KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK

 

KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK

 

18 Nisan 2012 günü Mudurnu dan Kutsal Topraklara yolculuk için hareket başlıyor. Mudurnu dan hareketimiz önce Bolu ya ve oradan da İstanbul’a , ve gece saat Türkiye saati ile 1.55 te Uçağımıza geçiyoruz. Uçağımız istanbul semalarında bir kuş gibi süzülerek bizleri Türkiye den Kutsal topraklara taşıyor. İstanul dan 40 kişilik Umreci gurubumuz da Peygamber efendimizi ziyarete gideceğimizden dolayı heyecan başlıyor.

 

Uçak yolculuğumuzun ardından MEDİNE hava alanına iniş yapıp gerekli işlemlerin ardından Otobüs ile Otelimize geçiyoruz. Hocamız Mehmet SÜRÜCÜ eşliğinde 40 kişilik UMRE ci gurubumuz ile birlikte Peygamber Efendimizi selamlamaya gidiyoruz.

DÜNYA NIN BU KADAR KÜÇÜK OLDUĞUNU BİLMEZDİM

 

Kader’e çok inanırım. Ve bu Kader de yazılan her şeyinde çıkacağını bilirim. İşte Kaderde yazılanlardan birincisi, birbirimizden habersiz iki Mudurnulu Kutsal Yolculukta aynı Kafileye düşüyoruz. İkincisi ise Medine de gezerken Dünya nın dört bir yanından gelmiş insanın arasında bir batımki Bolu Maliye Çalışanlarından Mudurnu’nun Eniştesi İlahn DİNÇ ağabeyimizi görüyorum. Karşılıklı bakıştık ve selamlaştık. Daha önce geldiğimizde de tesadüfen karşılaşmıştık, İlhan beyle…

 

Demekki Kalpler karşılıklı, oradan ayrılıyor ve camiye Namaz için yöneliyoruz. Camide İlhan beyle yine karşılaşınca, gelin bakın burda Başka Mudurnulularda var deyip, guruplarının yanına götürdü. Baktıkki, Mudurnu Esnaflarından Terzi İhsan ÖZBEY amca Alpagut Köyünden İsmail arkadaşımı görüp namaz esnasına kadar hasret gideriyoruz.

 

Namaz sonrasında, Mescidi Nebevide dolaşırken birde baktım Örencikli Hacı Amca, hemen yanına vardım ve oturdum. Namazını bitirdi ve selam verdikten sonra yanında beni görünce hemen kucakladı. Ve daha sonra Babas tan Hacı Fikret abi ile karşılaştık, demekki Kaderimizde bunlar yazılı ve bizlerin bu kutsal Topraklarda buluşmamız yazılmıştı.

 

Peygamber efendimizin şehrinde Medine de 5 gün misafir olduk. Buradaki misafirliğimiz esnasında Geziler düzenlenerek, UHUD dağı na Kıbleteyn Mescidine giderek ziyaretlerde bulunduk.

 

Rabbim bu Kutsal topraklara Tüm İnanan Müslüman kardeşlerimizi gelerek ibadet etmeyi nasip etsin.

 

Bir sonraki Yazımda Allahın EVİ KABE ye yolculuk. Aydın ÖZPELİT MEKKE

WWW.MUDURNUHABER.COM

“KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK” için 3 yanıt

  1. Allah ibadetlerinizi dualarınızı kabul etsin. Dualarınızda unutulmamak dileğiyle.

  2. ne mutluki size bu mubarek görevi ifa ediyorsunuz. Allah herkese nasip etsin,,, Hacdan dönüp dönmediğini bilmiyorum. hacılık mubarek olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir