KAYMAKAM BEY; BİR SENEDE NE DEĞİŞTİ?

KAYMAKAM BEY;  

BİR SENEDE NE DEĞİŞTİ?

Mudurnu ilçesinde yaşıyorum, yıllardır Mudurnu tanıtımları ve Turizm için çeşitli faaliyetler yaparım, ama bu faaliyetler sonrasında tarafıma direkt olarak dönen hiç bir maddi kazancım olmamıştır.

Yani diyeceğim o ki,  benim bulunduğum faaliyetler sonrasında Mudurnu’ya gelen Turistlerin akaryakıt alabilecekleri bir Benzin istasyonum yok, benim Turistlerin alışveriş yaparak para bırakabilecekleri bir Marketim yok, benim Turistlerin kalabileceği bir Konağım yok, benim Turistlerin yemek yiyeceği bir Restaurant veya Lokantam da yok, aynı benim gibi olan biri daha var oda MUKTUDER diye bilinen ve Mudurnu Turizminin olmazsa olmazı Mudurnu Kültür Turizm Derneği Başkanı Nejdet AKAY ağabeyimdir.

Mudurnu Kültürü ve Turizmini ilçeye gelenlere anlatarak herhangi bir maddi beklenti içine girmeden her gün yaklaşık olarak 20km yol kateden Nejdet AKAY’ın yalnız bırakılma çabaları Mudurnu Turizmi için hoş bir hareket değildir.

Aslında Nejdet AKAY’ın üstlendiği bu görevi Mudurnu Kaymakamlığı ve Mudurnu Belediyesi yapmalıdır, ama şimdilerde görüyoruz ki bırakın üstlenmeyi yapılan faaliyetlerde bile destek yerine köstek olunma çabaları yer alıyor.

Derneğin herhangi bir geliri olmadığı için geleneksel olarak yapılan bir gece organizasyonu bu yıl yine yapıldı, geçtiğimiz yıla kadar destekliyoruz bu Dernek Mudurnu’nun yüz akıdır, Kaymakamlık ve Belediye’nin yükünü bu dernek azaltıyor, burası desteklenmeli diyenler davet edilmelerine rağmen geceye maalesef gelmediler.

BİR SENEDE NE DEĞİŞTİ?

Geçtiğimiz yıl Dernek faaliyetlerini tebrik eden Mudurnu Kaymakamımız gecemize gelmeyerek neyi protesto etti, Mudurnu Belediye Başkanı geceye katılmadığı için acaba Kaymakam bey benimde gecede görünmem olmaz mı diye düşündü?

Mudurnu Tarihi ve Turizmi için çok önemli bir derneğin hatta ve hatta tek derneğin her tür maddi ve manevi olarak gerek Mudurnu Kaymakamlığı gerekse Mudurnu Belediyesi tarafından desteklenmesi gerekir.

Geçtiğimiz yıllarda bu dernek için çeşitli destek vaatleri verilerek vaatlerin yerine getirilmemesi maalesef çok acı bir tablodur.

Mudurnu’da birlik ve beraberliği sağlamak için çaba göstermesi gerekenler maalesef aman ben muhatap olmayayım düşüncesi taşımaktadır. Mudurnu Turizm ve Tarihi yönden çok önemli bir noktada olmasına rağmen yıllardır yaşanan kısır çekişmeler sebebi ile maalesef bir adım ileri gidememektedir. Birileri tarafından Mudurnu çok güzel şöyleyiz, böyleyiz söylemleri söylenirken içerideki kırgınlıklardan dolayı sadece konuşulanlar konuşulduğu yerde kalmaktadır.

Mudurnu’nun tanıtımını yapan bu derneğe destek vermek idarecilerin ve Mudurnuluların menfaatinedir, her yerde olduğu gibi burada da suçu siyasete atmak isteyenler cirit atmaktadır.  Normalde başka il veya ilçelerde bu tip faaliyet yapan kişilere Maaş verilmektedir, bu dernekte herhangi bir maaş söz konusu olmamasına rağmen bu şekilde davranılması dernek gönüllüleri olarak bizleri kırıyor.

 

Aydın ÖZPELİT MUDURNU HABER

www.mudurnuhaber.com

 

“KAYMAKAM BEY; BİR SENEDE NE DEĞİŞTİ?” için 8 yanıt

  1. aydın, çok güzel yazmışsın. kalemine sağlık. bende çok gelmek istedim. ama ayaklarım geri gitti. sizinle ilgili değil. benim küskünlüğüm başka. Mudurnu logo yarışması açılmış taymakamlık ve beldiye organize etmiş. ben bir mudurnu çocuğu olarak güzel sanatlar fakültesi okumuş grafik mezunu biriyim. yıllardır istanbulda mudurnuyu temsil ediyorum. görsel sanatlar vakfı mütevelli heyetindeyim. çevremizde güzel sanatlar çamiasından ressam, heykeltraş, yazarlar, rektörler var. beni arayıp şartname ve jüri konusunda destek isteyebilirlerdi. olusun varsın bir mudurnulu olarak beni koymasınlar. öyle olsun istemezler zater. mudurnuya basarlar egolarını düşünürler. jüride alakasız insanlar var. ayrıca halk oylaması yapacaklarmış buda doğru değil. logo sitilize bir iştir. ama halk kule yok, dere yok, kaplıca yok, çam yok, tavuk yok, yayla yok, oya yok vb. birçak şey ister. bir logoda hepsi birden olmaz.logo ve kurmsal kimlik ciddi ve bilgi isteyen bir iştir. bende 40 yıldır bu işin içindeyim. Tavukculuk, kent konseyi, muktuder vb. logoları benim yoptığımı bildikleri halde. iş siyasetten öte ego olayıdır ve mudurnu bu yüzden bir arpa boyu yol alamamıştır., alamaz. vizyonu olmayan günlük oynayanlarla biryere gidilmez. ama geceye gelmemeleri kadar saygısızlık olamaz. yazdığın gerekçelere ben tekrar etmeyeyim. ama gelmeme nedenim onarın katılıp birbirimizle sesiz filim oynamak istememedir. gelmiyeceklerini bilseydim. katılırdım. ama seneye büyük bir şevkle ve deneyimlerimle katılacağım. selamlar.

  2. Yazan ve okuyanlara saygılarımla Aydın bey sizin Mudurnu için çalışmalarınızı takdir eden bir kardeşinizim.;Derneğin durumu ve konumu çok takdir ettiği değerli ağbeyim Necdet beyin dernek için olmasa olmaz olduğu şüphesiz. yazdıklarınız %100 doğru ama Kaymakam beye de haksız bir yaklaşım.Aydın bey Kaymakam beyin geceye katılamama mazeretini bilemem ama Mudurnu dahil 20 yıl Kaymakamlarımızla çalıştım. Mudurnu’nun orta ve uzun vadede nerelerde olması ile ilgili proje üreten gayret eden son derece duyarlı bir kaymakamınız var.Onunla beraber olanlar yeterki onun hızına katkı sağlasınlar.Güzel bakan güzel görür ve Mudurnu’nun geleceği güzel görünüyor.Saygılarımla

    1. Hocam, sizi sever ve takdir ederim, ama işi süründürmeye gerek yok, hedef belli MUKTUDER den ve faaliyetlerden rahatsız olanlar var ve bu rahatsız olanlarda çalışmaları gördükçe daha çok fazla tedirgin oluyorlar. Gecemiz çok güzeldi, şimdi bana bir kaç kişi gecemi oldu duymadık numaraları yapıyorlar, ama bazı şeyleri net konuşmak lazım, internetten 1 aydan bu yana yaptığımız tanıtımla sağır sultan bile duydu geceyi yapacağımızı, ayrıca maazeretten bahsetmişsiniz, Kaymakam beye Davetiye götüren arkadaşa katılım ile ilgili hiç bir açıklama yapılmaz iken, belediye düğün salonunda Mudurnu yararına çalışan bir derneğin gecesi için ilk defa yer ücreti ödendi, budamı tesadüf….

      Gecemize yönetim kurulu üyelerimizden bazıları ve her yerde mudurnu yu seviyoruz, mudurnu için çalışıyoruz diyenler bile maalesef gelemediler, alternatif eğlencelerle gecelerini geçirip acaba dernektekiler biletleri satabildilermi, gece nasıl geçiyor diye meraklarından çatlamamak için ajanlar kullandılar. Güzel bakan, güzel görür, evet bakan görürde bunlar bakmaktan öteye gidiyor. Ama biz dernek sevdalıları olarak var gücümüz ile derneğe sahip çıkıyor ve yakında bizi takip edenleri üşütecek buz gibi projeler yapıyoruz. Sizde olayları dışarıdan bakıp yorum yapan değil, sanki Mudurnu da göreve devam ediyormuş gibi davranıp zamanında sizin üzerinizden döndürülen dolapları hatırlayıp hak veriniz. TEŞEKKÜRLER

  3. Sevgili kardeşim Aydın ; Mudurnu halkı oldum olası tarih boyunca hayatları hep birbirlerine çelme vurmakla geçmiştir ve bu durum hep böyle devam edecektir.30 yılı aşkındır İstanbul da ikamet ediyorum oturduğum çevreye çalıştığım bölgelere bakıyorum Erzurum,Erzincan,Elazığ,Malatya,Van,Kayseri,Trabzon,Samsun,Artvin,Rize (vbg.) illerden gelmişler hep bir yerlere yerleşmişler ve kendileri yerleştikten sonrada akraba,tanıdık,hemşeri kendi bölgelerinden olan kişileri de bir yerlere yerleştirmişler bizim bölgemizde mudurnulumuzda bu yok aman ben olayım ben buyuyeyim aman birisinin elinden tutarsam beni geçiverir zihniyeti ile hareket edilmekte bu zihniyet değişmedikten sonra bu kısır döngü devam edecektir,Yazından da anladığım kadarıyla Maalesef Mudurnu KAYMAKAMI nı da kendilerine benzetmişler,Mudurnu dan çıkan çok cevher var ama bu durumu bildikleri için kanımca onlarda kendilerini öne çıkartmıyorlar,Sonuç olarak olan Mudurnumuza oluyor,Allah sonumuzu hayır etsin herkese akıl fikir versin,Sana ve Muktuder yöneticilerine Mudurnu için çaba harcayanlara da Allah kolaylık versin,Başarılar diliyorum.
    Sevgi ve Saygılarımla,

  4. 28 Nisan 2015 tarihli “KAYMAKAM BEY; BİR SENEDE NE DEĞİŞTİ?” başlıklı yazınızı büyük bir teessürle okudum. Yazınız baştan aşağı imla hatalarıyla ve anlatım bozukluklarıyla dolu. Büyük harf kullanımında gerekli özen gösterilmemiş, ayrı yazılması gereken bazı ekler bitişik yazılmış ve noktalama işaretleri yerli yerinde kullanılmamış. Sizleri büyük bir ilgiyle takip eden okuyucularınızın daha fazla özeni hak ettiklerini düşünüyorum. Lütfen biraz daha dikkat. Başarılar…

    1. Sayın; Yüksel tarafınıza gönderilen e-maile EVET cevabı verdiğiniz için onay verdik. Öncelikle çok teşekkür ederiz, bizleri aydınlattığınız için,siz imla hatalarını ve yukarıda belirttiğiniz diğer hataları bizim bu şekilde bir köşe yazdığımız için karşılık içerikli yazdığınızın farkındayız. Eğer böyle olmasa idi daha önce sizinle ilgili yapılan haberlerde de bizi uyarırdınız diye düşünüyorum. Yeniden tekrarlamakta fayda görüyorum, MUKTUDER derneği bizim ve sizin vede Belediye nin değildir, bu dernek Mudurnu’nun menfaatine hizmet veren gönüllülerden oluşan bir dernektir, idareci olanlarda bu derneği görmezden gelemezler. Lütfen sizlerde biraz değil çok dikkat edin , Saygılarımla, sizede başarılar dilerim.

  5. Kaymakam bey’in iyi niyetine ve vizyonuna kimsenin itirazı olacağını sanmam. dışarıdaki mudurnulular her zaman yanında olacaktır. istanbuldaki tanışma toplantımızda bu tavrını gördük. ama mudurnu hızına yetişemiyor. en yakın zamanda ziyarette bulunacağız. dışarıdan gördüklerimizi anlatacağız. biz de mudurnu için çırpınıyoruz. ama gören yok. saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir