Komşu da Pişer Bizede düşer

Komşu da Pişer  Bizede düşer

Mudurnu ilçemiz  ” SAKİN ŞEHİRLER ” listesine girme hayali ile Turist beklerken Komşu ilçemiz Göynük Dünya Sakin Şehirler listesinde  yerini aldı.

Şubat 2017 de  Dünya  Sakin şehirler listesinde yerini alan GÖYNÜK ilçesi bir anda Türkiye basınında  gündem oldu.

Sahip olduğu doğal güzelliklerini, kendine has kent dokusunu, tarihi ve kültürel mirasını koruyarak sürdürebilir kılan Bolu’nun Göynük ilçesi en sakin şehir seçildi. Türkiye’den 11 şehrin üye olduğu Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehirler) Birliği’ne üyeliği resmileşen Göynük evrensel eleme kriterlerini, halkının da desteğiyle başarılı şekilde yerine getirdi. Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan “Uluslararası Cittaslow Birliği’ne üye olmak, Cittaslow olmak bizim için çok anlamlı ve önemli” dedi.
2014 yılında Uluslararası Cittaslow Birliği’nin Türkiye Koordinatörü Seferihisar Belediyesi’ne üyelik başvurusunda bulunan Göynük Belediyesi, üyelik kriterlerini yerine getirerek Cittaslow Birliği’ne üyeliği kabul edildi.
Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği (İPEKBİR) Başkanı Kemal Kazan Cittaslow Birliği’nde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugünden itibaren Cittaslow olan Göynük’ün de dünyadaki güzel örneklerinden biri olacağına inanıyorum” dedi.

“Destek veren herkese teşekkür ediyorum”
Belediye Başkanı Kazan, “Hayatı keyif alarak yaşamak için Cittaslow felsefesi çok önemli. Kentimizin Cittaslow yani sakin kent seçilmesinden gurur ve onur duyuyoruz. Bu anlamlı yolculukta Göynük’e destek veren Cittaslow olmamıza katkıda bulunan herkese gönülden şükranlarımı sunarım. Bu arada ülkemizde ilk Cittaslow olma özelliğini taşıyan Seferihisar’a da bize ve diğer ilçelere olan öncülüğünden dolayı bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.

 GÖYNÜK SAKİN ŞEHİRLER LİSTESİNE ALINDI, GÖYNÜK  ZİYARETÇİLERİ GEÇERKEN MUDURNU İLÇESİNEDE UĞRUYOR.

Sakin şehir Listesine giren Komşu ilçemiz Göynük’ü ziyaret eden Turistler geçiş güzergahında kısada olsa Mudurnu ilçesinide ziyaret ediyor.

İlçe Pazarının Trafik problemi  sebebi ile değişmesine rağmen  Trafik problemi ilçede hala yaşanmaya devam ediyor. İlçeye gelen Turist kafileleri   araçlarını Mudurnu Hükümet konağı önüne  ayrılan  bölüme park ederek  ilçeyi  tanımaya çalışıyor.

www.mudurnuhaber.com 

“Komşu da Pişer Bizede düşer” için 2 yanıt

  1. Mudurnunun ,Göynükten tarihi şehir olarak ne farkı var.çok güzel konaklarımız ,yemeklerimiz ,kaplıcamız ,deremiz,Abantımız ,ormanlarımız var–insanlarımız misafirperver–sadece güzel tanıtımlara ihtiyaç var–tv kanallarında, mesela NTV de şehir tanıtımları yapıyor–Mudurnu tavukçuluktan gelen güzel bir imaj var ,o şekilde devam edilebilir–Bizim ilçemiz güzel ve sakindir

  2. Bu gece 26-6-17 pt TRT1 de- ya nasip ya kısmet -filmi oynuyor,önce Mudurnu evlerine çok benzettim.dikkatle bakınca Sivrihisar olduğunu gördüm.kiliseler hariç, Mudurnuya benziyor.Mudurnuda da tanıtıma yardımcı olması için bir film çekilir inş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir