TOP DİREKTENMİ DÖNDÜ?

TOP DİREKTENMİ DÖNDÜ?

Abant ı Mudurnu Coğrafi sınırları içersinde kalmasında birinci derece de yükümlü olan Mudurnu kaymakamlığına Mudurnu belediye Başkanlığına ve Adalet ve Kalkınma İlçe Başkanlığına 15.02.2012 Tarihinde, Abant Mudurnu İlçe Hudutları İlhaka açıkmı diye bilgi isteyen Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa ÖZTÜRK 05.03.2012 itibari ile sadece Mudurnu Kaymakamlığının aşağıda kamuoyu ile paylaştığı cevabı alabildiğini söyledi.

 

NEDEN 17 OCAK 2012 TARİHİNDE ABANT GÖLÜ VE ÇEVRESİ BOLU MÜCAVİR ALAN SINIRINA DAHİL EDİLMEK İSTENİYOR?

Avcı avını, Vurmuşsa o avı ondan almanız hemen, hemen mümkün değildir. Mühim olanı köy sınırlarını, İlçe sınırlarını, İlhaka a kapalı tutmaktır.  (Söylem ile olmaz ) Atalarımızın dediği gibi, At izinin olmadığı yerde, İSMİN,  İsminin Olmadığı yerde de seni tanıyan olmaz. Abant ı bu güne kadar, Mudurnu coğrafi sınırında kalmasını sağlayanlar, Büyük çabalar sarf ettiklerini, Mudurnulu en güzel bayramını bile ABANT ta icra ettiğini, elli yaşlarındaki Mudurnulular bilir.

Bu bayram dahi, bir şekilde yapılamaz kılınmıştır, (Göre bilene)  Abant ta Boğazpınar tarafındaki, Atalarımızın yaptığı MUDURNU BELEDİYE Evini kimler ne amaçla kaldırdı? Neden sorgulanmıyor?

Bizler üzerimize düşen vazifeyi yaptığımıza inanıyor, geri kalanını kamuoyu vicdanına ve ilgili mercilere bırakıyoruz.

www.mudurnuhaber.com

“TOP DİREKTENMİ DÖNDÜ?” için 7 yanıt

  1. değerli hemşehrilerim ben bu haberi okuduktan sonra ABANT konusundaki hislerimde ne kadar haklı olduğum bir kez daha ortaya çıktı.köylünün kendi derdine düştüğü,MUDURNU ki zengin abilerimin de birin yanına bir daha koyma derdine düştüğü bir ortamda ABANT ın elimizden gitmesi an meselesi.bu durumu ABANT VE MUDURNU SEVDALISI DEĞERLİ MUSTAFA ÖZTÜRK ABİM içindeki sese kulak verip tekrar gündeme taşıdı,kendisine müteşekkirim.iyi ki sen ve senin gibi değerli kişiler var,sizlere minnettarım.

    benim anlamadığım nokta ne biliyor musunuz?Bolu valiliği Mudurnu kaymakamlığına yazı gönderiyor,kaymakamlık ise ne suya ne de sabuna dokunmadan hiçbir açıklamada bulunmadan konunun üstünden es geçmektedir.sayın kaymakamım siz her ne kadar atanmış devlet mülkü amirimiz olsanız bile bulunduğunuz bölgenin hak,hukuk idari işlerinden sorumlu değil misiniz? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.sizler MUDURNUYU temsil ediyorsanız,en büyük mülki amiri iseniz cevap vereceğiniz kişinin bence vali olmasının anlamı yoktur.çünkü sizler ilk tepkiyi verip MUDURNU’NUN hak ve hukukunu savunmak zorundasınız.

    sayın hemşehrilerim eskiden hatırlarsanız temmuz ayının 15 nden sonraki pazar günü ABANT BAYRAMI OLURDU.herkes gelir ortalık cıvıl cıvıl insan kaynardı.aynı zamanda futbol takımlarımız avrupaya kampa gitmek yerine yaylalarımıza gelirlerdi.peki neden böyleydi biliyor musunuz?çünkü o zamana kadar oraları koruyan köylüydü.ne zaman devlet oraya el attı işte o zaman işler tersine gitmeye başladı.önüne gelen ABANTI denek haline getirdi.yok neymiş yapay göl,yürüyüş poligonu.bunların hepsi faso-fiso amaç ne biliyor musunuz?milletin efendisini oraya sokmamak arkasından da ABANTI MUDURNUNUN elinden almak.milletin efendisi için epeyce uğraştılar ama başarılı olamadılar ama şimdi ise top direkten döndü fakat gol yememiz an meselesi.bugün MUDURNU bu kadar tanındıysa ABANT sayesindedir.

    şimdi MUDURNU’NUN ABANT’A vefa borcunu ödeme zamanı kapıya geldi dayandı.eğer ABANT’I seviyor,elden gitmesini istemiyorsanız artık gereken ne ise yapmaya başlayın yoksa sizlere ayrıcalık tanımazlar,MUDURNU dan gelen yöne bariyer koyar sizi de koymazlar.

  2. Sayın Mustafa Öztürk,

    Duyarlılığınız ve çabalarınız için sizi kutluyor,Abant a sahip çıkılması ,ve korunması konusunda desteklediğimi belirtiyorum.

  3. abant mudurnu mülki hudutları içinde olduğu müddetçe bu tür hareketler herzaman iptal olur. Mustafa bey senelerdir abant için mücadele verir. Belediye meclisi olarak abantı ve yayalaları mücavir alan içine almamız ve ardından imar planı yaptırmamız mümkün. Daha önceyazdığım gibi herkesin gözü abantta.

  4. Örencik köyü muhtarı olmasaydı şimdi ağzınızı açıp bakıyor olurdunuz.Adamlar boşuna mı düzceye geçmek istiyoruz diye haber yaptılar.Ama tık yok.Örencik köyü muhtarı önderliğinde çevre köy muhtarlarıyla verdiği dilekçeler netice verdi ve ABANT MUDURNU TARAFINDAN SAHİPLENİLMESE DE YİNE DE MUDURNU YA KALDI….

    1. halktan biri rumuzlu beyefendi en son cümlene hak veriyorum.benim MUDURNU daki halkım süt dökmüş kedi gibi halen daha masumane bir şekilde olan biteni izlemekle yetinmekte.ben bu yorumları yaptıkça aklından bu kafayı ABANT la bozdu diyenler de vardır.ama olsun içimdeki bu vatan sevgisinden.ben yayla çocuğu olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.

      yalnız sana katılmadığım konu ise o zaman örencik ve samat köyünün yaptığı cahillikti.düzce yıllardır aç kurt gibi abantın sevdasıyla yanıp tutuşmakta.eğer onların eline geçseydi yaylaya çıkmayı bırak kurt kapanı sapağından yukarı çıkamazdınız,sadece aşağıdan yukarı dağı seyretmekle yetinirdiniz.burada o konuya değinmekle yanlış yaptın,birilerinin ekmeğine yağ sürdün.muhtara gelince diğer köylerle istişare yapmadan her dilekçe verişinin ardından boy boy poz verdi.o işler ben biliyorum demekle olmaz.çevre köylerinen her zaman diyalog içinde olup ortak kararlar alınarak bir çözüme ulaşılır.tek başına anca bir arpa boyu yol alınabilir.bu konu artık hepimizin ortak meselesi haline dönüştü.sayın muhtar da bunun farkına sonradan varıp ortak dilekçe verme yolunu tercih etti.ama olsun zararın neresinden dönülürse kardır.

      BOLU düzce ABANT mahkemesini kazandıktan sonra baktı ki MUDURNU burasını hak etmiyor,hiç bir tepki yok elinden alayım da bir görsün yoluna gitti.

      -BOLU da AKP 2.BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN METİN SOYGÜR BEY UYUYOR MUSUNUZ?
      -CHP İL BAŞKANI SAYIN MEHMET KARAKAŞOĞLU BEY SİZ DE Mİ UYUYOR SUNUZ?
      -MUDURNU SİZLER İÇİN GÖREVİNİ YAPTI SIRA SİZLER DE OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTERİM.
      -MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR.BENİM İÇİN ABANT VE MUDURNUNUN BİR DÜTÜN HALİNDE BİR ARADA KALMASIDIR.YOKSA TARİH BÖYLE SORUMSUZLUĞU VE DUYARSIZLIĞI ASLA AFFETMEZ,GELECEK NESİLLER BUNU BEDELİNİ AĞIR BİR ŞEKİLDE ÖDERLER HABERİNİZ OLA!…

  5. ABANT BİZLERE BİRLİKTELİK SAĞLIYACAK
    Abant meselemizde yorum yapan tüm hemşehrilerimiz memleket sevdası duyarlılığını göstererek sorunun çözülmesine büyük kaytkıda bulunuyorlar.Sahip çıkma Yorumların çoğalması gerekmektedir.”HALKTAN DİYORKİ “yorumunu yapan hemşehrimizi kınıyorum.Burada kendisi Abant meselesini gündeme getirdiğini ve Değerli Öğrencik muhtarımızın çabalarını öne sürüyor EVET HER KONUDA BU KISIR ÇEKİŞMELERDEN HASETDEN BİR VE PİR OLAMIYORUZ VE KAYBEDİYORUZ ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇİYOR. Abant meselesinde bu gün ve geçmişte senelerdir Mustafa Öztürk ağabeyin çıkışlarının zamanlaması dile getirilişi ve duruşu ,aynı şekilde Öğrencik köyü muhtarımız değerli arkadaşım muhtarımız Tevfik Türenin üstün çalışmaları tüm Mudurnumuzun ve Abant dibi köylerimizin menfatınadır.Yanlış ve haset içeren çıkışlar meselemize zarar verir.Mudurnumuzda zamanın temsilcilerinin ilerisini hesab edemeyip görememeleri sebebli sebebsiz ihmalleri gerektiği kadar Abantla ilgili çalışmaların Mudurnulıular ve bizler tarafından yapılmaması meseleyi bugüne taşımıştır.Mesele aşılamaz deildir yeterki bugüne kadar yapılan yanlışlar yapılmasın? Mudurnu ilçesinin ve köylerimizin yaylamülkiyet hakkının korunmasıyla birlikte Abant kapı girişi kapı gelirleri,diğer sosyal restorant kullanım gelirleri,çöp ve tuvalet gelirleri,isminin bugüne kadar olduğu gibi MUDURNU ABANT kalması herşeye yeterdir.Burada resmi makamlarımızın siyasi temsilcilerimizin ,sivil toplum kuruluşlarımızın ve en önemlisi tüm Mudurnu muhtarlarımızın,Mudurnu belediye başkanımız,belediye meclisimizle çok önem arzeden kıymetli ,ilgenel meclisi üyelerimizle birlikte birlik beraberlikleri önderliğinde kamuoyu halk desteği ile meseleyi çözeceğiz ve tarihi bu önemli görevi yerine getireceğimize inanıyorum.Bizim Nevzat abi gibi önemli tecrübeli birçok insanımız var,Yusuf Tanrıkululu ve Nazım Ulusoyların çoğalması dileğimle. Haydi Mudurnu birlik beraberlik içinde kanunların ölçüsünde haklı tepkimize çalışmalarımıza devam edelim BAŞARI HEPİMİZİN…

    1. Kısa zamanda Abant platformu kurulup konuyu ele almalı, takip etmeli. hepimiz bu platforma destek olmalıyız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir