ABANT DOSYASI

ABANT DOSYASI

Abant sınırlarının 1958 tarihli, hiç uygulanmamış ve kimsenin bilmediği bir kararname ile Bolu da olduğunun “gol yemişiz” ifadesi ile geçiştirilmemesi gerekir. Ahmet beyin İlçe başkanı olarak çaba sarf ettiğini ve edeceğini herkes biliyor.

Abant gölü ve çevre yaylalarının yönetimi senelerdir Mudurnu Kaymakamlığının uhdesinde yapılmaktadır. Abant’taki Turban Otelinin vergi beyannameleri ve vergileri , özelleşmeden önce Mudurnu Malmüdürlüğüne bağlı idi. Abant Gölü kenarında Mudurnu evi adlı binayı Mudurnu halkı yapmıştı. Abant ve çevresi Mudurnu köylerinin yaylasıdır. Mudurnu’da ve de Bolu’da kime sorarsanız sorun Abant’ın Mudurnu sınırları içinde olduğunu söyler.

Abant yaylaları ile ilgili senelerdir devam aden mahkemeler Mudurnu Adliyesinde görülür. Abant’taki Orman Kartal Yuvası binası , Abant Milli park oluncaya kadar Mudurnu Orman işletmesine bağlı idi. Aklınıza her gelen yönetim Mudurnu tarafından yapılmıştır ve halen bu uygulama devam ediyor. Her şeyden önce Mudurnu Halkı kendi mülkü bildiği atalarından kalan bu evde oturuyor. Şimdi meğer bu ev bizim değilmiş deyip topu 1958 lere atmak yanlış olur. Kenara çekilmemeliyiz.

Aşağıda eklediğim ; Bolu Valiliği resmi Web sayfasına hemen giriniz , Harita genel müdürlüğü Türkiye Siyasi haritası sitesine hemen giriniz . Bu resmi sitelerde Abant’ın Mudurnu Mülki sınırları içinde olduğunu görürsünüz.

İlçe Başkanımız Ahmet Uzun, Uğur Türesin ve Mustafa Öztürk ile Bolu’da yaptığımız değerlendirmede, tarihte kalmış ve uygulanmamış 1958 tarihli bu kararnamenin artık kadük olması gerektiği ve uygulanmama sebebinin beklide aksi bir kararnameden kaynaklandığı, bunun Başbakanlık Kanunlar ve Tetkikler Daire Başkanlığından sorulması gerektiği görüşü ile bu üç arkadaşımız Ankara’ya gittiler. Kendilerine şifahi olarak aksi bir kararnamenin olmadığı ifade edilmiş.

Mülki sınırlar ile ilgili uygulama üçlü kararname denilen, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı nın 3 lü imzası ile gerçekleşiyor. Önceki yıllarda buna benzer küçük sınır ihtilafları yaşandı. Üçlü kararname ile mülki sınırlar bir günde değişir. Tamamen siyasi bir irade.

Şimdi ne yapılmalı. Yeni seçilen İlçe Başkanımızın kucağına düşen bu konu ya her kesimin yardımcı ve destek olması, eski , yeni kimseyi suçlamadan, Mudurnu’ya yakışır itidal ile hareket edilmesi lazım. Öncelikle kimse tarafından bilinmeyen bu kararnamenin neden uygulanmadığını, Resmi gazetelerde aksine bir kararın olup olmadığını tespit etmeliyiz.

Netice alınmaz ise ; Siyasi ayrım gözetmeden her kesim den toplu bir imza kampanyası ile Başbakanlığa konu iletilmeli. Bu imza kampanyasına Bolu’daki hemşerilerimiz, Diğer vilayetlerdeki hemşerilerimiz den de destek alınır. Sayısı 5000 leri geçen bir kampanya.

Mudurnu Meslek Yüksek okulunun arsasının Beden terbiyesinden alınıp üniversiteye bir gecede verilmesi Aydın Özpelit’in başlattığı imza kampanyası ile geçekleştiğini, bu tür kampanyaların birçok kere sonuç verdiğini unutmayalım.

İmza kampanyasından sonra iş siyasilerimize düşüyor.

Bolu Valiliği resmi sitesinden bugün alınan Mudurnu haritası aşağıda.

 

Nevzat Anlıtan MUDURNU

 

Nevzat Anlıtan MUDURNU www.mudurnuhaber.com

“ABANT DOSYASI” için 11 yanıt

  1. saygı değer NEVZAT ANLITAN bey amcacağım bu açıklamadan dolayı sizlere müteşekkirim.bu sorunu bilen büyüklerimiz var olması bizler için bir şans olsa gerek.bu şansı değerlendirmek gerekir.

    -ALINMASI GEREKEN FAKAT ERTELENEN HER TEDBİR,FELAKETE GÖNDERİLEN DAVETİYE GİBİDİR.!..

    işte bu vesile iledir ki bu zamana kadar ABANT la ilgili alınması gereken her tedbir hasır altı edilerek bugünlere gelinmiştir.bu bizim için kanayan bir yara haline dönüşmüş,içimizi sızlatmaya başlamıştır.ben halen daha ümitliyim uyanmaya başladığımızı görüyorum.her ne kadar üstümüzde sabahın o ilk uyku mahmurluğu olsa bile bunu da en kısa zaman da atacağımızı biliyorum. o mahmurluk güneşi ışığını perdenin arkasından gördükten sonra yeni bir günün mücadelesine başladığımızın işaretidir.bizler de bunu emareleri yavaş yavaş yeşermeye başladı.

    -bizler tarih boyu boyun eğmeyen ecdadların evlatları ve torunlarıyız.yanlış anlaşılmasın ortada savaş hali yok.sadece aslımızı ve geçmişimizi hatırlatmak için.bizleri şöyle düşünebilirsiniz.BOLU bizim reisimiz ama evladının malına göz dikmiş onu bizden istiyor,evladını düşünmeden elimizdekini alarak başkalarına peşkef çekme çabasını sarfediyor..bu duruma hangi evlat olursa olsun bir yere kadar tahammül eder ondan sonra ise hakkını savunmak için gerektiği yerde atasına karşı gelir.bizim durumumuz da bundan ibarettir.

    ben burada halen daha geride duran açıklama yapılması gerekenleri göremiyorum.sayın belediye yetkilileri sizlerden de bir açıklama bekliyoruz.karşılaştığımız sorun partiler hatta siyaset üstü bir sorundur.bu konuyu senli-benlik yapmadan kendimizi kasmadan el birliğiyle halletmeliyiz.

    – bu arada tarihimize ışık tutan,kültürümüze ışık tutan bir çok yazı ve kitapları olan,benim de ilkokul öğretmenim sayın KAMURAN hocamın da bu konuyla ilgili köşe yazılarını görmek istiyorum.çünkü kendisi BOLU da ses getiren yazarlarımızdandır.

    HAKİKATLAR HİÇBİR ZAMAN GİZLİ KALMAZ.ELBET BİR GÜN ORTAYA ÇIKAR.İŞTE HAKİKATLARIN ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADIĞI GÜNLERİ YAŞIYORUZ.
    -BİZLER FAZLASINI İSTEMİYOR,SADECE ELİMİZDEN ALINMAK İSTENENİN KARŞISINDA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ.BU DA BİRLİK- BERABERLİKTEN GEÇER.!..

  2. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak, tereddütleri, kırgınlıkları önlemek için “Abant Mudurnu Platformu” kurulmalı.

  3. Abant üzerinde duyarlı olan tüm dostları tebrik ediyorum, kutluyorum. Olayların üzerine sıcağı sıcağına giden Mustafa abimi ayriyeten tebrik ederim.

  4. değerli hemşehrilerim ABANT üzerinde oynananlardan bizim bir türlü haberimiz olmadığı bir konuya değinmek istiyorum.aynı konuya parelel şekilde değerli abim UĞUR BEY de değinmişti.

    SAYIN BOLU BELEDİYE BAŞKANI her nedense düzce tvlerine konuk olarak çağrılıyor,orada açık oturuma katılıyor.bu kazın görünen görünen ayağı;görünmeye tarafını ise çok farklı herkes birbirinin sınırlarını ihlal ediyor hiç kimsenin haberi yok.EMİTT FUARINDA

    -BOLU ABANTI KENDİ SINIRLARI İÇİNDE GÖSTERİYOR,BUNUN YANINDA İSE DÜZCE YEDİ GÖLLERİ KENDİ SINIRLARI İÇİNDE GÖSTERİYOR,BUNA İSE BOLU HİÇ SES ÇIKARMIYOR.ÇÜNKÜ BOLU ABANTI ALMAK İÇİN YEDİ GÖLLERİ FEDA EDİYOR.AKLI FİKRİ ABANTTA!!..

    -BEN BU DURUMA KISACA BİR DEYİMLE CEVAP VEREYİM.DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLACAK HABERİ OLMAYACAK

    size 19 şubat 2012 bolu yeni hayat gazetesinden bir alıntı aktaracağım.alıntını bir kısmı şöyle:
    -15 Ağustos 2011 tarihli “Abant Olmadı Size Yedigöller’i Verelim” başlıklı yazımdan alıntılar yapalım.
    – Hafta içinde Bolu’da yayınlanan ciddi bir gazetemizde önemli bir haber vardı. Gazetenin ismini şimdilik vermiyorum. Haberin başlığına göre ‘Yedigöller yolu’ tamamlanmak üzereymiş. Allah Allah.. Yıllardan beri bir yılan hikayesine dönen, Yüce Allah’ın Bolu’muza ihsan ettiği en büyük turizm nimetlerinden biri olan Yedigöller yolu ne zaman başlamışta tamamlanmak üzereymiş. Haber çok dikkatimi çekiyor ve bir solukta okuyorum. Okudukça da kızgınlığım artıyor. Meğer hem de asfalt olarak tamamlanmak ta olan yol Düzce’yi Yığılca üzerinden Yedigöller’e bağlayan yolmuş. Belli ki ciddi Bolu gazetesi belki de haberin içeriğini dahi okumadan makaslama yöntemi ile bir Düzce gazetesinden aldığı bu haberi sütunlarına taşımış. Biz Bolu olarak Yedigöller’e yol yapalım mı, yapmayalım mı, yol yaparsak Yedigöller’in tabii görünüşü bozulur, ağaçlar kesilmeye başlanır tartışmalarıyla yıllarımızı uykuda geçirmekteyken elin oğlu Düzce’den malı götürmüş bile. Hem de yolun bir bölümü Bolu’nun ilçesi Mengen köylerinden ve Mengen Orman İşletmesi hududlarından geçmesine rağmen. Bolu Özel İdaresi, Bolu İl Genel Meclisi, Mengen Orman İşletme Müdürlüğü bu yolun yapılmasına nasıl müsaade etmişler. Hayret ki hayret.

    Eski ilçemiz Düzce oldum olası Bolu’dan ve Bolu’nun güzelliklerinden bir şeyler kapmak ister. 1990’lı yıllarda Bolu İl Genel Meclisi’nde Abant’ı Düzce’ye bağlamak için yaptıkları numaralar belleğimde olanca sıcaklığında durur. O zaman ki büyük ilçemiz Düzce, Abant’ın Düzce’ye bağlanması için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermişlerdi. Dünya harikası Abant mülki hudut olarak Mudurnu’ya bağlıdır. Kuzeybatı ve kuzey yönlerinden Düzce ile sınırdır. Buralarda Abant’a çok yakın Düzce yaylaları da bulunur. Son zamanlarda adını Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin tesis yapması ile duyuran Topuk Yaylası da Abant’a komşu kapısı mesafesindedir. O zamanlar Düzce’nin bu ciddi girişimi Mudurnu’nun değerli evladı Tevfik Türesin ağabeyimin olaya kaya gibi karşı çıkması ve ‘milletvekilliğinden bile istifa ederim’ demesi ile sona ermişti. Abant Dünya kurulduğundan beri Bolu’nundur ve Bolu’nun kalacaktır. Ancak hiç belli olmaz Düzceliler ilerde yine Abant bizimdir diyebilirler.

    Evet sevgili okurlarım. Görülüyor ki Düzceliler, Yedigöller konusunda bir hayli yol almışlar. Eğer bu tempo ile giderlerse “Ulaşılamayan Yer Sizin Değildir” kuralına göre Yedigöller’in kendilerine bağlanmasını da rahatlıkla isteyebilirler

    evet buyrun buradan yakın buna ne demeli?yorum takdirini size bırakıyorum.ama şuçun çoğu biz de!
    -BOLU ABANTA GELEN YOLLARI YAPIYOR,MUDURNU İSE GÜNÜBİRLİK YAŞIYOR,BUGÜNDE GEÇTİ YARINA ALLAH KERİM DEMEKLE GÜNLERİNİ GEÇİRİYOR.,BOLU BELEDİYESİ ABANTIN ÇÖPÜNÜ ARIYOR,SİZLER İSE SADECE PİKNİĞE GİDİYORSUNUZ.
    -“Ulaşılamayan Yer Sizin Değildir”kural ve kavramına aynen uymaktasınız.

    BU ARADA BOLU BELEDİYESİ ABANTI ALABİLMEK İÇİN ŞU AN ÇEVRE VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜYLE İRTİBATA GEÇMİŞ DE OLABİLİR,ORAYI ALABİLMEK ALT YAPI ÇALIŞMALARI İÇİN PROJELER HAZIRLIYOR OLABİLİR,

    -YA SİZ NE YAPTINIZ?
    -YA SİZ NE HAZIRLADINIZ?

    SİZİN ÇOK DİKKAAT EDECEĞİNİZ BİR KONUYU HATIRLATMADAN GEÇEMEYECEĞİM.BU YAZACAKLARIM SAMAT VE ÖRENCİK MUHTARLARINADIR.

    SAKIN HA SİZLER YANLIŞ YAPMAYIN.ÇÜNKÜ SİZLERE BOLU BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN DAVET TEBLİĞİ GELEBİLİR, SİZLERE GELECEK SEÇİMLER İÇİN İL GENEL MECLİSİNDE ENCÜMEN ÜYELİĞİ VAADİN DE BULUNULABİLİR,SADECE BİR İMZA KARŞILIĞINDA,AMA İMZANIZ ALINDIKTAN SONRA SİZİ GÖRMEZ.ÇÜNKÜ ŞU AN ABANTIN MUDURNU SINIRLARI İÇİNDE KALMASI SİZİN ELİNİZDE.

    -SAKIN HA!! BİR KOLTUK İÇİN İMZAYA VERMEYE KALKMAYIN İKİ YAKANIZ BİR ARAYA GELMEZ,TARİH BOYU LANETLE ANILIRSINIZ!…

    değerli büyüğümüz NEVZAT ANLITAN AMCAMIZIN DEDİKLERİNE KULAK VERELİM.HİÇ BEKELEYECEK ZAMANIMIZ YOK.her geçen gün bizim aleyhimize işlemektedir.

    yoksa!..

    -DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM HİÇBİR İŞİ İMKANSIZ DİYEREK BIRAKMAYALIM,YOKSA ERTESİ GÜN BAŞKALARININ O İŞİ BAŞARIRKEN ÇIKARTTIĞI GÜRÜLTÜYLE UYANIRSINIZ

    1. BEY LER AMCALAR SIZ VE BIZLER VE AKP CHP MHP DAHA NICE SIYASILER NED CUNA KAFANIZ BASMIYOR DA YILRDIR VA R OLAN ABANT TABIAT PARKI NIN GELIRI YILLARDAN BERI BOLU YA KAYNAK AKTARIYOR VE SIZLER SIDIMI AKLINIZA GELD I OKTAY BEY YUSUF BEY NEVZAT BEY ISMAIL BEY VE DAHA BURAYA YORUM YAPANLAR SIZLER KISIR KAVGA YAPARKEN_______________ MUDURNU YA______________ YAPILACAK OLAN HASTANE YI BILE ELENDEN KACIRAN SIZLER HIC AMA HIC BISEYIBECEREMEYEN SADECE BOYLE SITELERE YORUM YAPMANIN DISINA CIKAMIYANLAR UYANIN ARTIK UYANINKI INSANLARIMIZ BIRAZ HUZUR BIRAZ RAHAT BIRAZ DA FERAH ICINDE YASASIN LAR SIZLER SIMDIYE KADAR HAN GI KAVAKTA HAMSI KOVALIYODUNUZ

      1. BU YAZIMIN ARKASIN DAN SAYIN NEVZAT ANLI TAN BEYEDE SUNU YAZMADAN GACEMEDIM SAYIN _____ZUHAL TASTAN ____ SIMDIKI MUDURNU PILICIN SAHIBI NI DE HUZURSUZ ETMESIN YANDA KI KENDI PARSELINE UC BES BINA YAPMAKLA MUDURNUYA GETIRI GELIR DEGIL SADECE ZARAR VERIR ZATEN VAR OLAN SIMDIKI ADIYLA YIBO YETERINCE ZARAR VERIYOR NE CABUK TA UNUTTUNUZ INSANLARIN SOKAGA DOKULDUGU GUNLERI AC KALDIGI GUNLERI ELIMIZDE BIR IKI SIRKET VAR BUNLARDA KAPANIRSA O CALISAN INSANLARA VE AILELERINE SIZLER BAKAMAZSINIZ

        1. görgü tanığı rumuzlu arkadaş öyle bir yorum yapmışsın ki NEVZAT BEYİN yazısını bir kez daha oku ki orada cevabını bulursun.kendi kafanın basmadığını görürsün.inan yazını okurken tercüman aramamak için çok uğraştım.sen konuya tam muvakıf değilsin.konuyu dağıtmış daldan dala konmuşsun.senin söz atman gereken kişiler yazı yazanlara değil,yazı yazmayan ,yorum yapmaktan çekinenlere olması gerekirdi.
          ben kendi adıma söyleyeyim senin bildiklerinin fazlasını bildiğime inanıyorum.senden ricam bu olayın gelişimine şöyle geriye dönük bak ki bu durumun nereden nereye geldiğini görürsün.BOLU şu an pür dikkat gelişmeleri takip etmektedir.
          eğer bir önerin varsa lütfen yapar mısın?sen en azından ne demek istediğini yazdın ve bu medeni cesareti gösterdin teşekkür ederim.
          HA BU ARADA İSMİNİ DE BAHŞEDERSEN SENİNLE DAHA İYİ BİLGİ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNABİLİRİZ.isimsiz insanı nasıl çağırabiliriz veya nasıl hitap edebiliriz.

  5. Erbakan Hocanın ünlü sözü !
    Allah GÖRGÜ TANIĞI yorumu yazanın babasına sabır versin Allah cehaletden bizleri korusun. Mudurnu Oyları ile siyasi olup oğluna terbiye veremeyen Boluda yaşayan ve kökeni hepimizin olduğu gibi köy kökeni olan arkadaşıma sabırlar diliyorum.Dostlar mücadelemizde Erbakan Hocanın ünlü sözü gibi bizler ve sorumlular ABANTIMIZA sahip çıkamazsak ömür boyu secdeye dursak geleceğimiz çocuklarımızın ekonomisini mutluluğunu ilgilendiren bu günahdan kurtulamayız.

  6. Abant hakkında ağzı olan konuşuyor .Abant yok edilirken mudurnululardan hiç ses çıkmıyordu .
    Abant hakkında imza kampanyası başlatıldı 30 bine yakın imza atıldı mudurnudan atılan imza sayısı 100 ,ü geçmedi .Abant kurtlar vadisi gibidir .abanttaki arazilere mudurnu girişinden göl ayağı çıkışına kadar bir tarafı göl bir tarafı orman olmak üzere tamamına 29adet tapu kesilmiştir. anlıyacağınız abantın tamamı şahısların adına tapuludur .17 mayıs 1958 yılnda Adnan menderes başbakan Celal bayar cumhur başkanı bir özel kanun çıkarıyorlar abantın temlikine dair özel idareye göl dahil 960 hektar tapu kesiliyor .KÖYLÜ vatandaş duymuyor radyo yok tv yok sonradan duyuyorlar itiraz ediyorlar fakat itiraz müddeti geçmiş köylü vatandaş yürüyerek ankaraya gidiyor oradanda kovuluyorlar .NEREDE O ZAMANKİ SİYASETÇİLER nerede oyetkili daire amirleri .Devlet resmen köylünün tarlalarına el koyuyor .hiç bir bedel ödemeden Gzinonun yan tarafında mudurnu evi varmıştı o eve ne olmuş bilen varmı mudurnulular bolululara o evi satmışlar .abantta mudurnunun jandarması otururken biz bakamıyoruz bolunun karakolu baksın demişler .KARTAL yuvasına biz bakamıyoruz siz bakın diyerek boluya devretmişler ABANTA MUDURNUDAKİ SİYASETÇİLER SAHİP ÇIKMAMIŞLAR ..09 08 1983 tarihine kadar özel idare oradaki örencik ve samat köylülerine kan kusturdular .1983 yılında abant gölü ve çevresi nin bolu özel idaresine temlikine dair kanun yürürlükten kaldırılmıştır .Abant içindeki yapı ve tesisler üzerinde bolu özel idare si ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin kazanılmış hakları saklıdır .denilmiştir ÖZEL İDAREDE pılısını pırtısını toplayıp gitmiştir .Abantta bu seferde oteller başlamışlardır abantı parsellemeye onlarında önleri köylüler tarafından kesilmiştir .A BANT KURTLAR VADİSİ DEDİK YA 12 08 2008 tarihinde bolu belediyesi meclisinden karar çıkarıyor abantı mücavir alanı içine almıya ÖRENCİK MUHTARI 01 09 2008 TARİHİNDE HEM KAYMAKAMLIĞA HEMDE VALİLİK MAKAMINA iki dilekçe veriliyor böyle bir kararı uygulatmayız diye karar iptal oluyor .bu sefer özel idare devreye giriyor encümeni başkanları vekilleri abantı 5 yıllığına kiralıyorlar .B u kiralamadan kimsenin haberi olmuyor öğrendiğimizde ise itiraz müddeti geçiy or .Abant yok edilmiye başlanıyor çevreciler boludaki meslek odaları ünüversite hocaları sonuna kadar biz köylülere destek oldular ve abantı özel idareye bıraktırıldı .şimdi ise yine bolu belediyesi eylül 2011 tarihinde yine abantı mücavir alanına almak için karar alıyor 02 11 2011 de altı köy muhtarı kaymakamlığa itiraz dilekçesi veriliyor dilekçe boluya gidiyor dilekçemize bir cevap dahi verilmiyor .BU SEFER ÖRENCİK MUHTARI 09 02 2012 tarihinde bir dilekçe daha yazıyor önceki üç dilekçeyide önceki üç dilekçenin fotokopilerini ekleyip göneriyor .bilgi edinme hakkı kanununa göre dilekçelerime cevap istiyorum diyor ve sonunda cevap geliyor BELEDİYENİN evraklarında noksanlar var onları tamamlasınlarda abantı onlara vereceğiz diyorlar .EY MUDURNU HALKI ,SİYASETÇİLER HEP BERABER BİR AYAĞA KALKIN BİR DESTEK VERİN DE GÜZEL ABANTIMIZI YOK ETTİRMİYELİM.Eğer bu karar onanırsa bizler türkiyede nekadar çevreci varsa abanta getiririz mahkemeyedava açarak adaletin yerine gelmesini SAĞLARIZ .

    1. saygı değer ABANT SEVDALISI AĞABEYİM sen belli ki bu olayların gelişimini en bilenlerden olduğuna eminim.ama sana katılmadığım tek bir nokta örencik muhtarının bu işe tek başına halletme uğraşı içine girmesi.bu olayın takibini en iyi yapanlardan birisi.ben daha önceleri de belirttim bu işler bilirim,ben tek başıma yaparım demekle olmaz.o değerli abim BOLUYA gidip gelirken harcadığı enerji ve yakıtın yarısını çevre köyleri dolaşarak harcayarak bilgi alışverişin de bulunup tek seferde hepsi birlikte hareket etselerdi,daha çok ses getirirdi.ben zannetmiyorum ki hiç birisi de ben işte yokum BOLUYA gitmem dilekçenin altına imzamı atmam,demezler.
      -BEN DE SENİN GİBİ MİLLETİN EFENDİSİNİN ÇOCUĞUYUM
      -BENİM KÖYLÜM BU ZAMANA KADAR SAHİPSİZ KALDI BAZI MUHTARLARDA TARAFINDAN OLAYLARIN GELİŞİMİ KÖYLÜYE BİLDİRİLMEDİ.
      -BU ZAMANA KADAR SEÇİLEN MUHTARLAR BEN YAPARIM BEN BİLİRİM DEDİLER AMA İŞTE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ TOP DÖNDÜ DOLAŞTI BİZİM CEZA SAHAMIZA GİRDİ,GOL OLMASI AN MESELESİ.
      -ŞİMDİLERDE İSE BİR ŞANSIMIZ VAR Kİ MUHTARLARIMIZIN ÇOĞU DUYARLI BİR ARAYA GELEMESELER DE HEPSİ ABANT DEYİNCE AYNI ŞEYLERİ SÖYLERLER,DUYARLILAR.
      -SİZLERDEN İSTİRHAMIM LÜTFEN BİR ARAYA GELİNİZ,SENLİKTEN-BENLİKTEN UZAK DURUNUZ.

      ÖRENCİK MUHTARININ mücadelesinin uğraşlarını takdir ediyorum ama paylaşmasını da tavsiye ediyorum.MEDYA DA PAYLAŞMAK BİR BARDAKTA FIRTINA KOPARMAYA BENZİYOR.bu fırtına kopacaksa büyük deniz de,kopacaksa hep beraber koparılmalıdır.

      -PAYLAŞMAYAN,UYGULAMA ALANINA BİLDİKLERİNİ KOYMAYAN BİR BİLGİN,BAL YAPMAYAN BİR ARIYA BENZER.
      -PAYLAŞILAN BİLGİ;BÜYÜK İNSANI ALÇAK GÖNÜLLÜ YAPAR,BİLDİĞİNİ PAYLAŞMAYAN KÜÇÜK İNSANI İSE BÖBÜRLENDİRİR.
      -MUDURNU da ki NEVZAT ANLITAN amcamızın çağrıların lütfen dikkate alınız.

  7. SAMAT ÖRENCİK VE ÖRENCİKTEN DÜZE GÖÇEN SARIYER KÖYLERİ NİN GEÇMİŞİ 500 -600 SENE ÖNCESİNE DAYANIYOR. ABANTIN ÇEVRESİNİ (HEMEN KENARLARI) BU KÖYLERİMİZİN VATANDAŞLARI 1950 LERE KADAR EKİP BİÇİYORDU.ELLERİNDE OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA BELGELER OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR.1950 LERDE BAŞLAYAN YAĞMA DÜZENİ ÇEŞİTLİ ENTRİKALARLA BURALARA EL KOYMAYA ÇALIŞMIŞ VE BİR DÖNEM BU KÖYLERİN SAKİNLERİNİ ABANTA SOKMAMIŞLARDIR.KÖYLÜNÜN GÖZÜNÜ KORKUTUP HİÇ BİR HAKLARININ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİR.HATTA OTELLERİN ŞAHISLARIN ARAZİLERİNİN ÜZERİNE YAPILDIĞI SÖYLENİR.BU GÜNDE YAPILMAK İSTENEN 1950 LERDE BAŞLAYAN YAĞMA DÜZENİNİN BİR DEVAMIDIR.GÜZELİM ABANT YİNE BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR.ÇÜNKÜ ORADA BÜYÜK BİR RANT VAR.BİRİLERİ BİRİLERİNE VEFA BORCUNU ÖDEMEK İÇİN ABANTI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMİYOR. GÖZLERİNİ HIRS VE DÜNYA MALI AŞKI BÜRÜMÜŞ.BUNLARI ENGELLEYECEK EN ÖNEMLİ ŞEYDE VATANDAŞLARIN ELİNDEKİ OSMANLI VE CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA KENDİLERİNE VERİLEN BELGELERDİR.İYİ BİR HUKUKÇUNUN YARDIMIYLA BU TALANA DUR DENİLEBİLİR.ABANT BİR DÜNYA MARKASI VE BİR CENNET KÖŞEDİR. BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLECEK SIRADAN BİR YER DEĞİL.BU BÖYLECE BİLİNE.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir