16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI

16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI.
Değerli dostlarım yıllardır Bolu’muzda ve tüm ilçelerimizde, özellikle Mudurnu’muzda turizmin başlatılması faaliyet ve çabalarım,memleketimi tanıtma arzusu ile  hobi haline gelen fuarcılık sevdam gerçekten bu yılki fuarda yaşadıklarımla gönlümü yordu ve yaraladı.
Fuarlar , üretimlerimizin, hizmet sektörlerimizin en etkili reklamı ve  görsel tanıtım alanlarıdır. Global sektör mensuplarından tutun,  kurum kuruluşlardan hane halkı bireylerine kadar  iletişim ve buluşma noktasıdır.
 
Malesef bu yılki fuar geçmiş yıllardaki turizm fuarını aratmıştır. Gözlemlerime göre fuarın yıldızı ; Yurtdışı katılımcı, Profosyonelce yaklaşımlarla düşünülen, hazırlanan, sunulan Japonya Travvelword japon.ınc standı ve temsilcisi genel müdür Bay Naoe NISHIZIWA olmuştur .

Yurt içi katılımcıların  sunum ve ifade açısından yıldızı ise kaşarın ve kazın merkezi Kars Ardahan olmuştur. BÜYÜK ZAVOTLAR süt ürünleri harika lezzeti ile eski değirmen taşı büyüklüğünde yuvarlak harika Kars kaşarı ve yerel halk türkü şovuyla ARDAHAN standı gerçekten mükemmeldi. Dikkatimi çeken diğer yerli katılımcı Kazdağı Tur Seyahat Acentası günü birlik tur paketi broşürüydü.
Gelelim memleketimizin sunumuna. “Batı Karadeniz illeri ile  Bizim Bolu ve ilçeleri standları için toplam tahsis edilen takriben 600 metre kare ile 8. holdeki küçük masalarda son derece dizaynı bozuk, hiçbir ilginç görselliği olmayan, eski ve karmaşık bir  dekorasyondu “ cümlesi ile bile bize yakışmayan bu durumu ifade edebildiğimi düşünmüyorum.
Büyük heyecan ve emekle hazırlanan, fakat hedefine ulaşmayan  Mudurnu ilçemizi tanıtan broşürümüz, yanlış noktalardan dan çekilmiş genel foto görüntümüz , yapılarımızın yanlış görüntüleri dikkatimi çekti. Nefasetinden Osmanlı saraylarına aşur vergisi olarak ulaşan velinimetimiz hepimizin bereketi akça tavuk resmi yine her zaman olduğu gibi Mudurnu tanıtım broşüründe yok idi.

Oysaki halen her Mudurnu’muza gelen gelmeyenlerin önce övgü sevgiyle tavukla ilgilenildiğini biliyor duyuyor yaşıyoruz. İlçemizi marka yapan değer tavuğumuzu unutmamalı unutturmamalıyız.
Helali hoş olsun ikram tanıtım için Mudurnu Seben Süt ürünleri tarafından verilen Mudurnu evleri ile süslü içi dolu ayran bardaklarımız broşür masaları altında kaderine terk vaziyette idi.
 
Eski düzenlemelere göre hazırlanan standlarımızda yenilikçi ve ilginç düşünceler ile sunum hazırlayanların da  ellerine sağlık olsun. Bolu’ya ayrılan bölümde ve fuar alanımızın yıldızı olması gereken, Mudurnu ve Göynük masalarının tam paralel ortasında Bolu’muzun simgesi KÖROĞLU HEYKELLERİ ve  hatıra biblolarını üreten BOLU SEVER Altınbaşak Polyester hediyelik eşyacı aile gerçekten takdire şayandı çünkü standımızda  İlgi en çok halk kahramanımız KÖROĞLU’naydı…. İleri yaşlarına rağmen , hediyelik biblo ve sanatla yaşamını renklendiren eski zahireci ve nakliyatçı Konyalı Mümin UNCU ve eşine Bolumuzu ve kültürel değerimizi sanatıyla tanıttığı için saygı ve teşekkürlerimi gönderiyorum.
Çağımızda internet teknolojisi fuarcılık sektöründe de yenilenmek yapılanmak ihtiyacını zorunlu hale getirmiştir .  Bu haliyle Milli servetimize, ekonomimize yük olan fuarcılık faaliyetleri mutlak yenilenmeli ,yapılandırılmalı, temel amacına hizmet edecek ve artı değer kazandıracak şekilde düzenlenmelidir. Aksi takdirde tüm fuarlar zaman geçirmek üzere güzel giyimli stand görevlilerini görmek ve kış günü ısınma derdine katkı sağlamak üzere broşür toplayan vatandaşların çoğunlukta olduğu alanlar olmaya devam edecektir.
Her şeye rağmen reklamın kötüsü olmaz diyerek iyi niyetlerle tüm katılımcılara, fuar için  emek veren ve kaynak sağlayan herkese teşekkür ederim. Şunun da kesinlikle bilinmesini isterim ki eleştirilerimin altında kesinlikle art niyet yoktur.Derdim benim de evladı olduğum, sevdalısı olduğum bu memleketin el birliği ile layık olduğu şekilde tanıtılmasıdır.

Evet dostlar olumlu olumsuz eleştirilere konu olsa da her zaman daha iyi olması dileklerimle, yenilenen 17.  İSTANBUL EMİT TURİZM FUARINA KAVUŞMAK BULUŞMAK NİYETİYLE Bolu’dan selam olsun ülkemize ve turizmimize.
 
Uğur TÜRESİN  MUDURNU HABER   www.mudurnuhaber.com

 

 

“16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI” için 2 yanıt

  1. Sayın Türesin Sizin Tespitlerinizin Üstüne Bir Kaç Kelime eklemek istiyorum,

    11.02.2012 Tarihinde Çocuklarımla Beraber Fuarın Yolunu tuttum.Hemen Koşa koşa Bolu Standımızı aramaya başladım.Geçen sene o kadar kalabalık o kadar büyüktü ki Adım atacak yer yoktu atılsa bile Stant çoktu Biz Geçen sene verilen şartlarla bu sene verilen şartları karşılaştıralım.Geçen sene Mudurnu’nun reklamını yapan sayın Uğur Türesin Bülent Ağrılı Halk Eğitim Müdürü Kamuran Hanım değerli Belediyem.z Ve diğer İşletmeciler Mudurnuyu Gayet Başarılı bir şekilde Temsil Etmişlerdi Stantların içinde en güzel stantlardan biriydi bu sene ise tam bir hayal kırıklığıydı bunun sebebini araştırıyorum.Sayın Uğur Türesin Geçen seneki Stantların aynısı neden yoktu lütfen bilgilendirirseniz sevinirim Kırmızı yazan puntolarla MUDURNU Yazısı yanılmıyorsam ayran standı neden yoktu geçen seni konak alınıp gelinmiş tekrar yeniden koyulmuş acaba Mudurnu da 1 tane konak mı var o kadar el işiyle öğünen halk eğitim tam bir yıl ( 365 günde) neden 1 tane konak çıkartamamış .Mudurnu Sınıfta Kaldı Heleki Bir Facia Boluyu tanıtan bir broşürde Mudurnunun bile adı yoktu.Maalesef Geçen seneki Mudurnu Gitmiş Yerine Sefilleri Oynayan bir mudurnu vardı Sadece mudurnu değil yeniçağ seben herşeyde fırsatçılık yapan gerede ahçılarıyla sözde ünlü mengen tan bir fiyaskoydu sanırım kimse bu fuarı ya ciddiye almıyor yada fuar gerçekten çok maliyetli uğur bey Sizden bu sene daha iyilerini Bekliyorduk Maalesef yanılmışız sebebini açıklarmısınız lütfen.Aksaklıkları sabaha kadar yazsam bitmez.Saygılarımla

  2. Mesut Kardeşim, SÖZÜN BİTTİĞİ YER!!!

    Geçen seneki standımızın daha farklı ve gösterişli şekliyle geldik. Ama yetkililer konsepte aykırı bahanesiyle malesef almadılar. Gecen sene de çok büyük mücadeler vererek ,Bolulu hemsehrilerimizle kavgaya varacak tartışmalara girerek o gösterişi sağlayabilmiştik.Zaten bu sebepten dolayı bu fuar anlayışında yeniliklere ihtiyaç olduğunu yukarıdaki yazımda belirtttim. Ben sünnet gölü ve seben süt olarak, Mudurnu-Seben-Göynük ilçelerimiz için masraf edip, eleman bağlayıp, vakit ayırıp çaba gösteriyorum..Benim işim ticaret, sünnet gölü ne gelince zaten yeteri kadar tanıtımı yapılıyor. Gidip o fuarda boy göstermeme , para harcamama hiç ihtiyaç yok ama yapıyorum… Ancak fikir birliği yok, bölgemizin simgesi tavuk yok, tavukçuluk konusunda bu memlekette ömrünü vermiş biri olarak çok zoruma gidiyor… Hepimiz insanız, belli bir yere kadar çabalarsınız baktınızki fikirleriniz önemsenmiyor, birlik olunamıyor tabiki pes dersiniz..Mudurnu broşüründe tavuk yok, helva yok, Göynük broşüründe Sünnet gölü yok.. Ağlayasım geliyor ya, bu kadar da olmazzzzzz…. Abantı Türkiye de herkes biliyor ama Mudurnu yu hala ilçe değil tavuk markası olarak bilenler var. Zamanında Abant yerine Mudurnu Gölü denilseydi bu gün Mudurnu ne halde olurdu bir düşün. İşte bu yanlış zihniyette oldunduğu için bu gün her sene binlerce insanın ziyaret ettiği , 19 km mesafedeki Abant tan Mudurnu ya günde bir otobüs insan indiremiyoruz.Görevli arkadaşlarımı bırakıp sadece bir gün fuarda bulundum ama bu birgün yukarıdaki tespitlerimi yapmama yeterli oldu. Her sene aynı objeleri aynı mantıkla sunmakla biryere varılamayacak. Hiç kimse kızmasın alınmasın, diğer illerin standlarıyla Bolu standımız karşılaştırıldığında etkileyicilik açısından aradaki uçurum farklar bağırıyordu …. Bu memlekette bu kadar değer, bu kadar güzellik, bu kadar malzeme varken yazık, gerçekten yazık… Neredeyse Abant kadar meşhur ettiğimiz ve bu sayede Göğnük’ü de tanıttığımız Sünnet Gölü koca Göynük kataloğunda yok. Bu fuarlar ilk yapılmaya başladığı 2000 li yıllarda Göynük kimin maddi manevi desteği ile sünnet gölü aracılığı ile o fuarda var olmuş rica ederim o zamanki yetkililere bir sor…. Daha ne diyeyimki… Ömrümü verdim bu memleketi tanıtacam diye, sanki birlik içinde bana karşı bir hareket var.. Sözün bittiği yer…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir