YOL KENARLARINA DÖKÜLEN GÜBRELER HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

YOL KENARLARINA DÖKÜLEN GÜBRELER HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

 

Mudurnu  ilçesinde yol güzergahlarında sürekli olarak Tavuk ve  Büyükbaş Hayvan Gübreleri görmek  mümkün.

 

Vatandaşlar, Gübrelerin yanması için kolay olan yerlere Gübreleri gelişigüzel döktükten sonra , o gübrede bulunan çeşitli hastalıkların yayılması dahada hızlanıyor.

Mudurnu Tarım İlçe Müdürlüğü konu hakkında sürekli olarak çeşitli çağrılar ve cezai işlemler  uygulasada bir türlü   Kümeslerdeki altlıkların nasıl olarak muhafaza edileceği üreticiler tarafından bilinmiyor.

 

En kısa yoldan, yol kenarlarına  dökülen  gübreler, yolu kullanan yerli ve yabancı Turistlerin dikkatini ve tepkisini çekmesine rağmen bir türlü çare bulunamıyor.

www.mudurnuhaber.com

 

“YOL KENARLARINA DÖKÜLEN GÜBRELER HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR” için 2 yanıt

  1. o gübrelerin dogaya ger kazandırılabilmesi için bir müddet yakılması gerekiyor . bunun içinde çiftçiler kendi tarlalarının kıyısına döküyorlar .zaten dökmekte en büyük hakları.gercekte sağlıklı olan gübre cesidi de bu yakılarak kullanılan gübreler zaten.ayrıyeten hastalık yaydığı için engelleniyorsa birşey diyemem insan sağlığı en önemlisis tabi ki.. ama elin turisti gelip mırın kırın ediyor diye dökülmemesi çok saçmadır!

    1. sevgili dostum gübreyi geri kazanım için o şekilde yakmak yerine artık hem çevreye zarar vermeden yakılmakta hem enerji elde edilmekte hemde guano ayarında organik gübre üretilmektedir. buna bölgenizdeki birliklerin önayak olması gerekmektedir. çevre için duyarlı olan vatandaşlara üreticilerinde destek olması lazım çünkü bölgenizdeki aşırı kirliliğin üreticiler üzerine etkisi olacağı kesindir. bu karşınıza salgın hastalık ve yaşam şartlarının zorlaşması maliyet üzerine etkisi olacaktır saygılarımla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir