMİİ AÇILIŞI  YAPILDI

Mudurnu ilçesi Beşkavaklar Camii açılışı Cuma  Namazı önce yapıldı ve Kurban Kesildi. Ardından istanbul ve Bolu dan gelen Hafız ve Hocalar Cami açılışı için Mevlit programında  Cemaate unutamayacakları bir   Program yaşattılar. Cuma namazı öncesinde ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  Yrd. Doç Dr. Şaban KARASAKAL  hem Cami açılışı hemde yaklaşan KURBAN bayramı konulu  sohbet etti.

KURBAN DEMEK YAKINLAŞMA DEMEKTİR

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  Yrd. Doç Dr. Şaban KARASAKAL , KURBAN demek Yakınlaşma demektir, yakınlık vasıtası aracı demektir, siz biz hepimiz nelere KURBAN oluyoruz,  nelere yakınlaşıyoruz acaba?  bizim yakınlığımız ne?  Bu gün Allah a yakınlaşma derdi  azalan insan bunalımdadır, ahiretinde sıkıntı vardır, maaşında sıkıntı vardır,işinde sıkıntı vardır,aşında sıkıntı vardır, kümesinde sıkıntı vardır, tavuğunda hastalık vardır  dedi. Bu gün Allah a yakınlaşma sıkıntısı olan toplumda hastalık vardır, Millette hastalık vardır, Devlette hastalık vardır dedi.

Kılınan Cuma namazına müteakip  Mahalle sakinlerinin organize ettiği Pilav ve Ayran ikramı   Açılışa katılan Cemaate ikram edildi.

www.mudurnuhaber.com

 

“MUDURNU BEŞKAVAKLAR CAMİİ AÇILIŞI YAPILDI” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir