GÖZÜMÜZÜ KENDİMİZE ÇEVİREBİLMEK

GÖZÜMÜZÜ KENDİMİZE ÇEVİREBİLMEK

Biz Mudurnulular mutlu muyuz.. Mutluluğumuzu kısıtlıyacak hiç bir şeyimiz eksik değil. Defalarca da düşünsekte mutlu olmayışımız gözümüzü kendimize çevirmeyişimizdendir.

Gözümüzü kendimize çevirirsek, gözümüzü kendimiz kullanırsak kendi varlığımızı göreceğiz. Göreceğiz ki Mudurnumuz zengin,kuvvetimiz zengin, kalbimiz zengin. Bileğimiz,elimiz her şeyimiz eşsiz varlıklarla dolu bunca eşiz varlıklarımıza bakabiliyor muyuz? Bakmıyoruz ki görelim. Bizim gerçek hastalığımız şudur; ellerin ekmeğine bakarken önümüzdeki helvayı görememektir. Buna uyumak diyelim, rüya görmek diyelim, tembellik diyelim, ne dersek diyelim.

Söz değil, mesele, önümüzdekini görüp görmemektir. Bu sözler ,sert yada ters gelebilir, uyandıran hoşa gitmez ama ,uyandıktan sonra çok sevilir.Şimdi esas meselemize gelelim. Demokrasi savunucusu siyasi partilerimiz yerel yönetim seçimleri gongunu çaldı.Tüm siyasi partilerimizin il ve ilçe teşkilatlarından sorumluları er meydanına çıkıyor.

Meydanlar er kişilere açılıyor. Memleket aşkına kutsal hizmet yarışı başlıyor.Bakalım bizler Bolumuzun da içinde bulunduğu 21 il ve bir çok içemizin,belde ve köylerimizin coğrafik sınırlarının değişeceğini Abantımızı,sülüklü gölümüzü ,kaplıcamızı,yaylalarımızı, Mudurnumuzun yer altı ve yer üstü tarihi kültürel kaynaklarımızın siyasi oy ve rant uğruna nasıl paylaşılacağını,başımıza neler geleceğini görebilecek miyiz;yoksa şahsi fanatik siyaset uğruna yine uyutulacak mıyız? ”Benim 1000 oyum var ben teşkilatların başıyım size ihtiyacım yoktur, sadece çayınızı içmeye geldim” diye İnsanlar şartlandırıldı.

‘Siyasi delegelere, üyelere baskılar yapılıyor ben kazanacam ben..’ O kişi, şu kişi Mudurnuyu kaybettirdi. Hastane de bitecekti, Hızlı tren de Mudurnu da duracaktı. Mudurnu da beş yıl önce bedavadan ucuza ekmekte satılacaktı.Davulda tokmakta başkasının elinde olacaktı! Mutlu olacaktık.

Evet bizler mutluyuz ya gençlerimiz, çocuklarımız, çevremiz doğamız mutlu mu,mutlu olacak mı!? Mutlu göz bebekleri görmek dileğimle tüm hemşehrilerimin mübarek kurban bayramını kutlar en içten saygı sevgimle selamlarım

Uğur Türesin

MUDURNU HABER

ugurturesin14@hotmail.com

www.mudurnuhaber.com

“GÖZÜMÜZÜ KENDİMİZE ÇEVİREBİLMEK” için bir yanıt

  1. SN.Uğur Türesin samimi görüşlerinizin yaşanmış olmasına rağmen hakikaten görmek lazım,görmek istiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir