Mide ve bağırsak kanserinden koruyan mucize besin iğdenin faydaları

Mide ve bağırsak kanserinden koruyan mucize besin iğdenin faydaları…

İğde pek bilinmese de iğdenin faydaları hastalıklarda bitkisel iyileşme gösteren özelliğini yeni yeni farkına varıyoruz. iğde ağacı meyvesinin Türkiye’de hemen hemen her bölgesinde yetişebilen bir ağaç türüdür. İğdenin sağlığa olan faydası günümüzde daha çok ilgiyle araştırılmaya başlandı. Küçük, çekirdekli bir meyve olan iğne pek çok sağlık sorununa derman oluyor ve pek çok hastalığa karşı koruma ile direnç sağlıyor. Ülkemizde de yaygın olan iğde ağacının meyvesinin faydalarını biliyor musunuz? Mide ve bağırsak kanserine karşı koruma görevi gören iğdenin faydalarına çok şaşıracaksınız. İşte mide bağırsak kanserinden koruyan mucize besin  iğdenin faydaları…
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Yabani iğdenin olgun meyve ve çekirdekleri; flavonoidler, likopen, karotenoidler, fitosteroller ve A, B1, B12, C, E, K, P vitaminlerinden zengindir. Yani kısaca iyi bir antioksidandır ve bu özelliği sayesinde kardiyovasküler sistemi ve bağışıklığı güçlendirir. Yaşlanmaya, iltihaba, mide bağırsak ülserlerine, kansere ve radyasyonun etkilerine karşı koruyucudur.

KAN DOLAŞIMINA OLUMLU ETKİSİ VARDIR
İğdenin diğer bir önemli özelliği omega 7 yani palmitoleik asit kaynağı olmasıdır. Çok sık duymadığımız omega 7, Tibetliler ve Moğollar tarafından geleneksel ilaç olarak kullanılan bir besin  ögesidir. Özellikle akciğerler, mide, dalak, kan dolaşımı üzerine farmakolojik etkilerinin olduğu yapılan çalışmalarda kanıtlanmıştır. İlk kez 1977 yılında, Çin  Sağlık Bakanlığı tarafından resmi olarak kaynaklara geçmiştir.

CİLDE VE GÖZE FAYDALIDIR
Omega 7 ayrıca derinin doğal bir bileşenidir, bu yüzden cildi nemlendirici ve onarıcı etkisiyle bilinmektedir. Bu özelliği ile yanık ve iyileşmeyen yaraların tedavisinde ve egzama gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Vajinal kuruluk ve göz kuruluğu gibi hastalıkların tedavisinde de etkilidir. Son yapılan çalışmalarda,Omega 7’nin saç ve tırnak üzerindeki olumlu etkileri de saptanmıştır.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR
Omega 7 yağ asidinin diğer bir özelliği ise insülin seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olarak yağ metabolizmasını düzenlemesi ve dolayısıyla kilo kontrolüne yardımcı olmasıdır. Bu mucizevi madde aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak vücudun insülin hassasiyetini artırır. Böylece vücut glikozu yağ olarak depolamak yerine enerjiye dönüştürür ve kilo kontrolü kolaylaşır.

BAĞIRSAKLARI DÜZENLER
İğdenin diğer önemli özelliği bağırsak düzenini sağlamasıdır. Özellikle ishal tedavisinde iğde sık kullanılan besinlerden birisidir. İğde meyveleri balla macun yapılıp tüketildiğinde sporcuların performansında artış sağlar. İdrar tutamama problemi yaşayanlar için tedavi amaçlı kullanılır. Mide bulantısı ve kusmanın tedavisinde etkilidir.


İĞDE ÜRÜNÜMÜZÜ MAĞAZAMIZDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ. ÜCRETSİZ KARGO
https://urun.n11.com/kuru-yemis/igde-yeni-mahsul-mudurnudan-1kg-ucretsiz-kargo-P389480884

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir